Αφιέρωμα: Το… 13άρι των Θρακιωτών που έχουν αγωνιστεί σε Μουντιάλ

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ξεκίνησε η γιορτή του ποδοσφαίρου, το Παγκόσμιο Κύπελλο, στα γήπεδα της Βραζιλίας, μια διοργάνωση που όλος ο κόσμος περιμένει κάθε φορά με πολλές προσδοκίες και μεγάλη αγωνία να δει τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου να παίζουν για το εθνόσημο.  Πόσοι γνωρίζετε όμως ότι και η Θράκη έχει και φέτος αλλά και σε παλαιότερες διοργανώσεις συμμετοχή;

Για την ακρίβεια στην φετινή διοργάνωση έχουμε δύο εκπροσώπους: τους Βασίλη Τοροσίδη και τον διεθνή ελληνορώσο Γιούρι Λοντίγκιν, άντε τρεις αν προσθέσουμε και τον… θρακιώτη εξ αγχιστείας Αντελίνο Βιεϊρίνια. Στο σημερινό μας θέμα όμως δεν θα αναφερθούμε στους φετινούς εκπροσώπους αλλά στους συνολικά 13 «Θρακιώτες» που αγωνίστηκαν σε προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα. Πάμε να τους δούμε έναν έναν.

ΚΟΥΡΤ ΓΙΑΡΑ (1978, 1982): Ο Αυστριακός Κούρτ Γιάρα κάθισε στον πάγκο της Ξάνθης την περίοδο 1996-1997 και πιο συγκεκριμένα για έναν χρόνο και σχεδόν ένα μήνα με απολογισμό 10νίκες,13 ισοπαλίες και 14 ήττες. Πρώτος του αγώνας ήταν στις 26 Ιανουαρίου του 1996 στην εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό με 1-2, ενώ το τελευταίο στις 21 Φεβρουαρίου του 1998 και στην ήττα από την Καβάλα με 2-0 στην 23η αγωνιστική. Ο Αυστριακός που υπήρξε ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστή στην ιστορία του Αυστριακού ποδοσφαίρου αγωνίστηκε σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα, το 1978 στην Αργεντινή και το 1982 στην Ισπανία. Στην Αργεντινή και σε ηλικία 28χρόνων ο μέσος της Ντούισμπουργκ εκείνη την περίοδο   αγωνίστηκε βασικός και στα τρία παιχνίδια του ομίλου φορώντας την φανέλα με το 11, με την Εθνική του να καταφέρνει να βγαίνει πρώτη σε έναν όμιλο με αντιπάλου όπως η Βραζιλία(ήττα με 1-0), η Ισπανία(νίκη με 2-1) και η  Σουηδία(νίκη με 1-0). Ως βασικός αγωνίστηκε και στον πρώτο αγώνα για τον δεύτερο γύρο και την βαριά ήττα με 5-1 από την Ολλανδία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αυστρίας να μην τον ξεκινά στα επόμενα δύο παιχνίδια με Ιταλία και Γερμανία, με την Αυστρία να τερματίζει στην τέταρτη θέση του ομίλου. Το 1982 ως παίκτης της Γκρασχόπερς πλέον, ο Γιάρα αγωνίστηκε στα γήπεδα της Ισπανίας σε ηλικία πλέον 32 ετών ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι με την Γαλλία αλλά αντικαταστάθηκε στο 46′ ενώ δεν αγωνίστηκε και στην ισοπαλία με τους Βορειοιρλανδούς (2-2), με την Αυστρία να αποκλείεται από ως δεύτερη στον όμιλο που απαρτιζόταν από τρείς ομάδες.

