«Πιστεύω ότι θα πάμε μέχρι τα προημιτελικά! Βάλτε ένα γκολ να γίνει της…»!

 Αποστολή στην Βραζιλία: Γιάννης Γιαγκίνης

 

– Η μεγάλη ώρα έφτασε! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ψάχνει απόψε στην Φορταλέζα (23:00 ώρα Ελλάδος) το πρώτο της μουντιαλικό γκολ σε αυτή την διοργάνωση, που υπό προϋποθέσεις – αν είναι νικηφόρο το ματς και αν την ίδια ώρα δεν κερδίσει η Ιαπωνία την Κολομβία – θα της χαρίσει την πρόκριση στους «16».

 

 

 

Όλοι οι διεθνείς είναι πεισμωμένοι για το θετικό αποτέλεσμα, καθώς μετά την ισοπαλία με τους Ιάπωνες που έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, απέδειξαν ότι μπορούν. Και είναι ακόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης την ώρα που έχουν φύγει έξω ομάδες όπως η Ισπανία, η Αγγλία και πριν το ματς μία εκ των Ιταλίας ή Ουρουγουάης. Όλοι θεωρούν ότι αυτό το Μουντιάλ χρωστάει ακόμα…το γκολ στην ελληνική ομάδα. Αυτό που δεν μπήκε στο εξαιρετικό σουτ του Τοροσίδη στον αγώνα με την Ιαπωνία, ή στο δοκάρι του Γκέκα με την Κολομβία. «Βάλτε ένα γκολ, να γίνει της…», που λέει και το γνωστό σύνθημα των γηπέδων. Δεν θα είμαστε πολλοί οι Έλληνες στην Φορταλέζα, αλλά σίγουρα θα το τραγουδήσουμε. Και μακάρι να το γευτούμε!!!

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Βασίλης Τοροσίδης, ο παίκτης πολυεργαλείο, που είχε εξαιρετική απόδοση και στα δύο πρώτα παιχνίδια. Ο Ξανθιώτης αν και κατά βάση έχει αμυντικό ρόλο ως δεξί μπακ, αποδείχθηκε ο πιο επικίνδυνος παίκτης μας επιθετικά! Μάλιστα, ο Σάντος στο φινάλε του ματς με την Κολομβία τον είχε προωθήσει στην επίθεση! Ο ομοσπονδιακός τεχνικός προσανατολίζεται να παρατάξει πάντως την ομάδα ξανά με τον Τόρο στα δεξιά, έχοντας τερματοφύλακα τον Καρνέζη, αριστερά στην άμυνα τον Χολέμπας, και στόπερ τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά. Στη μεσαία γραμμή θα βρεθούν οι Καραγκούνης, Κονέ με τον Μανιάτη ως εξάρι. Αριστερά στην επίθεση μάλλον θα ξεκινήσει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αν κρίνουμε από τις τελευταίες δύο προπονήσεις, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Σαμαράς. Σε περίπτωση που ο Σαμαράς προτιμηθεί για το αριστερό άκρο, ο Χριστοδουλόπουλος θα μείνει τελικά στον πάγκο και θα γίνει μάχη για μια θέση (στην κορυφή) από τους Μήτρογλου και Γκέκα.

Οι Αφρικανοί αναμένεται να αγωνιστούν με τον Μπάρι κάτω από τα δοκάρια. Τον Οριέ ως δεξί μπακ, τον Μποκά αριστερό και το δίδυμο στα στόπερ θα αποτελέσουν οι Μπαμπά και τον Κόλο Τουρέ. Ως αμυντικά χαφ θα παίξουν οι Ντιέ και Τιοτέ, με τον Γιάγια Τουρέ σε ελεύθερο ρόλο. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Καλού, Ζερβίνιο και Ντρογκμπά (ή Μπονί). Εκτός είναι ο τραυματίας Ντιντιέ Για Κονάν και ο τιμωρημένος Ντιντιέ Ζοκορά και σε κακή ψυχολογική κατάσταση τα αδέρφια Τουρέ μετά τον θάνατο του αδερφού τους, αλλά αυτό δεν θα λειτουργληση απαραίτητα αρνητικά για αυτούς και την αφρικανική ομάδα.

Λίγο μετά το μεσημέρι τοπική ώρα αναχωρούν για την Φορταλέζα οι παράγοντες που συνοδεύουν την Εθνική, ανάμεσά τους και οι τρεις Θρακιώτες Μάνος Γαβριηλίδης, Γιώργος Γκιρτζίκης και Χρήστος Καραβασίλης. Μάλιστα, ο Ξανθιώτης, που αποτελεί και το παλιότερο μέλος από την Θράκη στο ΔΣ της ΕΠΟ, μας εκμυστηρεύθηκε λίγο πριν την αναχώρηση από το Αρακαζού για την Φορταλέζα ότι η Εθνική όχι απλά ελπίζει αλλά πιστεύει ότι θα επιστρέψει στο Αρακαζού, δηλαδή θα προκριθεί. Μάλιστα, εκτίμησή του είναι ότι δεν θα μείνει μόνο για ένα νοκ άουτ ματς αλλά θα φτάσει ως τα προημιτελικά! Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να κερδίσει. Άρα πρέπει να πετύχει με κάποιον τρόπο γκολ. Και όσο ο χρόνος μετρά αντίστροφα ως τις 5.00 το απόγευμα τοπική ώρα (11.00 τη νύχτα ώρα Ελλάδος, ζωντανή μετάδοση τηλεοπτικά από ΝΕΡΙΤ και ιντερνετικά από το ThrakiSportS ), τόσο η αγωνία κορυφώνεται, για έναν αγώνα που μπορεί να γράψει μια από τις πιο χρυσές σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, δέκα χρόνια μετά την κατάκτηση του Euro! Λέτε;