Δικαιωμένος δηλώνει ο Δώνης με την παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στην… Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ο Γιώργος Δώνης παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης  μιλώντας για τους λόγους που οδήγησαν τις σχέσεις του με τον ΠΑΟΚ στα άκρα, τον Πάμπλο Γκαρσία και τον Ιβάν Σαββίδη.

Στο θέμα του Πάμπλο Γκαρσία του παίχτη που πέρασε ένα φεγγάρι από τα Πηγάδια και την Ξάνθη, φάνηκε τελικά οτι ο Γιώργος Δώνης είχε δίκιο που τον παραγκώνισε παρά τις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ, αφού από τα λεγόμενά του πρωταθλητή πλέον Κύπρου με τον ΑΠΟΕΛ και οι προπονητές της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ επίσης δεν τον χρησιμοποιούσαν.

Αναλυτικά όσα είπε στον Arena Fm 89.4 για το θέμα του Πάμπλο Γκαρσία:Έκρινα ότι δεν πρέπει να παίζει ο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ. Εγώ αποφάσιζα για την ομάδα. Είναι άλλο κομμάτι αυτό και άλλο το εξωαγωνιστικό. Ο Γκαρσία ήταν μια καυτή πατάτα που όλοι δεν την κρατούσαν στα χέρια τους και την άφηναν στον προπονητή για να μην γίνουν κακοί στον κόσμο. Οι ποδοσφαιριστές μου ήθελα πάντα να μου αποδεικνύουν ότι κάνω λάθος. Όμως, δεν μπορείς να τα βάλεις με την φύση. Κάποιος μπορεί να έχει τη δυνατότητα ότι μπορεί να παίξει μέχρι τα 40 και άλλος μέχρι τα 34. Εγώ έκρινα τον Γκαρσία καθαρά με αγωνιστικά κριτήρια. Και με τον Στέφενς εξάλλου δεν έπαιζε, όπως και στη Ξάνθη δεν άντεξε τον πάγκο και σηκώθηκε και έφυγε. Η φετινή του παρουσία με δυστυχώς για αυτόν με δικαίωσε”. 

Για τις σχέσεις του με τον (μεταξύ άλλων και ιδιοκτήτη της ΣΕΚΑΠ εκτός από του ΠΑΟΚ) Ιβάν Σαββίδη, είπε: “Δεν μου δημιούργησε πρόβλημα στην δουλεία μου. Έβαζε την ομάδα πάνω από τα πρόσωπα, όπως συνέβη στην περίπτωση του Γκαρσία, παρότι μετά έλεγε δημόσια άλλα πράγματα“. Τέλος, για τους λόγους αυτής της κόντρας και της διαμάχης του με τον ΠΑΟΚ, είπε: Προσπαθώ να βρω ποιοι είναι οι λόγοι αυτής της κόντρας. Είναι πιο εύκολο να ταλαιπωρήσεις τον Ελληνα προπονητή, ενώ με τον Στέφενς δεν έκανε κάτι γιατί θα γινόταν ρεζίλι στην ΦΙΦΑ και στην ΟΥΕΦΑ“.