ΙΛΙΕ ΝΤΟΥΜΙΤΡΕΣΚΟΥ (1990,1994,1998):  Τι και αν το πέρασμα του από τον Πανθρακικό ήταν μόλις για ένα παιχνίδι! Και αυτό την πρώτη αγωνιστική της περιόδου 2009-2010 και την εντός έδρας ήττα από το Ηρακλή με 1-2; ο Ρουμάνος έχει να υπερηφανεύεται για την συμμετοχή του σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα ως ποδοσφαιριστής.  Η αρχή έγινε στο Παγκόσμιο της Ιταλίας το 1990 όταν ο 21χρονος τότε επιθετικός της Στεάουα όχι μόνο ήταν στην αποστολή αλλά ο ομοσπονδιακός Έμερικ Γιάνεϊ του δίνει και λεπτά συμμετοχής σε μια Εθνική με σπουδαία ονόματα. Στον όμιλο η σπουδαία Ρουμανία τερματίζει στην δεύτερη θέση πίσω από το Καμερούν και πάνω από της Αργεντινή και Σοβιετική Ένωση,  με τον Ντουμιτρέσκου να περνά ως αλλαγή στο 87′ με τους Σοβιετικούς (νίκη με 2-0) και στο 56′ με το Καμερούν (ήττα με 2-1). Στους 16 οι Ρουμάνοι αποκλείστηκαν στα πέναλτι από την Ιρλανδία με τον Ντουμιτρέσκου να μένει στον πάγκο. Στην επόμενη διοργάνωση, το 1994 στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής τα πράγματα αλλάζουν για τον 25χρονο επιθετικό της Τότεναμ  πλέον να είναι βασικός και να χαίρει της εμπιστοσύνης του Άνχελ Ιορντανέσκου που ήταν στον πάγκο. Ο Ντουμιτρέσκου ξεκινά βασικός και στα τρία παιχνίδια του ομίλου με την Ρουμανία να τερματίζει στην πρώτη θέση  απέναντι στης Ελβετία, Η.Π.Α. και Κολομβία. Στους 16 απέναντι στους Ρουμάνους βρέθηκαν οι Αργεντίνοι με τον Ντουμιτρέσκου να πραγματοποιεί καταπληκτική εμφάνιση σκοράροντας τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του στην νίκη με 3-2 (το τρίτο το πέτυχε ο Γκιόργκι Χάτζι). Στους 8 οι Ρουμάνοι βρήκαν μπροστά τους την Σουηδία, η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με 1-1 ενώ από 1 γκολ σημείωσαν οι δύο ομάδες και στην παράταση και οδηγήθηκαν στα πέναλτι, εκεί ο Ντουμιτρέσκου που αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του αγώνα χωρίς να καταφέρει να σκοράρει ευστόχησε   στο 5ο πέναλτι της ομάδας του όμως το άστοχο πέναλτι του Μπελοντεντίτσι έδωσε την νίκη στους Σουηδούς με 4-5. Το 1998 στα γήπεδα της Γαλλίας και λίγο πριν σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 29 ετών, βλέπει από τον πάγκο τα δύο πρώτα παιχνίδια και της νίκες της Ρουμανίας με Αγγλία(2-1) και Κολομβία(1-0), ενώ ξεκινά ως βασικός στο τρίτο ματς με την Τυνησία(1-1) οπού αντικαθίσταται στο 68′ από τον Μολντοβάν. Στους 16 θα  δει από τον πάγκο την ήττα της Ρουμανίας από την Κροατία με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νταβόρ Σούκερ.

