Η πίκρα του Παπ που δεν είναι Βραζιλία… και η συμβουλή του για Ιαπωνία!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Στην Εθνική μας ομάδα, στον αποκλεισμό του από το Μουντιαλ την τελευταία στιγμή, αλλά και το δικό του ποδοσφαιρικό μέλλον αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό

Για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο πρώην φορ του Πανθρακικού είπε ότι στην πρεμιέρα με την Κολομβία επηρεάστηκε ψυχολογικά μετά το γρήγορο γκολ, ωστόσο πρόσθεσε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί και η υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοιχτή. Οσο για το δικό του μέλλον, είπε ότι περιμένει να δει τις προτάσεις θα έχει ώστε να επιλέξει για το που θα συνεχίσει την καριέρα του. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στον Sentra 103,3:

Για το πώς βιώνει την κατάσταση παρακολουθώντας τα ματς από την τηλεόραση, αλλά και το πώς αισθάνονται οι διεθνείς για την κριτική: «Σίγουρα θα ήθελα είμαι εκεί για να βοηθήσω. Για το πώς αισθάνονται, αν ήμουν κι εγώ στην θέση τους δεν θα μου άρεσε. Βεβαίως κριτική υπάρχει και σε άλλες χώρες, δεν μπορείς να το αποφύγεις».

Για το τι πρέπει να κάνουμε κόντρα στην Ιαπωνία: «Είναι μια ομάδα που διαθέτει ταχύτητα και ρυθμό, κάτι που δεν έχουμε εμείς. Πρέπει να σπάσουμε τον ρυθμό τους και να εκμεταλλευτούμε τις στημένες φάσεις. Οι Ιάπωνες είναι κοντή ομάδα η όπως είδαμε και στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού δέχθηκε δυο γκολ από στημένες φάσεις. Είναι ευάλωτη στο ψηλό παιχνίδι και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα στημένα και τις σέντρες, τομέας που είμαστε καλοί. Αν το πρώτο ημίχρονο κυλήσει θετικά και πάει στο 0-0 θα έχουμε πολλές ελπίδες».

Για την πρεμιέρα με την Κολομβία: «Δεν ξεκινήσαμε καλά. Δεχθήκαμε γρήγορο γκολ και δεν μπορέσαμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Κάναμε κακή αρχή, και πιστεύω ότι πέσαμε ψυχολογικά και δεν το πιστεύαμε. Έπρεπε να αλλάξουμε το πλάνο μας και δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Είμαστε μια ομάδα ψυχολογίας και όταν κάτι πάει στραβά»

Για το αν η Εθνική μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση: «Το ποδόσφαιρο είναι όπως η ζωή. Εχει τα πάνω του και τα κάτω του. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε στις ήττες. Μπιορεί να ήταν μια βαριά ήττα όμως έχουμε δύο ματς ακόμη και δεν έχει χαθεί τίποτα. Μπορείς να περάσεις και 4 βαθμούς»

Για την έλλειψη συγκέντρωσης των διεθνών μας με την Κολομβία: «Για ένα παιχνίδι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος από 3-4 ημέρες πριν. Δεν μπορεί να φτάσει η ημέρα του αγώνα και να συγκεντρωθείς τότε. Είδαμε και στα φιλικά ότι μας έκαναν φάσεις στα πρώτα 15 λεπτά. Μπαίναμε κάπως στα πρώτα λεπτά κάθε παιχνιδιού»

Για το που θα συνεχίσει την καριέρα του: «Περιμένω. Θα δω τις προτάσεις και θα επιλέξω το καλύτερο για εμένα και την οικογένειά μου». Για το αν έχει η υπόθεση της ΑΕΚ έχει κλείσει γι’ αυτόν: «Εγω δεν έχω κλείσει καμία πόρτα»