Το Μουντιάλ αρχίζει!!! Οι προπονητές Ξάνθης και Πανθρακικού θυμούνται, αναλύουν και προβλέπουν

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Ανδρέας Αγελαρίδης

–  Η γιορτή του ποδοσφαίρου αρχίζει! Για ένα μήνα το Μουντιάλ θα κυριαρχεί στις συζητήσεις των ποδοσφαιρόφιλων. Ποιος θα κατακτήσει την κούπα; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η Εθνική μας ομάδα; Ποιο το Μουντιάλ που θυμόμαστε περισσότερο;

Το Gazzetta έθεσε τέσσερα ερωτήματα σε δέκα προπονητές της Σούπερ Λιγκ. Τους ζήτησε να μιλήσουν για το Μουντιάλ που τους έχει μείνει περισσότερο στη μνήμη, να αποκαλύψουν την ομάδα που υποστηρίζουν, εκτός της Ελλάδας φυσικά, την ομάδα που θεωρούν ότι θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, καθώς και να κάνουν μια πρόβλεψη για το που μπορεί να φτάσει η Ελλάδα.

Ανάμεσα στους ερωτώμενους και οι προπονητές του Πανθρακικού και της Ξάνθης Άκης Μάντζιος και Νίκος Κεχαγιάς καθώς και δύο προπονητές που έχουν περάσει από τους πάγκους των δύο μεγάλων ομάδων της Θράκης όπως ο Γιώργος Παράσχος του Ατρόμητου που κάθισε στον πάγκο της Ξάνθης και ο πρώτην προπονητής του Πανθρακικού Σάββας Παντελίδης που κάθεται αυτήν την περίοδο στον πάγκο του Λεβαδειακού.

 

Άκης Μάντζιος (Πανθρακικός)

Το Μουντιάλ που θυμάται περισσότερο: «Το πρώτο Μουντιάλ που θυμάμαι είναι αυτό του 1982. Μου είχε κάνει εντύπωση η ποιότητα της Βραζιλίας καθώς και η δύναμη της Ιταλίας που δεν ήταν φαβορί και κατάφερε να το κερδίσει. Ήταν ένα εντυπωσιακό Μουντιάλ και από τα καλύτερα που έχουν γίνει».

Η ομάδα που υποστηρίζει: «Είμαι Βραζιλία για το ποδόσφαιρο που παίζει».

Η ομάδα που βλέπει για κατάκτηση: «Τα φαβορί είναι η Βραζιλία καθώς και οι άλλες παραδοσιακές δυνάμεις η Αργεντινή, αλλά και η Ισπανία με την Γερμανία από την Ευρώπη. Νομίζω αυτές οι τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο».

Που θεωρεί ότι μπορεί να φτάσει η Ελλάδα: «Νομίζω η Εθνική Ελλάδος έχει πολλές δυνατότητες. Είναι πολύ πιο ώριμη, έχει μία αγωνιστική ταυτότητα έχει το δικό της στιλ. Πλέον μας υπολογίζουν, είμαστε μία ομάδα που δύσκολα μπορείς να την νικήσεις. Πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε από τον όμιλο».

 

 

Νίκος Κεχαγιάς (Ξάνθη)

Το Μουντιάλ που θυμάται περισσότερο: «Πρέπει να πάμε λίγο πιο… παλιά. Το 1986 στο Μουντιάλ στο Μεξικό. Μου έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη για πολλούς λόγους.  Για τα σκορ των αγώνων, το ανοιχτό ποδόσφαιρο που παίχθηκε στα ματς και για πολλά άλλα. Και φυσικά αξέχαστος μου είναι ο τελικός. Αργεντινή εναντίον Γερμανίας με Μαραντόνα, Μπουρουσάγκα, Μπρέμε, Ρουμενίγκε, Ματέους και πολλούς άλλους. Ήταν ένα πολύ καλό Μουντιάλ στο οποίο μπήκαν πολλά γκολ».

Η ομάδα που υποστηρίζει: «Όχι πέραν της Εθνικής δεν έχω κάποια προτίμηση. Ίσως μία ομάδα με αξία από την Ευρώπη όπως είναι η Ισπανία».