ΦΛΟΡΙΝ ΠΡΟΥΝΕΑ (1994, 1998): Όταν το καλοκαίρι του 2004 ανακοινωνόταν από την Ξάνθη η απόκτηση του 36χρονού τερματοφύλακα Φλορίν Προυνέα με δύο παρουσίες σε Μουντιάλ οι προσδοκίες ήταν πολλές, όμως η παρουσία του Προυνέα στην Ξάνθη ήταν γρήγορη με μόλις δύο συμμετοχές στην νίκη με 3-1 επι του Άρη στο πρώτο ματς στο νεόκτιστο «Skoda Ξάνθη Arena» και στην ήττα την επόμενη αγωνιστική με 3-1 από τον ΠΑΟ στην Λεωφόρο. Από εκεί και πέρα δεν αγωνίστηκε ξανά και αποχώρησε για την Νασιονάλ Βουκουρεστίου. Ο Προυνέα το 1994 και  σε ηλικία 26ετών και με φοβερές σαιζόν στην Ντινάμο Βουκουρεστίου συμπεριελήφθη στην αποστολή για το Παγκόσμιο των Η.Π.Α. οπού θα ήταν δεύτερος πίσω απ οτον Στελέα. Και έτσι έγινε στα δύο πρώτα ματς με τον Στελέα κάτω από τα γκολποστ, όμως η τραγική εμφάνιση του Στελέα στην ήττα με 1-4 από την Ελβετία έδωσαν την ευκαιρία στον Προυνέα να ξεκινήσει αυτός στο κρίσιμο ματς με τους οικοδεσπότες Αμερικανούς, οπού ο Προυνέα κράτα ανέπαφη την εστία του και χάρις το γκολ του Νταν Πετρέσκου οι Ρουμάνοι προκρίνονται στους 16. Κόντρα στην Αργεντινή ο Ανχέλ Ιορντανέσκου συνεχίζει να εμπιστεύεται τον Προυνέα, ο Προυνέα δέχεται δύο γκολ από τους Αργεντινούς όμως οι Ντουμιτρέσκου και Χάτζι οδηγούν την Ρουμανία στους 8. Και απέναντι στην Σουηδία ο Προυνέα θα αγωνιστεί βασικός, όμως σε αυτό το ματς ο Προυνέα ήταν αρνητικός μια και έχει μεγάλη ευθύνη και στα δύο γκολ των Σουηδών, στα πέναλτι έπιασε το πρώτο του Μίλντ αλλά οι Σουηδοί ευστόχησαν στα επόμενα 5 και πήραν τη νίκη με 4-5. Στο Παγκόσμιο του 1998 ο Προυνέα ήταν εκ νέου στην αποστολή όμως αυτή την φορά ως τρίτος και δεν αγωνίστηκε καθόλου.

ΣΑΒΒΑΣ ΚΩΦΙΔΗΣ (1994): Μια από τις πλέον «μεταλ» φυσιογνωμίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο Σάββας Κωφίδης συγκαταλέγεται και αυτός στην λίστα με τους «Θρακιώτες» που έπαιξαν σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Κωφίδης για όσους δεν τον θυμούνται βρέθηκε στον πάγκο της Ξάνθης αντικαθιστώντας τον Τάκη Λεμονή στις 23 Δεκεμβρίου του 2006, το ντεμπούτο ήταν θετικότατο με την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό και τον μεγαλομέτοχο της Ξάνθης να μιλά για μια συνεργασία που θα κρατήσει μέχρι την αιωνιότητα! Τελικά η συνεργασία με τον Κωφίδη όχι απλά δεν άντεξε τόσο πολύ αλλά μετά από 8 παιχνίδια αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Ξάνθης με απολογισμό 1νίκη, 5ισοπαλίες και 2ήττες. Ο Σάββας Κωφίδης ανήκει στην ιστορική Εθνική του 1994 που ήταν η πρώτη ομάδα της χώρας μας που προκρίθηκε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο μέσος του Άρη τότε αγωνίστηκε και στα τρία παιχνίδια της Εθνικής μας, σε όλη την διάρκεια στης τεσσάρες από Αργεντινή και Βουλγαρία αλλά και στην ήττα με 2-0 από την Νιγηρία φορώντας την φανέλα με το 19.

