Ο Ξανθιώτης που έσωσε την Skoda! Όσα πρέπει να ξέρετε για τον Αντώνη Ράνο…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Μερικές φορές η μοίρα παίζει απίστευτα παιχνίδια, έτσι και στο χτεσινό μπαράζ της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό Βόλου αυτός που έμελλε να σώσει την Skoda Ξάνθη  είναι ένα δικό της παιδί ο Ξανθιώτης Αντώνης Ράνος που μπήκε ως αλλαγή και με αυτό το γκολ θα δει το όνομα του να γράφεται με «χρυσά» γράμματα στην μεγάλη ιστορία της Ξάνθης λίγες μέρες πριν τα γενέθλια του.

Ο Αντώνης, γεννημένος  στiς 15 Ιουνίου του 1993, κατάφερε τέσσερις μέρες πριν κλείσει τα 21 να χαρίσει ένα σπουδαίο δώρο στην ομάδα του και στους συμπαίκτες του με το γκολ-παραμονή απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Ένα γκολ που σίγουρα έκανε υπερήφανο τον πατέρα του Αρχοντή τους συγχωριανούς του, αλλά και τους προπονητές που πίστεψαν στο ταλέντο του Πηγαδιώτη επιθετικού της Ξάνθης με την φανέλα νούμερο 99.

Ο Ράνος που είχε τρελάνει τους πάντες όταν την περίοδο 2011-2012 στο πρωτάθλημα Κ20 της Super League σκόραρε 21 φορές και βγήκε πρώτος σκόρερ, κερδίζοντας παράλληλα την κλήση του στην Εθνική ομάδα Κ20 αλλά και την άνοδο στην μεγάλη ομάδα της Θρακιώτικης ΠΑΕ. Μάλιστα, έχει παραστάσεις και από Μουντιάλ, αυτό των Νέων που διοργανώθηκε πέρυσι στην Τουρκία και στο οποίο μετείχε η Εθνική Ομάδα. Σίγουρα τα γκολ που θα περίμεναν από αυτόν δεν έχουν έρθει ακόμη, όμως από χτές ο Αντώνης με αυτή την κεφαλιά στο 83’ έγραψε την δική του ιστορία και άκουσε το όνομα του να γίνεται σύνθημα στα στόματα των φίλων της Ξάνθης.

Άλλωστε και μόνο το βάρος να είναι ο πρώτος Ξανθιώτης επιθετικός που αναδεικνύεται στην ομάδα της Θράκης μετά την δεκαετία του 80’ και τον Νίκο Κριεζή, και ένα ακόμη «κόσμημα» που χάρισε στην ομάδα της Ξάνθης το χωριό των  Πηγαδίων μετά τον Χρήστο Μαλαδένη. Το μόνο που μπορεί κάνεις να θεωρεί δεδομένο γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του «δουλευταρά» Αντώνη είναι πως δεν θα πάρουν τα μυαλά του αέρα και με ακόμη μεγαλύτερη δουλειά θα έχουμε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για πολλά αφιερώματα στον Πηγαδιώτη επιθετικό.