Νίκησε και… πετάει Βραζιλία Εθνική και «Τόρο»!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Νίκη με 2-1 για την Εθνική μας ομάδα στο τελευταίο της φιλικό πριν την αναχώρηση της για την Βραζιλία και την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μπροστά σε αρκετούς Έλληνς ο «Τόρο» και οι διεθνείς μας κατάφεραν με τα τέρματα των Κονέ και Κατσουράνη να φτάσουν στην νίκη και να δώσουν  ετσί μια μεγάλη χαρά στους Έλληνες ομογενείς που βρέθηκαν στον Νιού Τζέρσεϊ και να δείξει έτοιμη για την πρεμιέρα με την Κολομβία(14/6) 

Οι Έλληνες έδειξαν από το πρώτο λεπτό την πρόθεσή τους για να επιτεθούν και με κινητήριο μοχλό τον Παναγιώτη Κονέ ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της εθνικής ομάδας πίεσε για ένα γκολ. Αυτό ήρθε στο 21’ όταν ο Σαλπιγγίδης κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά και σέντραρε όμορφα στο κέντρο της μεγάλης περιοχής. Εκεί ο Κονέ με κεφαλιά «κανονιά» νίκησε τον Κινιόνιεθ.

Το… καμπανάκι για τους Βολιβιανούς είχε χτυπήσει στο 12’ όταν ο Γκέκας ανενόχλητος μέσα από τη μικρή περιοχή είχε πλασάρει άουτ.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Βολιβία προσπάθησε να ισορροπήσει, αλλά απείλησε μόνο μία φορά με κεφαλιά του κορυφαίου παίκτη της, Μαρτσέλο Μορένο στο 25’, σε μία φάση πάντως που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Καρνέζη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ελλάδα να ψάχνει ένα γρήγορο γκολ. Αυτό το βρήκε με κλασική κεφαλιά του Κατσουράνη ο οποίος κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Χολέμπας και νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Στη συνέχεια ο Φερνάντο Σάντος έκανε ουκ ολίγα «πειράματα» με την εικόνα της ομάδας να αλλάζει αλλά όχι δραματικά… Στο 59’ ο Κατσουράνης υπέπεσε σε παιδαριώδες λάθος, αλλά ευτυχώς ο Άρτσε πλάσαρε άστοχα όταν βρέθηκε απέναντι στον Καρνέζη.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γκέκας έχασε την τελευταία του ευκαιρία για να σκοράρει, όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Κινιόνιεθ αλλά πλάσαρε επάνω του. Στο 70΄ η Βολιβία ευτύχησε να μπει από το… πουθενά ξανά στο ματς. Ο Καρντόζο σούταρε από τα τριάντα μέτρα, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα, αλλά ο Καρνέζης μπορούσε εύκολα να αποκρούσει. Ωστόσο δεν τα κατάφερε και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, καθώς το τελευταίο εικοσάλεπτο βρήκε τους Έλληνες να προσέχουν απλά την άμυνά τους και τους αντιπάλους τους να είναι ανήμποροι να δημιουργήσουν μία φάση μπροστά στην εστία του πορτιέρο της Γρανάδα.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (59’ Ταχτσίδης), Χολέμπας, Μόρας, Μανωλάς (46’ Βύντρα), Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (59’ Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (59’ Φετφατζίδης), Σαμαράς (78’ Χριστοδουλόπουλος), Γκέκας (65’ Μήτρογλου)

Βολιβία (Χαβιέρ Αθκαργκόρτα): Κινιόνιεθ, Εγκίνο, Μπεχαράνο, Γκουτιέρεζ (84’ Ζεντένο), Μελεάν (61’ Μπεχαράνο Ντάνι), Ραλντές, Τσουμασέρο (68’ Μιράντα), Μοχίκα (46’ Καρντόζο), Μπεχαράνο Ντ. (78’ Αρασκάιτα), Μορένο, Άρτσε (83’ Πένα)