ΑΜΠΝΤΕΡΑΧΙΜ ΟΥΑΚΙΛΙ(1998): Αποκτήθηκε το 2001 από την Μαίντζ και από την πρώτη στιγμή έδειξε δείγματα του εξαιρετικού του ταλέντου, ο Μαροκινός Αμπντεραχίμ Ουακίλι που έχει μείνει χαραγμένος βαθιά στης μνήμες των φίλων για το τρομερό του ταλέντο και της εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Ξάνθη, για την ακρίβεια  ο Μαροκινός στα δύο χρόνια παρουσίας του στην Ξάνθη μετρά 14 γκολ σε 29 συμμετοχές και παρουσία και στην πρω΄τη  Ευρωπαϊκή έξοδο για τους Θρακιώτες στα παιχνίδια με την Λάτσιο, προτού αναχωρήσει το 2003 για την Καρλσρούη. Το 1998 και όταν αγωνιζόταν με την φανέλα της Μόναχο 1986 ο ομοσπονδιακός προπονητής του Μαρόκου Ανρί Μισέλ τον συμπεριέλαβε στην αποστολή του Μαρόκου για το Παγκόσμιο στα γήπεδα της Γαλλίας δίνοντας του μάλιστα και την φανέλα με το 10. Εν τέλει ο Ουακίλι δεν αγωνίστηκε σε κανένα ματς του ομίλου με το Μαρόκο να αποκλείεται ως τρίτο πίσω από Βραζιλία(3-0) και Νορβηγία(2-2), με την νίκη με 3-0 επί των Σκωτσέζων να μην αποδεικνύεται αρκετή.

ΑΛΙ ΡΕΖΑ ΜΑΝΣΟΥΡΙΑΝ (1998): Καλοκαίρι του 1998 και η Ξάνθη αποκτά τον 27χρονό Ιρανό μέσο Αλί Ρεζά Μανσουριάν με πολύ υψηλές προσδοκίες από τον παίκτη που ερχόταν μετά την συμμετοχή του στο παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας. Ο Μανσουριάν στον 1,5 χρόνο που θα μείνει στην Ξάνθη θα παίξει 23 φορές απογοητεύοντας τους ανθρώπους της Ξάνθης και τον κόσμο που περίμεναν πολλά περισσότερα από αυτών.  Στα γήπεδα της Γαλλίας  ο Ιρανός  μέσος στην πρεμιέρα απέναντι στους Σέρβους θα μπει στο 68′ όμως δεν θα καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγουν την ήττα με 1-0.  Στην δεύτερη αγωνιστική κόντρα στην Αμερική ο Μανσουριάν θα περάσει στο 74′ και θα βοηθήσει και αυτός ώστε η ομάδα του να κερδίσει με 2-1, ενώ στον τρίτο αγώνα και στην ήττα με 2-0 από την Γερμανία δεν αγωνίστηκε καθόλου και το Ιράν αποκλείστηκε ως τρίτο.

ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ (2002): Πέρασε και δεν ακούμπησε ο ιδιόρρυθμος Ουρουγουανός που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από την Ξάνθη και η παρουσία του την πόλη της Θράκης κράτησε μόλις τρία ματς! Το καλοκαίρι του 2002 και ενώ αγωνιζόταν στην Ιταλική Βενέτσια με την μορφή του δανεισμού από την Μίλαν ο Γκαρσία κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό της Ουρουγουάης Βίκτορ Σόσα για το Παγκόσμιο στα γήπεδα της Ιαπωνία και της Κορέας. Ο Πάμπλο και η Ουρουγουάη αγωνίστηκαν στον Α’ όμιλο στα γήπεδα της Κορέας, στην πρεμιέρα με τον Γκαρσία βασικό οι Ουρουγουανοί θα χάσουν από την Δανία με 2-1, ενώ θα ακολουθήσουν δύο ισοπαλίες με Γαλλία(0-0) και Σνεγάλη(3-3) με βασικό πάντα τον Γκαρσί αμε το  5 στην φανελα. Ωστόσο η Ουρουγαουάη θα μείνει τρίτη μια και η ισοπαλία με την κακή Γαλία αποδείχτηκε μοιραία.

