Παραλύει ο στρατός λόγω… Μουντιάλ! Όλα τα ΚΨΜ της Θράκης βλέπουν μπάλα…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Πρεμιέρα σήμερα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι μαζεύονται στης τηλεοράσεις για την γιορτή του ποδοσφαίρου. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στα στρατόπεδα όλης της Ελλάδας και φυσικά της Θράκης οπού τα ΚΨΜ θα γεμίσουν απο κόσμο για να δει μπάλα.

Το Μουντιάλ αρχίζει, ο στρατός πάει… ΚΨΜ. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι εξειδικευμένες στα περί στρατιωτικών θεμάτων ιστοσελίδες, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς απέστειλε διαταγή του προς όλους τους σχηματισμούς και μονάδες, που προφανώς ήδη έχει φτάσει και στο Δ’ Σώμα Στρατού και τις μονάδες του στην Θράκη, για να διευκολυνθεί το προσωπικό που βρίσκεται στις μονάδες αλλά εκτός υπηρεσίας, ώστε… “να παρακολουθεί τους μεταμεσονύκτιους αγώνες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου”. Και αυτό γιατί οι τηλεοράσεις στις μονάδες βρίσκονται στα ΚΨΜ, που έχουν συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας, μετά το πέρας του οποίου – όπως είναι λογικό – κλείνουν.

Η παρακολούθηση μεγάλων αθλητικών γεγονότων ως τώρα επαφιόταν στον «πατριωτισμό» των Καψιμιτζίδων και των διοικητών των μονάδων, αρκετοί από τους οποίους και για διάφορους λόγους δεν παρέτειναν τη λειτουργία του ΚΨΜ τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Τώρα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και με διαταγή του ίδιου του Αρχηγού, ώστε να μη βρεθεί κανείς να… το αγνοήσει. Επομένως, όσοι είναι μέσα και εκτός υπηρεσίας τις μέρες που παίζει η Εθνική στο Μουντιάλ, μπορούν να ετοιμάζονται από τώρα για να κάνουν «Μαρακανά» το ΚΨΜ. Όσοι έχουν όμως σκοπιά, δεν γλιτώνουν…