Photos: Εδώ θα μείνει ο Τόρο και εδώ οι θρακιώτες παράγοντες της ΕΠΟ

Αποστολή στο Αρακαζού της Βραζιλίας: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Η Εθνική Ομάδα μπορεί να βρίσκεται ακόμα στις ΗΠΑ και να μην έχει πετάξει ακόμα για Βραζιλία, ωστόσο το ThrakiSportS βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου τοπική ώρα (απογευματάκι στην Ελλάδα) στο Αρακαζού, την πόλη όπου θα στρατοπεδεύσει το συγκρότημα του Σάντος τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Ο καιρός είναι άκρως καλοκαιρινός, αν και βρισκόμαστε στο νότιο ημισφαίριο όπου υποτίθεται τώρα είναι χειμώνας, με θερμοκρασία που άγγιξε το μεσημέρι του 29 βαθμούς κελσίου και απίστευτη υγρασία, που κάνει τον ιδρώτα να στάζει και τα ρούχα να κολλάνε επάνω στο σώμα. Οι φοίνικες και η απέραντη αμμώδης παραλία κάνουν το τοπίο εξωτικό, όπως φυσικά και η γενικότερη βραζιλιάνικη κουλτούρα, αφού παντού βλέπεις ανθρώπους χαμογελαστούς να χορεύουν και να διασκεδάζουν την κάθε στιγμή.

Σε ένα τέτοιο μέρος λοιπόν θα προσγειωθεί το απόγευμα της Κυριακής η Εθνική Ομάδα και αμέσως θα πάει στο τετράστερο ξενοδοχείο Radisson, επάνω σχεδόν στον κεντρικό δρόμο της παραλίας, που ήδη έχει φροντίσει να βάλει τα… καλά του, όπως μια ελληνική σημαία μαζί με μια βραζιλιάνικη και μια της τοπικής πολιτείας στους τρεις ιστούς που βρίσκονται στις εισόδους του. Ήδη μάλιστα στο ξενοδοχείο έχει στρατοπεδεύσει και το TV Globo, το διάσημο βραζιλιάνικο κανάλι που έχει φέρει ολόκληρο δορυφορικό πιάτο και συχνά συνδέεται με τους απεσταλμένους του, για να νεώτερα από το ρεπορτάζ της Εθνικής, κάτι που κάνει και για τις 32 ομάδες που μετέχουν στο τουρνουά.

Δίπλα ακριβώς από το Radisson που θα μείνει ο Βασίλης Τοροσίδης και οι υπόλοιποι διεθνείς, βρίσκεται το ξενοδοχείο Real που μας προξένησε εντύπωση, καθώς και αυτό είχε μια ελληνική σημαία στον ιστό του, μαζί με μια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μπήκαμε μέσα να ρωτήσουμε και διαπιστώσαμε ότι αποτελεί το ξενοδοχείο που θα μείνουν οι παράγοντες της ΕΠΟ. Ο κομοτηναίος αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης θα έρθει από την Αμερική μαζί με την Εθνική, καθώς την ακολούθησε και στα παιχνίδια στην Πορτογαλία, την Φιλαδέλφεια και το Νιου Τζέρσεϊ, ενώ ο ξανθιώτης Γιώργος Γκιρτζίκης και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Χρήστος Καραβασίλης θα ταξιδέψουν στις 12 Ιουνίου και θα πάνε πρώτα στο Μπέλο Οριζόντε για το πρώτο παιχνίδι με την Κολομβία, πριν έρθουν εδώ.

Παρόλα αυτά, οι ετοιμασίες για την υποδοχή τους καλά κρατούσαν, αν και όπως μπορείτε και εσείς να διαπιστώσετε, έγιναν ορισμένα λάθη στις αφίσες καλωσορίσματος των Ελλήνων, καθώς το oogle translate δεν είναι πάντα η καλύτερη μέθοδος για αυτές τις περιπτώσεις. Το ThrakiSportS περιπλανήθηκε στα δύο ξενοδοχεία που θα μείνουν οι διεθνείς και οι παράγοντες της ΕΠΟ και σας παρουσιάζει ορισμένες εικόνες, πριν ακόμα αυτοί αφιχθούν στο Αρακαζού, ώστε να μάθουν και αυτοί από εμάς τι τους περιμένει…