Όσα έγιναν στον ημιτελικό της Αστυνομίας Ροδόπης με την Αλεξανδρούπολη

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Στον τελικό της Κυριακής (15/6), όπου θα αντιμετωπίσει το Κιλκίς που απέκλεισε την Ξάνθη, πέρασε η ομάδα των Σωμάτων Ασφαλείας της Κομοτηνής (όπως έγραψε χθες το ThrakisportS) που κέρδισε την αντίστοιχη ομάδα της Αλεξανδρούπολης. Ο τελικός θα γίνει στο γήπεδο του ΔΑΚ Κομοτηνής.

Χρειάστηκαν τα 120 λεπτά της παράτασης για να επικρατήσει η Ροδόπη με σκορ 2-1 στο γήπεδο του Κοσμίου. Η ομάδα του νομού Ροδόπης, θα μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι από πολύ νωρίς αλλά οι παίκτες του κ. Μαχαιρίδη ήταν άστοχοι. Από την άλλη πλευρά η Αλεξανδρούπολη παρουσιάστηκε με αμυντικό προσανατολισμό ενώ στον επιθετικό τομέα ήταν σχεδόν ακίνδυνη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Πασχάλης από πλευράς γηπεδούχων ήταν αυτός που από την αρχή του παιχνιδιού ταλαιπώρησε τους αμυντικούς των αντιπάλων, ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 8ο λεπτό το σουτ που έκανε παρότι βρέθηκε μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή βρήκε ετοιμοπόλεμο τον τερματοφύλακα Θεοχαρίδη, ενώ ανάλογη κατάληξη είχε τέσσερα λεπτά αργότερα η προσπάθειά του. Στο 26 ξανά ο Πασχάλης μπήκε στη μεγάλη περιοχή από την αριστερή πλευρά έκανε παράλληλη μπαλιά στον αφύλακτο Τουφεκτσή στο ύψος της μικρής περιοχής, ο τελευταίος κατάφερε κυριολεκτικά να βγάλει την μπάλα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν μια καλή στιγμή στο 28ο λεπτό όταν το σουτ του Σταμπολίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή θα το αποκρούσει ο Πατραμάνης. Δυο λεπτά αργότερα ο Τουφεκτσής θα εκτελέσει το κόρνερ, ο Μυστρίδης θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα καταλήξει άουτ. Τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου θα τη χάσει και πάλι ο Πασχάλης όταν από  μπαλιά του Γεμενετζή από τη δεξιά πλευρά, ο πρώτος παρότι ήταν αφύλακτος, δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μυστρίδης θα μπει μέσα στη μεγάλη περιοχή το σουτ του όμως θα καταλήξει άουτ. Στο 60ο λεπτό ο Παπαγεωργίου από καλή θέση δε θα μπορέσει κι αυτός να χρηστεί σκόρερ. Στο 65ο λεπτό ο Πετανίδης θα κάνει ένα καλό σουτ, όμως δε θα ανησυχήσει καθόλου τον τερματοφύλακα της Αλεξανδρούπολης, ενώ στο 73ο λεπτό έπειτα από διαδοχικές φάσεις στα καρέ των φιλοξενούμενων ο Παπαγεωργίου με κοντινή κεφαλιά δε θα μπορέσει να ανοίξει το σκορ. Στο 78ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν μοναδική ευκαιρία να περάσουν μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα ο Πιρπιρής θα φύγει μόνος του με τον τερματοφύλακα της Ροδόπης, ωστόσο θα κάνει κακό κοντρόλ και θα χάσει τη δυνατότητα να σκοράρει μιας και ο Πατραμάνης μπλόκαρε. Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού  οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που πιέζουν για να σκοράρουν, ωστόσο ο Ροδουσάκης σε δυο περιπτώσεις – μια στο 80ο και μια στο 88ο – δε θα μπορέσει να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Να τονίσουμε ότι από το 83ο λεπτό η ομάδα των φιλοξενούμενων θα μείνει με δέκα παίκτες αφού ο Γυλός που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο θα αντικρύσει δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα πάρει το δρόμο για τα αποδυτήρια. Από αυτή τη φάση και μετά οι διαμαρτυρίες από την Αλεξανδρούπολη γίνονται έντονες απέναντι στο πρόσωπο του διαιτητή κ. Κακουλίδη.

Με το ξεκίνημα της παράτασης η ομάδα της Ροδόπης κατάφερε πολύ γρήγορα να πάρει κεφάλι στο σκορ. Έπειτα από μια φάση διαρκείας στα καρέ της Αλεξανδρούπολης οι αμυντικοί της δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα με αποτέλεσμα ο Πετανίδης από πολύ κοντά να κάνει το 1-0. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Δούκας θα πιάσει ένα δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και κάνοντας το 2-0. Πριν τελειώσει το πρώτο μέρος της παράτασης η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα κερδίσει πέναλτι, θα το εκτελέσει ο Πετκίδης κάνοντας το 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης δε θα σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν τη νίκη και κατ’ επέκταση το εισιτήριο για τον τελικό. Στη διάρκεια του παιχνιδιού στο 70ο λεπτό τραυματίσηκε ο Μυστρίδης και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στο Κυριακάτικο παιχνίδι.

Στον τελικό της Κυριακής 15 Ιουνίου που θα γίνει στις 6 μ.μ. στο ΔΑΚ η ομάδα της Ροδόπης θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Κιλκίς που νίκησε την αντίστοιχη της Ξάνθης. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Α.Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ (Μαχαιρίδης): Πατραμάνης, Μακίδης, Τσιπλακίδης (65΄Δούκας), Τσιτσεράκης, Καραθανάσης, Πετανίδης, Τουφεξής (65΄Κολάκης), Παπαγεωργίου, Πασχάλης (110΄Ντάβανος), Μυστρίδης (70’ Ροδουσάκης), Γεμενετζής
Αναπληρωματικοί: Γούσιος, Πετμεζάς, Μαχαιρίδης

Α.Δ. ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Γκουλιανας): Θεοχαρίδης, Σίσκος, Μαργαρίτης (56΄Τσανάκας), Ράλλης, Μελαδενιος, Βλάχος (46΄Γυλός), Κουφάκης (52΄Λαμπίδης), Πετκίδης, Σταμπολίδης (51΄Μαύρος), Γκεργκίδης (46΄Πιρπιρής), Μοκαλης
Αναπληρωματικοί: Δορουγιδένης