Προπονητικά κέντρα στην Θράκη ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ!

 Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Σε μια ιδιαίτερα πρωτότυπη κίνηση για τα Ελληνικά δεδομένα προχωρά η διοίκηση του ΠΑΟΚ, με την δημιουργία 12 αθλητικών κέντρων για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών σε όλη την Ελλάδα, και στην Θράκη φυσικά με την δημιουργία 2 αθλητικών κέντρων.

Βέβαια αξίζει να τονίσουμε πως η διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν θα είναι αυτή που θα χτίσει τα αθλητικά κέντρα, αλλά θα συνεισφέρει μαζί με τους τοπικούς συλλόγους με τους οποίους συνεργάζεται για την δημιουργία και την συντήρηση των Αθλητικών κέντρων.

Στόχος του ΠΑΟΚ είναι τα ταλαντούχα παιδιά να έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν τουλάχιστον επτά με οκτώ χρόνια σωστής ποδοσφαιρικής εκπαίδευσης και να εντρυφήσουν στην φιλοσοφίας μιας μεγάλης ομάδας. Πλέον, οι άνθρωποι του Δικεφάλου μπορούν μέσα από τα προπονητικά κέντρα να έχουν σφαιρική ποδοσφαιρική εικόνα της κάθε περιοχής και να ενσωματώνουν ταχύτερα τους διακριθέντες ποδοσφαιριστές, που συχνά ταλαιπωρούνται με τις μετακινήσεις τους στην Θεσσαλονίκη και δυσκολεύονται ή, αποτυγχάνουν να ενταχθούν στα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ.

Ήδη η επίσημη ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε σε ποιες περιοχές θα γίνουν αυτά τα αθλητικά κέντρα τα οποία επενδύει η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και δύο κέντρα στην Θράκη, ένα στην Ξάνθη το οποίο θα χρησιμοποιείται και για Ξάνθη και Κομοτηνή και ένα στον Έβρο για της ακαδημίες που συνεργάζονται με τον ΠΑΟΚ σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο. Να τονίσουμε πως στα δύο αθλητικά κέντρα στην Θράκη ήδη έχουν γίνει τα εγκαίνια.

Αναλυτικά τα αθλητικά κέντρα που ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Αλεξανδρούπολη-Διδυμότειχο
Κομοτηνή-Ξάνθη
Καβάλα-Δράμα
Κοζάνη
Κατερίνη
Ιωάννινα
Καρδίτσα-Τρίκαλα
Αθήνα
Αργος
Ηράκλειο
Ρόδος-Κως
Λέσβος