Η ομάδα που βλέπει για κατάκτηση: «Σίγουρα οι κλασικές δυνάμεις. Ίσως υπάρξουν και κάποιες εκπλήξεις. Είναι δύσκολο να πούμε κάτι από τώρα για εκτιμήσεις και για φαβορί. Πρέπει να δούμε κάποια ματς και το πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες».

Που θεωρεί ότι μπορεί να φτάσει η Ελλάδα:  «Η Εθνική νομίζω πως είναι πιο έμπειρη τώρα. Και από τις συμμετοχές της σε διοργανώσεις και επειδή έχει παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Στηρίζεται πολύ στην ομαδική της λειτουργία. Το ομαδικό πνεύμα που την χαρακτηρίζει είναι ότι πιο σημαντικό για εκείνη. Πιστεύω πως μπορεί να πάει καλά. Εύχομαι να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Το που δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Δεν γίνεται να το πούμε και να το ξέρουμε από τώρα. Όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά.

 

 

Γιώργος Παράσχος (Ατρόμητος, πρώην προπονητής Ξάνθης)

Το Μουντιάλ που θυμάται περισσότερο: «Θυμάμαι το τελευταίο, επειδή το κέρδισε η Ισπανία. Μου άρεσε πολύ που αυτή η ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά και τελείωσε στον ίδιο ρυθμό. Έπαιζε το καλύτερο και πιο πλήρες ποδόσφαιρο».

Η ομάδα που υποστηρίζει: «Από τις Ευρωπαϊκές είμαι με την Ισπανία, μου αρέσει φοβερά το ισπανικό ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημά τους συνολικά. Από Λατινική Αμερική μου αρέσει η Βραζιλία γιατί έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της και είναι πλέον πιο κοντά σε αυτό της Ευρώπη, ενώ μην ξεχνάμε πως επιτέλους δίνουν βάρος και στην άμυνα και έχουν βγάλει και αμυντικούς και ειδικά κεντρικούς που είναι οι καλύτεροι στον κόσμο».  

Η ομάδα που βλέπει για κατάκτηση: «Βλέπω Ισπανία και Βραζιλία να είναι τα μεγάλα φαβορί. Αν υπήρξε κάποια ομάδα που θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη αυτή είναι το Βέλγιο, που μπορεί να της λείπει η εμπειρία, ωστόσο έχει εξαιρετικούς παίκτες με πολύ ταλέντο».

Που θεωρεί ότι μπορεί να φτάσει η Ελλάδα: «Αν καταφέρει και προκριθεί θα είναι άθλος, αλλά τον βλέπω εξαιρετικά δύσκολο. Αμύνεται πολύ ωραία αλλά επιθετικά δεν μπορεί και είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει τις άλλες ομάδες. Θα είμαι ικανοποιημένος αν παίξουμε καλή μπάλα». 



Σάββας Παντελίδης (Λεβαδειακός, πρώην προπονητής Πανθρακικού)

 

Το Μουντιάλ που θυμάται περισσότερο: «Είναι εκείνο του Μεξικού το 1986. Μου έχει μείνει στο μυαλό πιο πολύ για όλα για πολλούς λόγους».

Η ομάδα που υποστηρίζει: «Εκτός από την Εθνική μας που θέλω να πάει πολύ καλά στον θεσμό υπάρχει για μένα η Αργεντινή. Μου αρέσει πολύ ως ομάδα. Λατρεύω το αργεντίνικο ποδοσφαιρικό ταμπεραμέντο. Ο εγωισμός που βγάζουν στο γήπεδο και το μεγάλο ταλέντο των παικτών της». 

Η ομάδα που βλέπει για κατάκτηση: «Η Βραζιλία λόγω εντοπιότητας. Η Ισπανία εξαιτίας της ποιότητάς της και η Γερμανία επειδή είναι πολύ σοβαρή και συγκροτημένη ομάδα».

Που θεωρεί ότι μπορεί να φτάσει η Ελλάδα: «Θεωρώ πως έχουμε δύσκολο έργο. Είμαστε όμως μία χώρα με μεγάλο ενθουσιασμό που μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Εάν στο πρώτο ματς καταφέρουμε να αποσπάσουμε ένα καλό αποτέλεσμα τότε όλα μπορούν να γίνουν. Οι παίκτες μας είναι ήδη πετυχημένοι για όσα έχουν κάνει έως τώρα. Πιστεύω όμως πως έχουμε τις δυνατότητες να περάσουμε την φάση των ομίλων».