Όσα έκαναν οι Θρακιώτες στην πρώτη μέρα του Πανελλήνιου Παμπαίδων-Παγκορασίδων…

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Ανδρέας Αγελαρίδης

– Καλή παρουσία είχαν οι νεαροί Θρκαιώτες αθλητές του στίβου στην πρώτη μέρα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α’ που διεξάγεται στο Καυτατζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης.

Στους Παμπαίδες Α’ είχαμε παρουσία μόνο στα 600 μέτρα οπού ο αθλητής του ΑΠΣ Διομήδη Βιστωνίδας Ιωάννης Ντούβελος τερμάτισε στην 10η θέση με χρόνο 1.33.24 δίνοντας τρείς σημαντικούς βαθμούς στην Ξανθιώτικη ομάδα. Ενώ στην ίδια κούρσα ο Στέφανος Ρήγας της Ορεστιάδας τερμάτισε στην 15η θέση με χρόνο 1.43.20.

Στης Παγκορασίδες Α’ παρά πολύ καλή παρουσία είχαμε από την Αθανασία Καπουτσή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που κατετάγη 5η στον τελικό του Ακοντισμού με ρίψη του ακοντίου στα 33.42, δίνοντας στην ομάδα της 8 βαθμούς.  Η ομάδα του Εθνικού όμως είδε και άλλη αθλήτρια της να της χαρίζει σημαντικούς βαθμούς, ο λόγος για την Μαρία Ζουπίδου που στον τελικό της Δισκοβολίας τερμάτισε στην 8η θέση με ρίψη στα 28.23 κερδίζοντας 5 βαθμούς για την ομάδα της. Τέλος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είχε και τρίτη αθλήτρια στην πρώτη μέρα του Πανελληνίου, ο λόγος για την Ελευθερία Σπουριτά που τερμάτισε 13η στον προκριματικό του μήκος χάνοντας την πρόκριση στον τελικό για μόλις 3 εκατοστά, μια και το άλμα της ήταν στα 4,95  και η 12η θέση που έδινε το τελευταίο εισιτήριο για τον  τελικό ήταν άλμα στα 4,98.

Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι αθλήτριες του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης που χάρισαν στην ομάδα τους 11 σημαντικούς βαθμούς από την παρουσία τους στον τελικό της Δισκοβολίας. Η Μαρία Βασιλούδα κατετάγη τελικά 6η με ρίψη στα 28,86 κερδίζοντας 7 βαθμούς αν και στον προκριματικό έδειξε ικανή ακόμη και για μετάλλιο ξεκινώντας με την δεύτερη καλύτερη ρίψη. Ενώ η Καλλιόπη Τιαμάρου τερμάτισε στην 9η θέση με ρίψη στα 25,90 κερδίζοντας 4 βαθμούς για την ομάδα της.