Μια ανάσα από την Β’ Εθνική ο ΓΑΣ Κομοτηνή! Όλο το παρασκήνιο…

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Έντονη είναι η φημολογία που επικρατεί στη πόλη των Σερρών και στις ομάδες των Σερρών, οι οποίες συζητούν μεταξύ τους για το καλό του μπάσκετ της πόλης σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί για φέτος η ομάδα των Ικάρων Σερρών, που υποβιβάστηκε φέτος από την Α2 στη Β’Εθνική Κατηγορία. Μάλιστα η ανακοίνωση της διοίκησης για το νέο προπονητή για δημιουργία νέας ομάδας περιέπλεξε και άλλο την κατάσταση.  Στην υπόθεση έχει έμμεση εμπλοκή και ο ΓΑΣ Κομοτηνής, που σε πιθανη άρνηση της ομάδας των Σερρών να κατέβει στη Β’ Εθνική θα πάρει αυτός τη θέση της!

Όπως γράφτηκε στη Σερραική ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα μπάσκετ της πόλης, serresbasket.blogspot, αν επαληθευτούν τα σενάρια που λένε για χτίσιμο της ομάδας από την αρχή (λόγω μεγάλων οικονομικών δυσκολιών και ανανέωση της ομάδας με πιτσιρικάδες από την περιοχή των Σερρών) και την συμμετοχή στη Γ’ Εθνική Κατηγορία ή ακόμα και στη ΕΚΑΣΑΜΑΘ (για να αποφύγουν τις μεγάλες μετακινήσεις) το γεγονός αυτό φέρνει την ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή πιο κοντά στη Β εθνική. Ωστόσο μέσα από την ομάδα της Κομοτηνής δεν επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν τα παραπάνω γεγονότα, λέγοντας οτι όλα θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο δεκαήμερο! 

Πολλοί από τους ανθρώπους του σερραϊκού συλλόγου προτείνουν η ομάδα να αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής στο 2ο όμιλο του βορρά, στον οποίο συμμετέχει ο ΓΑΣ Κομοτηνή και σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο η ομάδα της Κομοτηνής θα ανέβει στη Β εθνική, καθώς είναι η πρώτη επιλαχούσα της κατηγορίας, ως νικήτρια στον αγώνα μπαράζ με τον ΑΟ Βόνιτσας στη Θεσσαλονίκη τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με το σερραικό μπλόγκ σε καλό κλίμα διεξήχθη η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των ανθρώπων της Α.Ε.Σερρών, των Ικάρων και του Πανσερραϊκού. Στα περισσότερα θέματα υπήρξε ταύτιση απόψεων μεταξύ των τριών πλευρών πλήν ενός σοβαρού ζητήματος το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρισθεί οριστικά στη τρίτη και τελική συγκέντρωση για το παρόν και το μέλλον της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Συγκεκριμένα στη τελευταία συνάντηση εκφράσθηκαν δύο διαφορετικές απόψεις αναφορικά με το σε ποια κατηγορία θα πρέπει να αγωνισθούν οι «κυανοκίτρινοι» τη σεζόν 2014-15, δηλαδή είτε οι Ίκαροι να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, είτε σε αυτό της Γ’ Εθνικής. Μάλιστα ανακοίνωσαν και το όνομα του προπονητή που θα πάρει τη θέση του Νίκου Οικονόμου.

Ο Στέργιος Ποργιόπουλος θα είναι ο εκλεκτός της διοίκησης των Ικάρων για το πόστο του προπονητή. Ο Σερραίος τεχνικός επιστρέφει στους «κυανοκίτρινους» μετά από ένα χρόνο (ήταν στο πλευρό του Στάθη Καμαράκη) και θα προσπαθήσει να περάσει το «καράβι» των Ικάρων μέσα από τις «Συμπληγάδες».

Η ανακοίνωση των Ικάρων σχετικά με τη πρόσληψη του Στέργιου Ποργιόπουλου αναφέρει τα εξής:

«Ο Αθλητικός όμιλος καλαθοσφαίρισης (Α.Ο.Κ) Ίκαροι Σερρών, ανακοινώνει την συμφωνία, με τον προπονητή Στέργιο Ποργιόπουλο, και τον καλωσορίζει και πάλι στον πάγκο των «κυανοκίτρινων», μετά από απουσία ενός έτους. Ο Στέργιος Ποργιόπουλος έχει διατελέσει, Bench Coach στο προπονητικό staff και πρώτος προπονητής στο εφηβικό τμήμα της ομάδας μας.
Στόχος της διοίκησης και του νέου προπονητή είναι η παράγωγη νέων παικτών και η δημιουργία ομάδας, που θα αναδείξει το ταλέντο των Σερραίων καλαθοσφαιριστών, αποτελώντας τον κορμό των Ικάρων για τα επόμενα χρόνια. Το πλάνο αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση για κάθε έναν που ασχολείται με τους Ικάρους και θα εφαρμοστεί για όσο χρειαστεί, μέχρι η ομάδα να επιστρέψει εκεί που της αξίζει!».