O Φάνης Γκέκας απαντά στο ThrakiSportS για το «ενδιαφέρον» της Ξάνθης

Αποστολή στο Αρακαζού της Βραζιλίας: Γιάννης Γιαγκίνης

«Αφού το διέψευσαν από μόνοι τους, με αυτό θα ασχολούμαστε τώρα; Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εγώ είμαι εδώ με την Εθνική Ομάδα και το μόνο που με απασχολεί είναι να βάλουμε γκολ στην Ακτή και να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Με τα λόγια αυτά ο Φάνης Γκέκας απάντησε σε σχετικό ερώτημα του ThrakiSportS, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου την επομένη του αγώνα της Εθνικής Ομάδας με την Ιαπωνία, δείχνοντας μάλιστα και μίνι ενόχληση για το ερώτημα που του θέσαμε αποχωρώντας από την αίθουσα Τύπου του ξενοδοχείου Radisson, ενώ ο ίδιος βρίσκεται στην Βραζιλία με την Εθνική Ομάδα.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τυπου, σχολίασε για τον αγώνα με την Ιαπωνία: «Ότι ήταν να κάνουμε ,το κάναμε. Κρατήσαμε το μηδέν για να είμαστε ζωντανοί για την επόμενη φάση. Επιθετικά οργανωθήκαμε καλά. Δεν κινδυνέψαμε καθόλου. Είχαμε περισσότερες σοβαρές ευκαιρίες. Είμαστε ευχαριστημένοι. Με 11 θα τους κερδίζαμε. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Προσωπικά, αισθάνθηκα χαρούμενος που βοήθησα για το θετικό αποτέλεσμα και είμαστε στο παιχνίδι του ομίλου. Αν παίξω άμυνα ή επίθεση δεν έχει σημασία. Είμαι ευχαριστημένος από εμένα και αυτό μου αρκεί».

Για το πρόβλημα στην επίθεση, ο Φάνης Γκέκας τόνισε: «Είναι δύσκολο να το απαντήσω. Πρώτη φορά συμβαίνει στην καριέρα μου. Είναι συμπτωματικό. Αν μπει το πρώτο γκολ θα λυθούν όλα τα προβλήματα και όλοι οι επιθετικοί θα σκοράρουν. Δεν ξεχάσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Είναι συμπτωματικό». Για το μότο στο πούλμαν της Ελλάδας, ότι οι ήρωες παίζουν σαν Έλληνες, τόσο ο Φάνης Γκέκας όσο και ο Γιάννης Φετφατζίδης σχολίασαν: «Μετά τη χθεσινή εμφάνιση μπορούμε να πούμε πως το σύνθημα μας ταιριάζει. Παίζαμε με παίκτη λιγότερο και αποδείξαμε πως έχουμε το σθένος να βγάλουμε πολλά πράγματα. Δεν κινδυνέψαμε με ήττα και μας ταιριάζει αυτό το σύνθημα».

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος τόνισε: «Μπήκαμε με στόχο να κρατήσουμε την μπάλα γιατί θέλαμε τη νίκη και στα δύο παιχνίδια και αυτό θα γινόταν με κατοχή και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις και ευκαιρίες. Το πετύχαμε, αλλά μας έλειψε το γκολ. Μετά την αποβολή του Κατσουράνη όλα άλλαξαν. Αναγκαστήκαμε να δώσουμε χώρο στον αντίπαλο και να κλείσουμε τους χώρους προς την εστία μας, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την άμυνά μας για να βγάλουμε αντεπιθέσεις. Αμυντικά ήμασταν εξαιρετικοί, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Κάναμε εξαιρετική δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Όταν είχαμε τη μπάλα δεν μπορούσαμε να την κρατήσουμε αρκετά για να πάρουμε ανάσες. Μας έλειψε η τελική πάσα στις αντεπιθέσεις. Η αντίπαλη ομάδα, όσο περνούσε ο χρόνος μας άφηνε κενούς χώρους. Οι παίκτες έκαναν υπεράνθρωπη προσπάθεια και δεν έχουμε παράπονο από αυτούς».

Ειδικά για το τρέξιμο των ποδοσφαιριστών, είπε: «Σίγουρα αυτό ήταν από τα θετικά στοιχεία του αγώνα. Το γεγονός ότι καλύψαμε όλους τους χώρους που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. Το σημαντικότερο στοιχείο ήταν η συγκέντρωση που μας έλειψε στο πρώτο παιχνίδι. Δεν αφήσαμε να μας αιφνιδιάσουν. Γενικότερα ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι. Είχαμε ευκαιρίες, παρά του ότι δεν είχαμε την κατοχή. Εμείς μετά την αποβολή, είχαμε σπουδαία ευκαιρία με τον Τοροσίδη αλλά δυστυχώς δεν μπήκε γκολ. Στο δεύτερο μέρος, είχαμε ευκαιρίες αναλογικά με το ότι παίζαμε με παίκτη λιγότερο. Δεν παρατήσαμε το παιχνίδι παρά τις αντιξοότητες και τα στραβά που έλαβαν μέρος στον αγώνα».

Όσο για το τι χρειάζεται για να γράψουμε ιστορία; «Να έχουμε επιτυχία. Για να γράψουμε ιστορία θα πρέπει να κερδίσουμε. Οπότε νομίζω πως αυτό που πρέπει να έχουμε είναι αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση που είχαμε στον χθεσινό αγώνα. Δεν μας λείπει το πάθος, η διάθεση και η θέληση. Θα πρέπει να σκοράρουμε, γιατί σίγουρα θέλουμε τη νίκη, αλλά παρόλο που η Ακτή έχει το βαθμολογικό προβάδισμα, η Ελλάδα έχει δείξει πως στα κρίσιμα παιχνίδια ότι ανταποκρίνεται πολύ καλά. Αν πάρουμε παράδειγμα από το Euro με τη Ρωσία, το καταφέραμε, αλλά πιστεύω πως θα το καταφέρουμε και τώρα».