Photos: Η αναχώρηση της Εθνικής Ομάδας για την Φορταλέζα και… το όνειρο

Αποστολή στο Αρακαζού της Βραζιλίας: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Λίγο πριν τις έντεκα το πρωί τοπική ώρα, πέντε το απόγευμα στην Ελλάδα, αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Αρακαζού για την Φορταλέζα η αποστολή της Εθνικής Ομάδας. Εκεί θα επιχειρήσει, κόντρα στις προβλέψεις και τα προγνωστικά, να πετύχει τη νίκη – πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

 

H Εθνική αναχώρησε από το ξενοδοχείο της στο Αρακαζού λίγο μετά τις εννιάμισι τοπική ώρα. Η Φορταλέζα είναι περίπου δυο ώρες πτήση. Η προπόνηση έχει προγραμματιστεί την ώρα του αγώνα, δηλαδή λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Ελλάδα. Θα προηγηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Κατά την αναχώρηση, μαζεύτηκε όπως κάθε φορά αρκετός κόσμος για να ξεπροβοδίσει την Εθνική Ελλάδος και να της ευχηθεί “καλή επιτυχία”. Η Ελλάδα είναι ο μόνος τρόπος για να δοθεί μουντιαλικό χρώμα στην πολιτεία του Σερζίπε, αφού δεν διεξάγονται στην συγκεκριμένη περιοχή αγώνες.

Από τους πρώτους που μπήκαν στο πούλμαν της Εθνικής ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης και ακολούθησαν όλοι σχεδόν οι παίκτες. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία και πίστη για το θετικό αποτέλεσμα, αν και όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν προσέρχεται στον αγώνα αυτόν ως φαβορί.

Μια διεθνής έρευνα της έδωσε 21% πιθανότητες για πρόκριση. Υπερτριπλάσιες έχει η Ακρή Ελαφαντοστού, κοντά στο 70% και μόλις στο 10% περιορίζονται αυτές της Ιαπωνίαςμ που θα πρέπει να κάνει την  υπέρβαση, να κερδίσει την Κολομβία και ταυτόχρονα να περιμένει το δικό μας ματς.

Σε αντίθεση με τους παίκτες, οι παράγοντες της Εθνικής Ομάδας, ανάμεσά τους και οι τρεις Θρακιώτες, παρέμειναν στο Αρακαζού και θα ταξιδέψουν για την Φορταλέζα αυθημερόν. Δείτε φωτογραφίες από την αναχώρηση της Εθνικής Ομάδας από το ξενοδοχείο της…