Αποκάλυψη Σέρζ Ντιέ: «Η κυβέρνηση έταξε μεγάλο πρίμ στη Ακτή… εγώ είμαι στη μέση αγαπώ και την Ελλάδα»!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης  μίλησε από το Παρίσι ο Ιβοριανός, πρώην παίκτης της Ξάνθης μέχρι και φέτος Σερζ Ντιέ για το σημερινό παιχνίδι τελικό” της Εθνικής Ελλάδος κόντρα ¨στην χώρα του την Ακτή Ελεφαντοστού. Μίλησε για τα συναισθήματά του, τις προβλέψεις του, το πριμ που έταξε η κυβέρνηση της χώρας του, τους Τουρέ, το Ντρογκμπά, αλλά και γιατί έφυγε από την Ξάνθη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:

Αναφορικά με το ποιον υποστηρίζει στο σημερινό παιχνίδι

«Είμαι στην μέση, αγαπάω και τις δυο χώρες».

Για το πώς βλέπει το παιχνίδι

«Είναι πολύ δύσκολο και δυο ομάδες θέλουν την νίκη για να περάσουν στην επόμενη φάση. Είναι τελικός, δεν πιστεύω ότι η Ιαπωνία θα κερδίσει την Κολομβία. Η ομάδα από την Λατινική Αμερική παίζει πάντα για την νίκη και κάτι τέτοιο περιμένω να γίνει και σήμερα».

Για τα προβλήματα των Ιβοριανών

«Θα σας αποκαλύψω κάτι,  η πολιτεία ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει το πριμ σε περίπτωση πρόκρισης. Τηλεφώνησα χθες τον Κόλο Τουρέ για να του μεταφέρω τα συλλυπητήρια μου γιατί περνάει δύσκολες στιγμές μετά τον θάνατο του μικρού του αδελφού και μου είπε για το μεγάλο πριμ της Ιβοριανής κυβέρνησης. Θέλουν την νίκη και θα παλέψουν για αυτή».

Αναφορικά για το τι του είπε ο Κόλο Τουρε για την Εθνική Ελλάδος

«Αν η Ελλάδα παίξει σοβαρά μπορεί να κερδίσει, μπορεί να προκριθεί. Σέβονται την Ελλάδα αυτό είναι δεδομένο».

Για το αν η απώλεια των Τουρέ θα επηρεάσει την ομάδα

«Όχι δεν το πιστεύω, θα τα ξεχάσουν όλα και θα παλέψουν για 90 λεπτά».

Τα δυνατά σημεία των ομάδων

«Το δυνατό σημείο της Ελλάδας είναι σίγουρα η άμυνα. Οι Σωκράτης, Μανωλάς, Τοροσίδης και Χολέμπας απαρτίζουν μια πάρα πολύ δυνατή άμυνα. Υπάρχουν κάποια προβλήματα στην επίθεση αλλά η αμυντική λειτουργία δουλεύει πάρα πολύ καλά. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στην Ακτή. Έχει πολύ καλή επιθετική γραμμή, μπορεί να σκοράρει ανά πάσα στιγμή, αλλά στην άμυνα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Υπάρχει μια ισορροπία».

Για τον Ντοργκμπά

«Είναι ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα σε κάθε ομάδα, δεν του αρέσει το γεγονός ότι ξεκινάει από τον πάγκο, αλλά το αντιμετωπίζει σωστά».

Για τον ίδιο και το που θα συνεχίσει την καριέρα του

«Έφυγα από την Ξάνθη γιατί είχα κάποιες υποχρεώσεις και είναι και κάτι ακαδημίες που έπρεπε να δω στην Αμερική. Από εδώ και πέρα περιμένω να έρθουν οι προτάσεις, θα τις εξετάσω και θα αποφασίσω τι θα κάνω. Βρίσκομαι προς το τέλος της καριέρας μου και θα έλεγα ότι θα είναι ιδανικό το σενάριο με τον Ηρακλή. Όχι μόνο για να παίξω μπάλα αλλά και να βοηθήσω από κάποιο όλο πόστο. Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα, γνωρίζω καταστάσεις και μπορώ να βοηθήσω».