Λαμπάδα στον Ράνο! Νίκη με ανατροπή και παραμονή για την Skoda Ξάνθη!!!

Μεταδίδει από την Θεσσαλονίκη ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με ανατροπή και με 10 παίκτες από το 48′ η Ξάνθη κέρδισε στο μπαράζ του «Κλ. Βικελίδης» με 2-1 τον Ολυμπιακό Βόλου και παραμένει στην Σούπερ Λίγκα! Ο Αντώνης Ράνος στο 81′ το ιστορικό γκολ της παραμονής στην Super League.

Ο Νίκος Κεχαγιάς και η ομάδα του έχοντας και την θερμή συμπαράσταση αρκετών φιλάθλων παράταξε τον Δημήτρη Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Μανώλη Μπέρτο – Μουκουάνα Παΐτο στα άκρα της άμυνας, τον Κώστα Φλίσκα και τον Δημήτρη Γούτα κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα του κέντρου ήταν οι Τζουλιάν Ντε Γκούζμαν και Θοδωρής Βασιλακάκης με τους Κάλβο και Μαρίν στα πλάγια. Πιο μπροστά ο Πέτρος Μάνταλος ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Καρίμ Σολτάνι και στον πάγκο ήταν οι Τσέμα, Βάλλας, Χοσέμι, Σουάρεζ, Νάκας, Ράνος και Τσαμούρης.

Η ομάδα του Νίκου Παντελή παρατάχθηκε με τους Γκίτκο, Γιαλούση, Μελίσση, Αρβανίτη, Κατσιαρό, Ρόκα, Πινδώνη, Ζέρη, Μόνχε, Νικολιά και Γκούρμα ενώ στις κερκίδες οι φίλαθλοι των δύο αντιπάλων έδιναν τις δικές τους… μάχες με τα συνθήματα και τις φωνές προκειμένου να εμψυχώσουν τους ποδοσφαιριστές. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με 23 λεπτά καθυστέρηση μιας και η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου δεν τήρησε την συμφωνία για τον πάγκο στον οποίον θα βρισκόταν οι αναπληρωματικοί του και μετά από τις διαβουλεύσεις που κράτησαν αρκετή ώρα το θέμα λύθηκε με τους Ξανθιώτες να κάθονται μπροστά από τους Βολιώτες οπαδούς!!!

Ο αγώνας μπορεί να ξεκίνησε, για λίγο όμως, αφού διεκόπη για μερικά λεπτά μετά από πτώση αντικειμένου στον ένα βοηθό. Σε δύο περιπτώσεις η Skoda φώναξε για ένα χέρι του Αρβανίτη σε προσπάθεια του Κάλβο από αριστερά και για ένα τάκλιν του Μελίσση πάνω στον Βασιλακάκη στο 2’. Η ξανθιώτικη ομάδα ήταν αυτή που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε κατοχή μπάλας και προσπαθούσε να βρει τα αγωνιστικά της… πατήματα σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που αμυντικά ήθελε να οργανωθεί σωστά και πρωτίστως να μην κινδυνεύσει στο ξεκίνημα του αγώνα. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν στο 20ό λεπτό με τους Μάνταλο – Σολτάνι να συνεργάζονται αλλά ο Μαρίν δεν κατάφερε να προλάβει την πάσα του τελευταίου καθώς ο Γκίτκος «διάβασε» την φάση κι έδιωξε. Δευτερόλεπτα αργότερα μετά το φάουλ του Κάλβο ο Σολτάνι προσπάθησε εντυπωσιακά να σκοράρει με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Δύο καλές ευκαιρίες λίγο μετά την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα για την Skoda με τους αμυντικούς να προλαβαίνουν την τελευταία στιγμή Σολτάνι και Κάλβο αντίστοιχα και το 0-0 να παραμένει. Ο Ολυμπιακός «απάντησε» με την ευκαιρία του Νικολιά με την μπάλα να περνά άουτ στο 27’ σε ένα χρονικό σημείο που το παιχνίδι άρχισε να παίρνει ρυθμό. Ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να ανοίξει στο σκορ στο 34ο λεπτό. Ο Γκούρμα με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κυριακίδη και σημείωσε το 1-0. Η SKODA ΞΑΝΘΗ ήθελε να ισοφαρίσει άμεσα και στο 42’ έφτασε πολύ κοντά στο 1-1 αλλά το εντυπωσιακό σουτ του Κάλβο από το ύψος της περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι! Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου όμως, ήρθε το 1-1 για την ομάδα του Νίκου Κεχαγιά. Ο Κάλβο εκτέλεσε φάουλ και ο Γούτας με κεφαλιά ισοφάρισε για την ξανθιώτικη ομάδα, αν και το γκολ είναι αλήθεια ότι προέρχεται από θέση οφσάιντ, όπως δείχνει το ριπλέι.

Αρκετά τα νεύρα λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, μετά από αυτή τη φάση. Ο Ολυμπιακός Βόλου βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με 10λεπτη καθυστέρηση διαμαρτυρόμενος για την διαιτησία και ιδίως το δεύτερο τέρμα, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση. Όταν με τα πολλά ξεκίνησε η επανάληψη, είχε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος στο 48’ απέβαλε τον Πέτρο Μάνταλο για εκτός φάσης ενέργειά του στον Ζέρη. Οι ισορροπίες άλλαξαν με την Skoda Ξάνθη να συνεχίζει με 10 παίκτες. Επτά λεπτά αργότερα ο Νικολά Μαρίν αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και αντικαταστάθηκε από τον Αντώνη Ράνο. Κανείς δεν ήξερε εκείνη την ώρα ότι ο νεαρός θα αποτελούσε την χρυσή (αναγκαστική) αλλαγή του Κεχαγιά.

Χωρίς ευκαιρίες κύλησε το πρώτο μισό του β’ ημιχρόνου με την Skoda σε μία προσπάθεια στο 64’ από κόρνερ να γίνεται κάπως απειλητική και τον Ολυμπιακό Βόλου με το σουτ του Πινδώνη στο 67’ να φτάνει κοντά στον στόχο του ενώ στο 71’ ο Κυριακίδης απέκρουσε όμορφα το διαγώνιο σουτ του Ζέρη. Λίγο αργότερα το φάουλ του Κάλβο δεν στάθηκε ικανό για να δώσει το προβάδισμα στην ξανθιώτικη ομάδα με τον Γκίτκο να αποκρούει. Στο 83ο λεπτό όμως ο Κάρλος Κάλβο από δεξιά έβγαλε την εξαιρετική σέντρα και ο Αντώνης Ράνος με υπέροχη κεφαλιά «ψαράκι» σημείωσε το 1-2 δίνοντας το προβάδισμα για τη νίκη στην Ξάνθη, ενώ στο φινάλε χρειάστηκε και η κλάση του Δημήτρη Κυριακίδη στο εξ επαφής σουτ του Ιωάννου.

To ThrakiSportS είναι στο «Κλ. Βικελίδης», μείνετε συντονισμένοι ακολουθούν δηλώσεις των πρωταγωνιστών και πλούσιο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι…