Εκπαιδευτική βόλτα για παιδιά και γονείς από τον Θράκα Ιππέα

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Βαγγέλης Μαγκώνης

– Ο ποδηλατικός σύλλογος Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας», στο πλαίσιο της εκπαίδευσης μικρών και μεγάλων, όσον αφορά την αστική ποδηλασία, διοργανώνει και προσκαλεί τους κατοίκους της πόλης στην ποδηλατοβόλτα που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 25 Ιουνίου και ώρα 18:00. 

Η αστική διαδρομή θα είναι εντός πόλης και θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς θα γίνονται στάσεις σε σήματα οδικής κυκλοφορίας, φανάρια, διαβάσεις κτλ, ώστε τα παιδιά να ενημερώνονται για την επεξήγηση και την σωστή χρήση τους. 

Μπορούν να ακολουθήσουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας, φυσικής κατάστασης ή τύπο ποδηλάτου που διαθέτουν, καθώς ο βαθμός δυσκολίας είναι χαμηλός.

Τα παιδιά 12 ετών και κάτω οφείλουν να έρχονται με την παρουσία ενός ενήλικα μαζί τους και όλοι οφείλουν να σέβονται την οδηγία του συλλόγου για χρήση κράνους κατά τη διάρκεια της βόλτας. Για τα οφέλη της χρήσης κράνους θα γίνει την Τετάρτη, αλλά και σε κάθε βόλτα μια ενημέρωση, ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να το χρησιμοποιεί συχνότερα και πιο σωστά. 

Η εκκίνηση και ο τερματισμός της βόλτας θα γίνει από το γραφείο του ποδηλατικού συλλόγου (Αποστόλου Σούζου 9) και δεν θα υπερβαίνει σε διάρκεια την 1,5 ώρα.