Οι πρωταγωνιστές του Βαλκανικού τζούντο της Ξάνθης στο ThrakiSportS

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Στο ThrakiSportS μίλησαν με το πέρας της διοργάνωσης του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Τζούντο Κ18 της Ξάνθης οι πρωταγωνιστές.

Πρώτος μας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Τζούντο Ιονέλ Στόικουτ που τόνισε: «Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο για την άρτια διοργάνωση αλλά και όλους τους τοπικούς φορείς που βοήθησαν. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την διοργάνωση, ίσως η μικρή προσέλευση αθλητών να είναι ένα μείον αλλά όσοι ήρθαν είναι σε υψηλό επίπεδο.  Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στον Δήμο που βοήθησε αρκετά για να πάνε όλα εξαιρετικά. Όσον αφορά το γήπεδο είναι εκπληκτικό σε γήπεδα σαν αυτό θα πρέπει να γίνονται ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις, γιατί όχι ακόμη και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και το «Motel Natassa» που μας φιλοξένησε αυτές της δύο μέρες.»

Στην συνέχεια μας μίλησε ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Νίκος Ηλιάδης που μας τόνισε: « Όπως είχαμε τονίσει και στο Πανελλήνιο των Εφήβων πέρσι αυτή η πόλη και αυτό το γήπεδο αξίζουν μεγαλύτερες διοργανώσεις. Μια απ’ αυτές είναι και το Βαλκανικό που ελπίζουμε να δώσει το κίνητρο σε τοπικούς φορείς και το τοπικό σωματείο για να φέρουμε ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις. Σαφέστατα είμαι ικανοποιημένος από την διοργάνωση, αν και ποτέ δεν μπορεί να είσαι 100% ικανοποιημένος λάθη πάντα θα υπάρχουν και θα πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά ωστέ να μην ξαναγίνουν. Αλλά γενικότερα το σημαντικό είναι πως όλα πήγαν καλά και ελπίζουμε στο μέλον να ξαναβρεθούμε στην πόλη της Ξάνθης.»

Πέρα όμως από τους διοργανωτές μας μίλησαν και οι τρείς νεαροί αθλητές που εκπροσώπησαν την Θράκη στους αγώνες. Οι τρείς αθλητές του Μιρμάνη Ξάνθης που μπορεί να μην μπήκαν στα μετάλλια αλλά έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία. Ενώ να σημειώσουμε πως ο Νίκος Τσούλφας θα αγωνιστεί και στο Πανευρωπαϊκό  των Εφήβων τον Ιούλιο στην Αθήνα. Αναλυτικά τα όσα μας είπαν:

Νίκος Τσούλφας: « Ήταν ένα πολύ δύσκολο τουρνουά με πολύ καλούς αθλητές, είναι η πρώτη μου συμμετοχή στους Έφηβους και χαίρομαι που έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Έχω ακόμη δύο χρόνια στην κατηγορία και θα προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς. Πλέον κοιτάω το Πανευρωπαϊκό που θα γίνει στην Αθήνα στης αρχές Ιουλίου και ελπίζω να πάω καλύτερα εκεί και να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο.»

Μάρκος Παπαδόπουλος: «Πολύ δυνατή διοργάνωση, εγώ αγωνίστηκα στα +90 με αθλητές πολύ πιο δυνατούς από μένα, πάλεψα αλλά είχα πολύ δύσκολο έργο. Έχω ακόμη έναν χρόνο στην κατηγορία και θα προσπαθήσω να καταφέρω να είμαι στο Παγκόσμιο την επόμενη χρονιά.»

Σιμέλα Κιριμλίδου: «Ήταν μια πολύ ωραία διοργάνωση με πολύ υψηλού επιπέδου αθλητές,  δυστυχώς δεν κατάφερα να πετύχω τους στόχους μου, όμως δεν το βάζω κάτω και συνεχίζω να προσπαθώ να βελτιώνομαι μέσα από της προπονήσεις και τους αγώνες. Πλέον στρέφω την προσοχή μου στους Πανελλήνιους αγώνες που θα προσπαθήσω να πετύχω κάτι καλύτερο.»