Ο άγνωστος ρόλος του Τοροσίδη στο επεισόδιο Τζαβέλλα και Μανιάτη

Αποστολή στο Αρακαζού της Βραζιλίας: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Το επεισόδιο ανάμεσα στον Γιάννη Μανιάτη και τον Γιώργο Τζαβέλλα που χάλασε το οικογενειακό κλίμα της Εθνικής Ομάδας, ελάχιστες ώρες πριν τον αγώνα με την Ιαπωνία, είναι πλέον στο παρελθόν. Αυτό τονίζουν άπαντες στην Εθνική Ομάδα, που εμφανίζονται συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τελικό με την Ακτή Ελεφαντοστού, όπου νίκη δίνει σε μεγάλο βαθμό και πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Όσο περνούν πάντως οι μέρες από εκείνο το περιστατικό, τόσο και βγαίνουν στην δημοσιότητα λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν εκείνο το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, στην προπόνηση αλλά και αργότερα στο ξενοδοχείο της ομάδας. Οι πρώτες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν εκεινες τις μέρες αναφέρουν ότι ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης και ο Παναγιώτης Κονές ήταν οι δύο που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να μην έρθουν οι δύο παίκτες στα χέρια.

Ωστόσο, νεώτερα στοιχεία αναφέρουν ότι καταλυτικό ρόλο έπαιξε και ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι κλήθηκε να τοποθετηθεί επί του ζητήματος και στην συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Ιαπωνία στο Νατάλ, όπου είπε πως ό,τι έγινε ανάμεσα στους δυο διεθνείς “δεν έχει να κάνει με το θυμό μας μετά το ματς με την Κολομβία. Εγώ το έχω δει πολλές φορές. Έχει τύχει να ανταλλάξουμε κάποιες κουβέντες στο γήπεδο οι οποίες τελειώνουν μετά. Ήταν ένα περιστατικό της στιγμής που δεν αξίζει να μας απασχολεί άλλο”.

Ωστόσο, ο Βασίλης Τοροσίδης όπως και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είχαν και άλλο ρόλο, πέρα από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, για να ηρεμήσουν οι τόνοι ανάμεσα σε Τζαβέλλα και Μανιάτη. Καραγκούνης και Κονέ πράγματο παρενέβησαν αρχικά για να μην μετατραπεί σε… ρινγκ το προπονητικό κέντρο της Εθνικής στο Αρακαζού, αλλά στα αποδυτήρια ήταν ο Ξανθιώτης εκείνος που ανέλαβε δράση για να ηρεμήσει τα πνεύματα ανάμεσα στον Μανιάτη και τον Τζαβέλλα, που μετέφεραν τις κόντρες των ομάδων τους στην Εθνική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που οφείλουμε να τονίσουμε ότι δεν προέρχονται από την πλευρά του θρακιώτη παίκτη και τις δημοσιεύουμε αφού ήδη έχουν μεταδοθεί σε μερίδα των αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης, από τα οποία άλλωστε διέρρευσε και μεγαλοποιήθηκε και το επεισόδιο, ο Γιώργος Τζαβέλλας, προφανώς επειδή κατάλαβε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη από τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια μετά το επεισόδιο με τον Γιάννη Μανιάτη.

Κάπου εκεί το λόγο τότε πήρε ο «Τόρο» και του είπε: «Πάλι συγγνώμη ζητάς Γιώργο. Είναι η έκτη φορά που ζητάς συγγνώμη από την αρχή της προετοιμασίας. Στο Μουντιάλ είμαστε, ήρθαμε εδώ να παίξουμε μπάλα και να το διασκεδάσουμε. Τι κάνεις;». Ο Τζαβέλλας δεν του απάντησε, ενώ κατιδίαν ο Τοροσίδης μίλησε και στον Μανιάτη, με τον οποίο είναι φυσιολογικό να έχουν πιο στενή σχέση εξαιτίας της κοινής θητείας τους στον Ολυμπιακό.

Κάπως έτσι, το επεισόδιο έληξε. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπήρξε και συνέχεια στο ξενοδοχείο, αλλά όλοι τονίζουν πλέον ότι είναι παρελθόν, ότι το ήρεμο κλίμα έχει επιστρέψει στην Εθνική και ότι έτσι και αλλιώς τέτοιες “μικροπρέπειες” δεν επηρεάζουν την αγωνιστική απόδοση της ομάδας, όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με την Ιαπωνία…