Σε τουρνουά στο Βόλο οι παλαίμαχοι της Α.Ε. Κομοτηνής

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε τουρνουά στο Βόλο, όπου συμμετείχαν ομάδες παλαιμάχων από Λάρισα, Κόρινθο και η μικτή Αθηνών – Πειραιώς με την πρώτη να αναδεικνύεται νικήτρια της διοργάνωσης. Ο κ. Μπόζης της ΑΕΚ πετυχαίνοντας τρία γκολ σε δύο αγώνες αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του τουρνουά και βραβεύτηκε για αυτή του την επιτυχία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Χρόνος”, σε αυτό το τουρνουά η Κομοτηνή ήταν παρούσα με την ομάδα παλαιμάχων της ΑΕΚ. Εκεί ήταν επίσης ομάδες βετεράνων ποδοσφαιριστών από την Κόρινθο, τη Λάρισα και η μικτή Αθηνών – Πειραιώς. Η εκκίνηση των αγώνων δόθηκε στο βοηθητικό γήπεδο της ΕΠΣ Θεσσαλίας, όπου αρχικά έγινε αγιασμός και παρέστησαν, εκτός από τις φιλοξενούμενες ομάδες, εκπρόσωποι της ποδοσφαιρικής ένωσης και του τοπικού ποδοσφαίρου. Για πρώτη φορά οι παλαίμαχοι της Α.Ε. Κομοτηνής γνώρισαν φίλους του ποδοσφαίρου από τις συγκεκριμένες ομάδες και το τουρνουά ήταν μία χρυσή ευκαιρία για να έρθουν πιο κοντά.

Με αντίπαλο την Κόρινθο έδωσε τον πρώτο της αγώνα η ΑΕΚ, ένας αγώνας που είχε πολλά γκολ, ανατροπές και γι’ αυτό κέρδισε και το χειροκρότημα των θεατών. Ανάμεσά τους και οι σύζυγοι των παλαιμάχων της Α.Ε. Κομοτηνής, που τους συνόδεψαν στο ταξίδι τους στο Βόλο, απόλαυσαν τις αναμετρήσεις αλλά και το ταξίδι στην πανέμορφη πόλη. Στο πρώτο αυτό παιχνίδι η Κόρινθος επικράτησε με 3 – 2 της ΑΕΚ, για λογαριασμό της οποίας τα δύο γκολ έβαλε ο Μπόζης, ένα με πέναλτι και ένα με σουτ. Την ίδια μέρα αναμετρήθηκε το άλλο ζευγάρι Λάρισα – μικτή Αθηνών – Πειραιώς και το σκορ διαμορφώθηκε 2-0 υπέρ της πρώτης. Για την τρίτη και τέταρτη θέση στο τουρνουά αγωνίστηκαν την Κυριακή οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ με αντίπαλο τη μικτή Αθηνών – Πειραιώς και έχασαν με 2 – 1. Και πάλι σκόρερ για την ομάδα της πόλης μας ήταν ο Μπόζης. Για την ιστορία στον τελικό του τουρνουά μεταξύ Λάρισας και η Κορίνθου η πρώτη αναδείχθηκε νικήτρια με 2- 1 και σήκωσε το κύπελλο.

Με προπονητή τον Δ. Παπάζογλου, για την Α.Ε. Κομοτηνής αγωνίστηκαν οι: Ψημενίδης, Ματζίρης, Μηλιατζόπουλος Γιάννης και Μηλιατζόπουλος Πασχάλης, Αμπντουλά Χαλήτ, Ζαφειρίου, Γεωργιάδης, Κιορπέογλου, Φουτσιτζίδης, Πετρίδης, Βαρένας, Πετράς, Τοπαλίδης, Μάρκογλου, Ιωάννου, Κακλαρίδης, Μπόζης, Πούλιος, Κυμπαρίδης.

Και μπορεί η ομάδα της Α.Ε. Κομοτηνής να κατέκτησε την τελευταία θέση ανάμεσα στους τέσσερις του τουρνουά, κατέγραψε όμως και μία πρωτιά. Αυτή οφείλεται στον κ. Μπόζη, ο οποίος με τα τρία γκολ που πέτυχε στη διάρκεια των δύο αναμετρήσεων αναδείχθηκε σε πρώτος σκόρερ του τουρνουά και γι’ αυτό βραβεύτηκε. Όλες οι βραβεύσεις έγιναν σε πανηγυρικό κλίμα το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου σε ξενοδοχείο του Βόλου. Παρολίγο μάλιστα έχασε τη διάκριση για το μεγαλύτερο σε ηλικία παλαίμαχο ο συμπολίτης μας κ. Ψημενίδης, αφού για λίγους μήνες τον περνούσε στην ηλικία παλαίμαχος από τη μικτή Αθηνών – Πειραιώς. Από την Κόρινθο αναδείχθηκε ο καλύτερος τερματοφύλακας, ενώ αναμνηστικά συμμετοχής δόθηκαν σε όλους. Το τουρνουά έδωσε τη δυνατότητα σε όλους όσους ταξίδεψαν από την Κομοτηνή να περιηγηθούν στο Βόλο, να γνωρίσουν τις ομορφιές του, ενώ η τελευταία ημέρα περιελάμβανε επίσκεψη στα γραφικά χωριά του Πηλίου. Οι δραστηριότητες της Α.Ε. Κομοτηνής συνεχίζονται…