Από τα “κόκκινα” στα “πράσινα” ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος;

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ενδιαφέρον φαίνεται να δείχνουν οι “τριφυλλοφόροι” της Κύπρου, της Ομόνοιας για τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο του Ολυμπιακού. Ο ελληνογερμανός πρωην εξτρέμ της Skoda Ξάνθης δύσκολα θα βρει θέση στο “ερυθρόλευκο” ρόστερ και τη νέα σεζόν, γιατί ο Μίτσελ δεν φαίνεται να τον υπολογίζει. Πάντως θα του δοθεί η ευκαιρία να πάρει μέρος στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας όπως και σε άλλους ποδοσφαιριστές που ήταν δανεικοί σε άλλες ομάδες.

Ο εξτρέμ με καταγωγή από τα Σέρβια Κοζάνης δύσκολα θα βρει θέση στο “ερυθρόλευκο” ρόστερ και τη νέα σεζόν, όπως γράφτηκε στο θέμα του ThrakisportS για τις διακοπές του στο Μπαλί. Ο Μίτσελ δεν φαίνεται να τον υπολογίζει, αν και υπάρχει περίπτωση να του δώσει μια ευκαιρία στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας αν και η φετινή του χρονια σε Αουγκσμπουργκ και Πλατανιά ήταν απογοητευτική. Σε αυτό το στάδιοθα λάβουν μέρος περισσότεροι από 30 ποδοσφαιριστές και εκεί ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι πιθανό να αναθεωρήσει κάποιες από τις υπάρχουσες απόψεις του.

Ο Βλαχοδήμος αναμένεται, δηλαδή, να περάσει από το “τεστ” του Μίτσελ, αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην τελική επιλογή του Ισπανού τεχνικού. Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε “γερές” μεταγραφές για τα άκρα της επίθεσης, ενώ ήδη έχει “κλείσει” δύο ποδοσφαιριστές (Πουλίδο – Κασάμι) που μπορούν να αγωνιστούν και στα “φτερά” της γραμμής κρούσης.

Όπως και να έχει, ο Βλαχοδήμος θα παίξει το τελευταίο του χαρτί στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας και, αν δεν πείσει τον Μίτσελ, θα κουνήσει οριστικά, όπως όλα δείχνουν, μαντήλι στην ομάδα του Πειραιά. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο αρκετών κυρίως μικρομεσαίων ομάδων της Σούπερ Λίγκας που παραμονεύουν για να τον αποκτήσουν (ο Πλατανιάς, ο Λεβαδειακός, ο ΟΦΗ, ο Εργοτέλης, η Κέρκυρα ακούγεται περισσότερο τελευταία). Περιμένουν, με λίγα λόγια, την απόφαση του Μίτσελ για να χτυπήσουν την πόρτα του Ολυμπιακού. Το πιο έντονο ενδιαφέρον, όμως, για τον πρώην άσο της Ξάνθης, υπάρχει αυτή τη στιγμή από την Κύπρο, έχει την αποκλειστική πληροφορία από τη Μεγαλόνησο το sportdog.

Η Ομόνοια είναι η ομάδα που θέλει σαν τον ακραίο επιθετικό και θα περιμένει τις εξελίξεις προκειμένου να κάνει την κίνησή της. Η κυπριακή ομάδα, με σήμα το τριφύλλι στο στήθος και χρώματα φανέλας το πράσινο-άσπρο (μια σύμπτωση που πολλοί οπαδοί δεν θα αφήσουν ασχολίαστη) έχει πολύ ψηλά στη λίστα της τον Βλαχοδήμο και στην Κύπρο εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι ο παίκτης θα πάρει μεταγραφή στο Νησί, αν και εφόσον αποδεσμευτεί από τον Ολυμπιακό.

Ο παίκτης, μάλιστα, φέρεται να είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας και δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο της συγκεκριμένης μεταγραφής σε σχέση με τις μικρομεσαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Στο πίσω μέρος του μυαλού δε ξεχνάει το γερμανικό όνειρο, αν και αυτή τη στιγμή σκέφτεται μόνο την προετοιμασία με τον Ολυμπιακό και πώς θα τα δώσει όλα για να πείσει τον Μίτσελ για την αξία του.