Ο μπαμπάς δημοσιογράφος στην Βραζιλία, ο γιος διακοπές με τη μαμά στην… Ξάνθη

Αποστολή στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε στο κέντρο Τύπου του σταδίου Μινεϊράο, όπου έχουμε έρθει από νωρίς για να παραλάβουμε τα ειδικά εισιτήρια για τον αγώνα Κολομβίας – Ελλάδας (δεν αρκούν μόνο οι διαπιστεύσεις) και να παρακολουθήσουμε την τελευταία προπόνηση της Εθνικής και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τους αγώνες.

Ανάμεσα στους δεκάδες συναδέλφους που συναντήσαμε, ήταν και δύο Βραζιλιάνοι, ντόπιοι, που εργάζονται στην τοπική εφημερίδα “Jornal Hoje Em Dia”. Ο ένας, ο Μοχάμεντ Χοσν Φίλο που βλέπετε δεξιά, μας αποκάλυψε ότι πριν δύο χρόνια είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα και είχε περάσει όμορφα και φτηνά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη πληρώνοντας μόλις 30 δολάρια την βραδιά, ενώ βρέθηκε και στην Ύδρα. Είχε έρθει στο πλαίσιο ενός γενικότερου τουρνέ που είχε πραγματοποιήσει στην Ευρώπη και είχε ξεκινήσει από το Λίβερπουλ, όπου είχε παρακολουθήσει το Φεστιβάλ για τους Μπιτλς, ενώ ολοκληρώθηκε με ταξίδι στο Παρίσι, πριν την επιστροφή στην Βραζιλία.

Ο άλλος, ο Μπρούνο Μορένο που βλέπετε αριστερά, δεν έχει επισκεφθεί την χώρα μας, αν και θα το ήθελε πολύ. Μας αποκάκυψε όμως ότι ο γιος του βρίσκεται αυτήν την στιγμή για διακοπές στην Ελλάδα, ακολουθώντας την μητέρα του, η οποία βρέθηκε στην χώρα μας για ένα επιστημονικό συνέδριο που συμμετείχε και παρέμεινε για διακοπές. Με τα πολλά, μάθαμε ότι τα συνέδρια έχουν σχέση με το διάστημα, ότι η πόλη αυτή βρίσκεται στην Βόρειο Ελλάδα και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα να πρόκειται για την… Ξάνθη (αν και ο ίδιος δεν θυμόταν ακριβώς ή για την ακρίβεια, το πιθανότερο δεν είχε συγκρατήσει μέσα στον πανικό της κάλυψης του Μουντιάλ από μέρους του για το μέσο στο οποίο εργάζεται).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πλέον ο γιος του και η μητέρα του έχουν επιστρέψει στην Αθήνα και με την αφορμή του γεγονότος ότι βρέθηκαν για το συγκεκριμένο συνέδριο στην Ελλάδα, θα μείνουν συνολικά έντεκα μέρες στην χώρα μας κάνοντας εκεί μέρος των καλοκαιρινών τους διακοπών…