Οι προβλέψεις του Στέλιου Βενετίδη για την Εθνική στο Μουντιάλ

Aνταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Ο Εβρίτης παλαίμαχος διεθνής Στέλιος Βενετίδης μίλησε για τις αναμνήσεις του από την κατάκτηση του EURO 2004 στην Πορτογαλία, για την πορεία της Εθνικής Ελλάδας στη Βραζιλία και το αν πιστεύει ότι αυτή θα έχει πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Ο πρωην άσος του Ορέστη, της Ξάνθης, του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και της Λάρισας επεσήμανε ότι πιστεύει στην πρόκριση στην επόμενη φάση και σε αυτό παίζει το γεγονός ότι όλες οι ομάδες του ομίλου είναι σχεδόν ισοδύναμες και ξεκαθάρισε ότι ακόμη και σε περίπτωση αποκλεισμού δεν θα θεωρηθεί αποτυχία για την Εθνική.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Στέλιου Βενετίδη στον Σπορ FΜ:

Τι έχει κρατήσει στο μυαλό του από τον τελικό του Euro 2004
Πάρα πολλά μου έχουν μείνει. Όλες οι στιγμές. Τις κρατάω, όπως και τη συμμετοχή μου στον τελικό και την επιτυχία μας.

Εάν ανησύχησε για ήττα στον τελικό:
Δεν το σκέφτηκα ποτέ ότι θα χάναμε. Ήξερα ότι η ομάδα μας ήταν έτσι δομημένη που θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα. Και σκεφτόμουν να είμαι έτοιμος όταν θα έπαιζα.

Για την κατάκτηση του Euro 2004:
Προήρθε από μια μεγάλη προσπάθεια από όλους. Από την ομοσπονδία, τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή από όλους. Η ομάδα έχει στηθεί πάνω στον τρόπο παιχνιδιού που παίζει εδώ και χρόνια. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τη δομή του παιχνιδιού. Κράτησε τα στοιχεία αυτά. Και πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Σάντος γιατί πήρε την ομάδα αυτή και έβαλε και άλλα στοιχεία, κάτι που είναι μεγάλη επιτυχία.

Για τα φιλικά και εάν υπάρχει πρόβλημα στην επίθεση
Στα φιλικά δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Ο προπονητής βλέπει συστήματα και άλλα πράγματα. Η ομάδα περιμένει από κάποιους παίκτες που είναι ερωτηματικά. Όπως ο Μήτρογλου ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό άλλα θα το ξεπεράσει.

Εάν θα είναι αποτυχία ο αποκλεισμός από την επόμενη φάση του Μουντιάλ:
Δεν είναι αποτυχία. Μας έχει κάνει υπερήφανους πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια και δεν θα είναι αποτυχία. Έχουμε πολλές πιθανότητες. Το γκρουπ που είμαστε μας δίνει την δυνατότητα για να πετύχουμε. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά.

Εάν ξεχωρίζει κάποια ομάδα στον όμιλο:
Όλες οι ομάδες στον όμιλο έχουν τις ίδιες πιθανότητες.