Το παζλ για την διαδοχή του Ν. Κεχαγιά! Οι φήμες και η προπονητολογία στη Skoda

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Η Ξάνθη κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Σούπερ Λίγκα, ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν έχει ξεκινήσει και οι φήμες στην ομάδα της Θράκης δίνουν και παίρνουν από τα συνεχή δημοσιεύματα που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον επόμενο τεχνικό ηγέτη της ομάδας.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται ήδη εδώ και ένα δεκαήμερο στην Ξάνθη και έχουν αναπαραχθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες από αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ετοιμάζεται να ξαναεπιστρέψει στην τεχνική ηγεσία της Skoda Ξάνθης. Βέβαια, σε αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να βρεθεί ο κοινός τόπος για τον τρόπο που είχε επέλθει η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών πριν έναν χρόνο, όταν ο Εβρίτης προπονητής, σύμφωνα με όσα είχε πει στο παρελθόν ο Χρήστος Πανόπουλος, είχε αποχωρήσει από τον ακριτικό σύλλογο για να κάνει το βήμα παραπάνω στη καριέρα του αλλά τελικά κατέληξε αυτό το επόμενο βήμα να είναι να κάτσει στον πάγκο του Πλατανιά και κατόπιν του Εργοτέλη!

Επίσης άλλες πληροφορίες από Θεσσαλονίκη μεριά αναφέρουν ότι η Ξάνθη και ο Χρήστος Πανόπουλος έχουν προσεγγίσει τον Σάκη Τσιώλη (για τον οποίον φέρεται όμως να ενδιαφέρει και ΑΕΚ αν φύγει ο Δέλλας), με σκοπό ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων τεχνικός να μετακομίσει στη Θράκη και να αναλάβει την ομάδα. Ο 54χρονος Καρδιτσιώτης μετά τις επιτυχίες με όλες σχεδόν τις  ομάδες που καθοδηγούσε (Ιωνικός, Πανηλειακός, Λεβαδειακός, Θρασύβουλος, Ολυμπιακός Β., Άρης) μετά την Τρίπολη και τον Αστέρα, έκανε πέρσι μια κακή επιλογή με τα Γιάννενα και είναι αυτή την εποχή χωρίς ομάδα.

Μάλιστα, ο Τσιώλης ακούστηκε ως υποψήφιος ακόμα και για αντικαταστάτης του Σάντος μετά το Μουντιάλ στην Εθνική Ελλάδος, αν και φαίνεται ότι προκρίνεται εκεί ξένος τεχνικός. Οι ίδιες φήμες αναφέρουν ότι προς το παρόν, το κασέ του είναι λίγο… αλμυρό για τους Θρακιώτες. Και αυτό γιατί πάντα σύμφωνα με όσα λέγονται,  αξιώνει από τον μεγαλομέτοχο της Ξάνθης εξαψήφιο νούμερο!!!

Στην Ξάνθη έχει προταθεί και ο Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος φέτος δούλεψε στην Οτελούλ Γκαλάτι στην Ρουμανία και θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά στην Ξάνθη δεν φαίνεται να είναι τόσο ζεστοί, χωρίς να έχουν απορρίψει την περίπτωση αυτή. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα εξ Ιταλίας δημοσιεύματα, που θέλουν την Skoda να κινείται και προς εκείνην την αγορά για την απόκτηση νέου τεχνικού. Από εκεί έχουν πέσει τα ονόματα τωμ Ντάριο Μαρκολίν, Λορίς Ντομισίνι και Λουτσιάνο Φόκι – ενώ αρκετοί συνδυάζουν την προπονητολογία και με το πρόσφατο ταξίδι του Γιάννη Παπαδημητρίου στο Μιλάνο. 

Βέβαια με τον “απρόβλεπτο” Χρήστο Πανόπουλο όλα είναι ανοιχτά σύμφωνα με αυτά που μας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια. Και μέχρι να δούμε επίσημη ανακοίνωση που να αναφέρεται στο θέμα του προπονητή, παραμένει σταθερή αξία ο Νίκος Κεχαγιάς ο άηττητος, που σε κάθε περίπτωση πάντως θα παραμείνει στην ομάδα της Ξάνθης, είτε ως βοηθός είτε επιστρέφοντας στις ακαδημίες και την ομάδα Κ20.