Video: Η FIFA θυμάται το γκολ του Τόρο που έδωσε την μοναδική νίκη της εθνικής σε Μουντιάλ

Αποστολή στο Αρακαζού της Βραζιλίας: Γιάννης Γιαγκίνης

Τρεις ημέρες πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ η FIFA έδωσε στη δημοσιότητα και το βίντεο της παρουσίασης της Ελλάδας, για την παρουσία της Εθνικής στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ο Βασίλης Τοροσίδης πρωταγωνιστεί στο βίντεο της FIFA με το ιστορικό γκολ εναντίον της Νιγηρίας που έδωσε στην εθνική ομάδα την μοναδική της νίκη, σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ήταν το 73′ λεπτό του αγώνα, όταν ο Βασίλης Τοροσίδης πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Ενιεάμα και έγραψε το 2-1 για την εθνική μας ομάδα και έδωσε χαρά σε όλους τους Έλληνες για αυτή την επιτυχία. Το πρώτο γκόλ της εθνικής το είχε σημειώσει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 44′.   

Σημειώνουμε ότι για κάθε ομάδα που συμμετέχει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας η FIFA έχει ετοιμάσει ένα βίντεο διάρκειας περίπου 12 λεπτών στο οποίο παρουσιάζει διάφορα πράγματα που αφορούν τόσο το ποδόσφαιρο στην εκάστοτε χώρα, αλλά και αρκετές λεπτομέρειες για τη χώρα. Έτσι, έγινε και με την Ελλάδα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να δίνει στη δημοσιότητα το βίντεο τρεις ημέρες πριν από τη σέντρα. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην γίνει ειδική μνεία στο Euro 2004 και τον Ότο Ρεχάγκελ.

[iframe frameborder=”0″ width=”480″ height=”270″ src=”//www.dailymotion.com/embed/video/x1yxj10″ allowfullscreen]
I parousiasi tis Elladas από greenfaliro