Από την Ελβετία η πρώτη αντίπαλος του Εθνικού στο Challenge Cup!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Την αντίπαλό του στο Challenge Cup έμαθε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για την Ελβετική Σένενβερντ, που έχει την έδρα της σε μια περιοχή 40 χιλιόμετρα από την Ζυρίχη, με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Έβρου.  

Ο Εθνικός θα ξεκινήσει τη φετινή του Ευρωπαϊκή περιπέτεια στις αρχές Νοεμβρίου (4-6 του μήνα) από τον Ελβετία όπου θα αντιμετωπίσει στους ‘32’ του Challenge Cup την Ελβετική Σχένενβερντ, ενώ η ρεβανς θα γίνει στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος την περίοδο 18-20/11.

Η αντίπαλος του Εθνικού αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν στους τελικούς της Ελβετικής Λίγκας όπου έχασε εύκολα από την Λουγκάνο. Δεν θεωρείται ιδιαίτερα αξιόλογος αντίπαλος για τα δεδομένα του Εθνικού και γενικά του ελληνικού βόλεϊ, άλλωστε στο Challenge Cup σε αυτήν την φάση λίγες είναι οι πραγματικά καλές ομάδες.

Αν καταφέρουν οι Θρακιώτες να αποκλείσουν τους Ελβετούς, τότε στις αρχές Δεκεμβρίου θα αγωνιστούν στους ‘16’ με τον ηττημένο του ζευγαριού Βα Λε Πα (Φινλανδία) – Σέλβερ Ταλίν (Εσθονία) από το CEV Cup και εφόσον περάσει κι αυτό το εμπόδιο το πιο πιθανό είναι ότι θα έχει τη χαρά να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Ρωσική Ντιναμό Μόσχας!!!

Η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τις επαφές με τους ιθύνοντες της Σένενβερντ, ώστε να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με τις ακριβείς ημερομηνίες των αγώνων και τα ταξίδια των ομάδων. Βέβαια πριν συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι διεργασίες στο σύλλογο για τη συγκρότηση του νέου ΤΑΑ.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της αντιπάλου του Εθνικού στα Ευρωπαϊκά κύπελλα ο Πρόεδρος του ΤΑΑ Γιάννης Τζίμας δήλωσε τα εξής:

“Ενώ στην Ελλάδα έχουν αρχίσει οι καλοκαιρινές διακοπές επαληθεύεται αυτό που είπαμε πολλές φορές από το Πάσχα και μετά, ότι στον Εθνικό δεν σταματάμε να δουλεύουμε ποτέ.

Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή η ομάδα, μετά την κατάκτηση της κορυφής την περσινή σεζόν, μετά τα κατορθώματα που πέτυχε στην Ευρώπη την περσινή σεζόν είναι «καταδικασμένη» να πρωταγωνιστήσει και τη νέα χρονιά.

Μάθαμε μόλις τώρα την κλήρωση των Ευρωπαϊκών κυπέλλων. Τύχαμε με την ελβετική Schönenwerd. Ο πρώτος αγώνας θα είναι στη Ελβετία, κοντά στη Ζυρίχη, περίπου 40χλμ μακριά, απ’ ότι πληροφορηθήκαμε.

Θα αρχίσουν οι επαφές με τους ιθύνοντες της αντιπάλου ομάδος για να δούμε τις λεπτομέρειες, αφού βέβαια πρώτα ολοκληρώσουμε τις διεργασίες για τη συγκρότηση του νέου ΤΑΑ”.

Βέβαια, στον Εθνικό πρέπει να βιαστούν, αφού οι παίκτες συνεχίζουν να φεύγουν. Μετά τους Ράιτς και Μιγιαήλοβιτς, αντίο είπε και ο Ανδρεάδης, ενώ υπενθυμίζεται ότι σταμάτησε ο Σιδηρόπουλος και ενδεχομένως ο Παπάζογλου…