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΟΛΙΣΑΝΤΕΜΠΕ (2002): Από τις πλέον αποτυχημένες μεταγραφές στην ιστορία της Ξάνθης είναι αναμφίβολα ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε, ο Πολωνός επιθετικός που έκανε τρομερές σαιζον με τον Παναθηναϊκό αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2006 μετά από το πέρασμα του στην Αγγλία και την Πόρτσμουθ. Ο Ολισαντέμπε αρκέστηκε σε 6 συμμετοχές. Το καλοκαίρι του 2002 όμως ο Ολισαντέμπε με της εμφανίσεις του στον ΠΑΟ κέρδισε μια θέση στην αποστολή της Πολωνίας για το Παγκόσμιο.  Τα πράγματα αποδείχτηκαν δύσκολα για τους Πολωνούς έχοντας στον όμιλο την οικοδέσποινα Ν. Κορέα, από  την οποία έχασαν στην πρεμιέρα με 2-0 με τον «Μανώλη» βασικό. Η ήττα με 4-0 από την Πορτογαλία ήρθε να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα με τον Ολισαντέμπε αν αγωνίζεται σε όλη την διάρκεια χωρίς όμως να μπορεί να φανεί απειλητικός. Στο τελευταίο ματς των ομίλων ο Ολισαντέμπε άνοιξε το σκορ στην νίκη της Πολωνίας με 3-1 απέναντι στης Η.Π.Α. που ωστόσο δεν ήταν αρκετή και έτσι οι Πολωνοί έμειναν εκτός.

ΣΤΙΒ ΓΚΟΧΟΥΡΙ (2010): Αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι με σκοπό να αποτελέσει τον «ογκόλιθο» της άμυνας, ωστόσο ο Ιβοριανός Στίβ Γκοχουρί έπαιξε όλο κι όλα δύο ματς και αυτά ως αλλαγή και σύντομα αποτέλεσε παρελθόν κυρίως λόγο της εξωγηπεδικής του ζωής. Το καλοκαίρι του 2010 και ενώ αγωνιζόταν στην Γκλάντμπαχ ο ομοσπονδιακός της Ακτής Ελεφαντοστού Σβέν Γκόραν Έρικσον τον πήρε στην αποστολή για το Παγκόσμιο της Ν. Αφρικής, στην πρεμιέρα οι Ιβοριανοί θα μείνουν στο 0-0 με την Πορτογαλία με τον Γκοχούρι να μένει στον πάγκο. Από τον πάγκο είδε ο Γκοχούρι και την ήττα από την Βραζιλία με 3-1 αλλά και την νίκη της Ακτής επί της Β. Κορέας με 3-0, με τους Ιβοριανούς να μένουν εκτός μετά την ισοαπλία της Πορτογαλίας με την Βραζιλία.

ΖΝΤΕΝΟ ΣΤΡΜΠΑ (2010): Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2009 και πολλοί απόρησαν κυρίως λόγω της ηλικίας του, μια και στα 3 του ο Στρμπά θα αγωνιζόταν σε ομάδα εκτός Σλοβακίας. Ο Ζντένο όμως έδωσε γρήγορα της απαντήσεις και έγινε ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής της Ξάνθης με πολύ καλές εμφανίσεις αλλά και 4 γκολ στης συνολικά 36 παρουσίες του. Με της εμφανίσεις του στην Ξάνθη ο Ζντένο κέρδισε δικαιωματικά θέση και στην αποστολή της Σλοβακίας για το Παγκόσμιο στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Ο Στρμπά όχι απλά έπαιξε αλλά ήταν και βασικός και αναντικατάστατος και στα τρία παιχνίδια των ομίλων και με την παρουσία του στο κέντρο βοήθησε τα μέγιστα στην πρόκριση των Σλοβάκων στους 16. Παρότι η ισοπαλία με την Νέα Ζηλανδία(1-1) στην πρεμιέρα και η ήττα από την Παραγουάη(2-0) έμοιαζαν καταδικαστικές, εν τέλει οι Σλοβάκοι πέτυχαν σπουδαία νίκη με 3-2 επί της Ιταλίας αφήνοντας εκτός την «σκουάντρα ατζούρι». Στους 16 ο Στρμπά δεν αγωνίστηκε λόγω καρτών και είδε την Σλοβακία να χάνει με 2-1 από την μετέπειτα φιναλίστ Ολλανδία.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΡΙΤΤΑΣ (2010):  Ο Σάκης Πρίττας με παρουσία σε Ξάνθη και Πανθρακικό είναι από της περιπτώσεις παικτών που είναι τυχεροί στην ατυχία τους μια και η πρώτη του κλήση στην Εθνική ήρθε το καλοκαίρι του 2010 μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Άρη, με τον Ότο Ρεχάγκελ να τον καλεί να συμμετέχει στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ωστόσο ο Σάκης Πρίττας στάθηκε τρομερά άτυχος μια και τραυματίστηκε κατά την παρουσία της Εθνικής στην Ν. Αφρική και έτσι παρακολούθησε και τα τρία ματς από τον πάγκο.      

