Ο κόουτς Μαντζουράκης αποθεώνει Τόρο και ζητά να μην παίξει ο Μήτρογλου

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Χωρίς τον Μήτρογλου πρέπει να αγωνιστεί η εθνική κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, σύμφωνα με τον Γιάννη Ματζουράκη. Ο εβρίτης προπονητής της Καλλονής και πρώην της Ξάνθης, μετά το 0-0 με την Ιαπωνία, εξήγησε γιατί πρέπει να πάρει περισσότερο χρόνο ο Φετφατζίδης, «αποθέωσε» τον Βασίλη Τοροσίδη αλλά και τους Κονέ και Τοροσίδη, Μανωλά, τόνισε πως ο Σαλπιγγίδης δεν είναι σε φόρμα και στάθηκε στα σημεία στα οποία μπορεί να «χτυπήσει» η Ελλάδα την «παρέα» του Γιάγια Τουρέ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Ματζουράκη στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra:

Για την εικόνα της εθνικής στο ματς με την Ιαπωνία: «Είδαμε πάνω κάτω αυτό που περιμέναμε. Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να κάνουμε κάτι καλύτερο αν δεν είχαμε την απώλεια Κατσουράνη. Για τον συγκεκριμένο έχω πάρει πολλές φορές θέση. Είναι μεγάλο μυαλό, αλλά η ενέργειά του χθες πρόδιδε έναν όχι τόσο έμπειρο παίκτη όσο είναι ο Κατσουράνης. Γιατί είναι καλός παίκτης. Και δεν χρειαζόταν το δεύτερο φάουλ. Έδωσε όμως, τη δυνατότητα να δούμε μια ομάδα να τρέχει και να γράφει χιλιόμετρα. Ήταν ένα πολύ καλό μήνυμα. Εύκολα μπαίνουμε σε κριτική. Καταρχήν αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα γιατί έφρασε εκεί και πλέον ό,τι καλύτερο μπορεί, να το κάνει. Οι παίκτες θέλουν να το κάνουν. Χάνουν τις διακοπές τους, έχουν υπερκόπωση, αλλά θέλουν να πετύχουν και το έδειξαν χθες. Η Ιαπωνία φάνηκε λίγο φοβισμένη, δεν ξανοίχτηκε. Ήταν προσεκτική και άνοιξε μόνο στο τελευταίο 10λεπτο».

Για τις επιλογές του Σάντος στην ενδεκάδα: «Ο Μήτρογλου δεν έχει ρυθμό. Είναι μακριά από τον καλό του εαυτό. Φυσικά και έπρεπε να τον πάρει, γιατί βοήθησε στην πρόκριση. Αλλά δεν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί. Είναι παίκτης αξίας, αλλά δεν είναι τώρα για τέτοιο ματς. Ταλαιπωρείται… Γιατί να μην παίξει ο Γκέκας που είναι μέσα στις φάσεις; Ο Σαμαράς δεν είναι για φορ. Έπαιξε παλιά στην κορυφή, αλλά και στη Σέλτικ στα άκρα παίζει. Ο Σαλπιγγίδης δεν είναι σε καλή φόρμα. Οι επιλογές του Σάντος χθες ήταν καλές. Παρουσίασε μια ευκίνητη ομάδα με αγωνιστικότητα. Για ενδεκάδα και αλλαγές μπορούμε να πούμε γιατί αυτόν, γιατί τον άλλο. Ο προπονητής ξέρει ποιοι μπορούν να παίξουν. Ίσως θα μπορούσε να αγωνιστεί ο Χριστοδουλόπουλος, γιατί ο Σαλπιγγίδης δεν έχει την έκρηξη που είχε παλιότερα. Ο Τοροσίδης παρουσίασε έργο και στα δύο παιχνίδια. Πολύ καλός ήταν και ο Μανωλάς. Ακόμη και ο Χολέμπας παρουσιάστηκε με λιγότερα λάθη. Ο Κονέ είναι η πιο έμπιστη λύση ως τώρα. Είναι έκπληξη για μένα. Παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένος, βγάζει ατομικές ενέργειες, τις ολοκληρώνει, έχει πολύ καλή παρουσία. Ο Φετφατζίδης επίσης, πρέπει να πάρει περισσότερο χρόνο. Στον άξονα θα εξαφανιστεί. Θέλει την μπάλα στα άκρα, σε ελεύθερο χώρο. Ξέρει τι πρέπει να κάνει με την μπάλα, κάνει λιγότερα λάθη και οργανώνει καλά».

Για το παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού: «Καταρχήν η εθνική πιστεύει πως απέναντι στην Ακτή μπορεί να κάνει κάτι κι αυτό είναι καλό. Έχει αυτοπεποίθηση. Πρέπει να δείξει αγωνιστικότητα, όπως χθες, μεγαλύτερη προσοχή, να τελειώσουμε με 11 και έτσι μπορεί να κάνει το βήμα. Να ελέγξουμε την επιθετική τριάδα και τον Τουρέ. Οι παίκτες της Ακτής κάνουν λάθη στην άμυνα και είναι αδύναμοι στις στημένες φάσεις. Αυτό πρέπει να κυνηγήσουμε».

Για την Καλλονή: «Θα έχουμε περιορισμένο ρόστερ, αλλά ικανό. Μας αρέσει το άδειο γήπεδο στην Αθήνα, το έχουμε συνηθίσει… (γέλια), αλλά φέτος θα έχουμε το δικό μας γήπεδο. Τα περισσότερα έχουν γίνει και έχουν μείνει λεπτομέρειες. Πρώτη Ιουλίου ξεκινάμε προετοιμασία».