Ποιά είναι η επόμενη μέρα στην Skoda Ξάνθη, μετά το μπαράζ και την παραμονή…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Αρκετές αλλαγές και ιδιαίτερα σημαντικές αναμένονται στην ομάδα της Skoda Ξάνθη μετά την νίκη στο μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου και την εξασφάλιση της παραμονής για 26η συνεχόμενη χρονιά στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήδη έχουν ξεκινήσει από σήμερα συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν για να μπει επί τάπητος ο σχεδιασμός της νέας περιόδου, σχετικά με το ποιοι θα μείνουν και ποιοι όχι. Τα πιο σημαντικά συμβόλαια και αυτά που θέλει να κρατήσει στην Ξάνθη ο μεγαλομέτοχος και οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι αυτά του πρώτου σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος Εστέμπαν Σολάρι, του διεθνή Καναδού Τζούλιαν Ντε Γκούζμαν και του Νικολά Μαρίν, με μειωμένες αποδοχές σε σχέση με φέτος λόγω και της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Πολύ δύσκολο θεωρείται να ενεργοποιηθούν οι οψιόν ανανέωσης των Ισπανών  Τσέμα, Ρούμπεν Σουάρεζ και Χοσέμι.

Πάντως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις τόσο για τον νέο προπονητή της Ξάνθης, αλλά και τουλάχιστον ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή, η μεταγραφή του οποίου θεωρείται κλεισμένη εδώ και καιρό. Όσον αφορά την περίπτωση του Νίκου Κεχαγιά, στις σκέψεις της διοίκησης είναι να έχει έναν αναβαθμισμένο ρόλο στης Ακαδημίες του συλλόγου, μένει μόνο να αποφασίσει ο Θεσσαλός ποιες είναι οι προθέσεις του για την νέα περίοδο.  Είναι δεδομένο άλλωστε πως άπαντες στην ομάδα της Ξάνθης θέλουν την “σημαία” του Συλλόγου να μείνει στην ομάδα και να έχει μεγαλύτερο ρόλο στης αποφάσεις.

Άπαντες στην Ξάνθη θέλουν να ξεχάσουν την φετινή χρονιά και να επικεντρωθούν στο χτίσιμο μιας ομάδας που θα θέσει υψηλότερους στόχους, και σε καμία περίπτωση να μην επαναληφθεί το φετινό πάθημα. Άλλωστε ο χρόνος δεν είναι πολύς μια και στις 5 Ιουλίου οι παίκτες της Ξάνθης θα πρέπει να μπούν στην διαδικασία προετοιμασίας για την νέα περίοδο. Να θυμίσουμε πως η κλήρωση του πρωταθλήματος έχει οριστεί για την 1η Ιουλίου…