Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών της παραμονής της Ξάνθης

Μεταδίδει από την Θεσσαλονίκη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Σε πελάγη ευτυχίας ο Νίκος Κεχαγιάς, μετά την νίκη της Ξάνθης κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου και την παραμονή της ομάδας στην Σούπερ Λιγκ. Ο τεχνικός της ακριτικής, τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν επαγγελματικό πρόσωπο τους δύο μήνες αυτούς και έμειναν προσηλωμένοι στον στόχο της παραμονής. Στην επιτυχία της Θρακιώτικής ομάδας αναφέρθηκαν και οι σκόρερ των δύο τερμάτων Ράνος και Γούτας, όπως επίσης και οι Βάλλας, Βασιλακάκης. 

 

Αναλυτικά ο τεχνικός της Ξάνθης δήλωσε:

“Δείξαμε πάρα πολύ μεγάλη ψυχή και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου που ήταν προσηλωμένοι από το τέλος του πρωταθλήματος στον στόχο. Χωρίς αυτούς τους ποδοσφαιριστές όλα θα ήταν πολύ δύσκολα. Πάλεψαν όλο αυτό τον καιρό το έλεγα δύο μήνες, το γνωρίζουμε ότι δεν είναι μεγάλη επιτυχία, αλλά το να μένουμε στην Σούπερ Λιγκ είναι μεγάλη υπόθεση”, είπε χαρακτηριστικά στη κάμερα της NOVA.

Για το πόσο δύσκολο ήταν μετά από τόσο καιρό απραξίας, είπε: “Όταν έχεις τέτοια πίεση και απραξία για τόσο καιρό δεν ξέρεις πως θα παρουσιαστείς και πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά που ήταν προσηλωμένοι στον στόχο από την μέρα που τελείωσε το πρωτάθλημα και δεν ήταν άλλος από την παραμονή”.

Από την πλευρά του, ο σκόρερ του τέρματος της νίκης, Αντώνης Ράνος, τόνισε: «Ήρθε την καλύτερη στιγμή. Τελείωσε μια χρονιά που ήταν καταστροφή, καθίσαμε δύο μήνες παραπάνω, στο τέλος ο Θεός ήταν μαζί μας. Συγχαρητήρια στον κόσμο, τους ευχαριστούμε, τελείωσε μια χρονιά και ήρθε η ώρα να ξεκουραστούμε», είπε για την νίκη της Ξάνθης, ενώ για τα συναισθήματα μετά το τελευταίο σφύριγμα από τον Σιδηρόπουλο τόνισε: «Νιώθεις δικαίωση για τους κόπους σου και μεγάλη χαρά».

Ο Δημήτρης Γούτας, ο οποίος πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα του επισήμανε: “Το να περιμένουμε δύο μήνες για έναν αγώνα ήταν πολύ δύσκολο για εμάς. Ωστόσο παρουσιαστήκαμε έτοιμοι και τα καταφέραμε. Δεχτήκαμε γκολ και αυτό μας έριξε κάπως, ωστόσο ήμασταν αναγκασμένοι να ανακάμψουμε και να γυρίσουμε το ματς. Στο δεύτερο μέρος, μείναμε με δέκα παίκτες, προσπαθήσαμε όμως να παίξουμε ομαδικά και κλειστά για να σκοράρουμε και να νικήσουμε. Είμαστε χαρούμενοι και κοιτάμε να προετοιμαστούμε καλύτερα για να μην ξανασυμβεί αυτό. Το γκολ ήρθε στην κατάλληλη στιγμή και ο προπονητής μας, μας εμψύχωσε, είμαστε η Ξάνθη και έπρεπε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ. Όταν μείναμε με δέκα παίκτες προσπαθήσαμε να παίξουμε ομαδικά για να πάρουμε τη νίκη. Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός, μας βοήθησε πολύ, ήταν στο πλευρό μας και τον ευχαριστούμε. Ελπίζω τη νέα σεζόν να κάνουμε καλή πορεία για να το χαρούμε. Δεν γνωρίζω κάτι άλλο, έχω ακόμα τρία χρόνια συμβόλαιο, είμαι ανοιχτός σε νέες προτάσεις εάν αυτές ωφελήσουν και την ομάδα μου φυσικά. Η Ξάνθη φημίζεται για τις ακαδημίες της, έχει αναδείξει πολλούς παίκτες και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο σε μία ομάδα”.

O κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης Σπύρος Βάλλας δήλωσε: “Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά όλα πήγαν καλά και η ομάδα έμεινε εκεί που ανήκει. Έφυγαν 100 κιλά βάρος γιατί υπήρχε πίεση. Πλέον είμαστε ανακουφισμένοι αλλά αποδείξαμε ότι αυτή η ομάδα έχει ειδικό βάρος και ψυχή. Είμαι περήφανος και για τον κόσμο γιατί αξίζει πολλά περισσότερα.  Μια ομάδα που βρίσκεται 25 συνεχόμενα χρόνια στην πρώτη κατηγορία δεν πρέπει να παίζει την παραμονή της. Η ομάδα πρέπει να είναι πιο ψηλά, το καλοκαίρι παίξαμε τέσσερις ευρωπαϊκούς αγώνες και πρέπει να είναι πιο ψηλά”.

Επίσης ο Θοδωρής Βασιλακάκης αναφέρθηκε στη νίκη-παραμονή της ομάδας του λέγοντας: “Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και φυσικά στον κόσμο! ήταν ένα σκληρό δίμηνο για εμάς, ψάχναμε να βρούμε ισχυρούς αντιπάλους και να κρατηθούμε σε φόρμα. τα καταφέραμε, πάμε να ξεκουραστούμε τώρα και να μαζέψουμε δυνάμεις. Ήταν ένα δύσκολο ματς, δείξαμε χαρακτήρα! Ήμουν μέσα στη φάση της αποβολής του Πέτρου, ήταν μια δύσκολη φάση. είπα στον διαιτητή ότι εγώ έφταιγα και όχι ο Πέτρος. Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος με τον Παναθηναϊκό και σήμερα μας έδωσε τεράστια βοήθεια”.