Photos: Οι Θρακιώτες της ΕΠΟ στο ενυδρείο και το μουσείο του Αρακαζού

Αποστολή στο Αρακαζού της Βραζιλίας: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Την ευκαιρία να επισκεφθούν το ενυδρείο του Αρακαζού, που βρίσκεται μόλις 150 μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο όπου μένει η Εθνική Ομάδα, αλλά και το Μουσείο της πόλης, που τυγχάνει και έδρα της τοπικής κυβέρνησης του Σερζίπε, είχαν οι Θρακιώτες παράγοντες της ΕΠΟ.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, το μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Γκιρτζίκης και το μέλος του ΔΣ και πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Χρήστος Καραβασίλης μαζί με τον Βαγγέλη Μαζαράκη από την ΕΠΣ Κεφαλλονιάς επισκέφθηκαν αρχικά το ενυδρείο, που ουσιαστικά πρόκειται για έναν μικρό αλλά άρτια οργανωμένο ζωολογικό κήπο με έμφαση στα ζώα της θάλασσας, όπου υπάρχουν διαφόρων ειδών ψάρια του Ατλαντικού Ωκεανού, κυρίως όμως υπάρχουν θαλάσσιες χελώνες, καθώς η αμμουδιά του Αρακαζού είναι από αυτές όπου αναπαράγονται.

Το μουσείο της πόλης βρίσκεται στην κεντρική της πλατεία, περίπου ένα τέταρτο μακριά από την παραλία όπου έχει καταλύσει η Εθνική. Ουσιαστικά πρόκειται για κτήριο που χρησιμοποιείται ως έδρα της πολιτειακής κυβέρνησης και επίσημη κατοικία του κυβερνήτη, αλλά όταν δεν υπάρχουν τέτοιες υποχρεώσεις λειτουργεί ως μουσείο. Οι παράγοντες της ΕΠΟ ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του Μουσείου, ενώ ειδικά για αυτούς άνοιξαν και αυτές που κανονικά δεν εκτίθενται στο κοινό, όπως ο χώρος διεξαγωγής των υπουργικών συμβουλίων ή ακόμα και το υπνοδωμάτιο του κυβερνήτη.

Το ThrakiSportS ακολούθησε τους θρακιώτες παράγοντες της ΕΠΟ σε αυτήν την μικρή ξενάγηση στα βασικά αξιοθέατα της πόλης που φιλοξενεί την Εθνική Ομάδα σε αυτό το Μουντιάλ και κατέγραψε ορισμένες στιγμές με τον φωτογραφικό του φακό…