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ (2010): Ο Χρήστος Πατσατζόγλου που έγινε ευρεία γνωστός από την παρουσία του στην Ξάνθη από το 1996 μέχρι και το 2000 όταν και τον  αγόρασε ο Ολυμπιακός, είναι από της πιο αμφιλεγόμενες επιλογές του Ρεχάγκελ στο Παγκόσμιο του 2010, μια και ερχόταν από μέτρια σαιζόν στην Κύπρο με την Ομόνοια με τον Γερμανό ωστόσο  να τον στηρίζει και να το καλεί στην αποστολή για το Παγκόσμιο. Στην πρεμιέρα με την Κορέα και την ήττα με 2-0 ο «Πάτσα» πέρασε ως αλλαγή στο 46′ στην θέση του Σαμαρά, ενώ στην νίκη με την Νιγηρία δεν αγωνίστηκε καθόλου. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Αργεντινή πέρασε ως αλλαγή στην θέση του Τοροσίδη στο 55′ μην μπορώντας να βοηθήσει την Εθνική μας να αποφύγει την ήττα με 2-0.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (2010): Αποτελεί χωρίς καμία αμφισβήτηση έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει το Ξανθιώτικο ποδόσφαιρο, ο «Τόρο» που από τον Ιανουάριο του 2007 όταν και τον απέκτησε ο Ολυμπιακός αγοράζοντας τον από την Ξάνθη έχει κάνει τρομερά βήματα προόδου ενώ έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα και με την φανέλα της Εθνικής ομάδας, και φτάνει σήμερα να αγωνίζεται στην Ιταλική Ρόμα.  Το καλοκαίρι του 2010 ο «Τόρο»  ήταν εκ των βασικών συντελεστών που οδήγησαν την Εθνική στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορία της. Βασικός στην πρεμιέρα με την Ν. Κορέα και από τους λίγους διασωθείς εκείνης της αναμέτρησης, μεγάλος πρωταγωνιστής στην δεύτερη αγωνιστική μια και ο Βασίλης έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου μια και με το τέρμα που σημείωσε στο 71′ απέναντι στην Νιγηρία χάρισε στην Εθνική μας την πρώτη της νίκη σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο ματς με την Αργεντινή ο Τοροσίδης ξεκίνησε βασικός είχε εξαιρετική παρουσία μέχρι που έγινε αλλαγή στο 55′, ενώ χαρακτηριστικό πως όσο αγωνιζόταν ο Τοροσίδης το σκορ με την Αργεντινή ήταν στο 0-0 ενώ μετά την αλλαγή οι Αργεντίνοι σκόραραν δύο φορές και κέρδισαν με 2-0. Ο «Τόρο» θα αγωνιστεί και φέτος στο δεύτερο συννεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο για αυτόν με της ελπίδες για κόμη καλύτερη παρουσία στα γήπεδα της Βραζιλίας να ακολουθούν αυτόν και οτυς υπόλοιπους διεθνείς μας.