O δικηγόρος από τα Γιάννενα που διαπρέπει με τον Πανθρακικό

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Πήρε το «βάπτισμα του πυρός» μαζί με αρκετούς ακόμη νεαρούς παίκτες του Πανθρακικού (Καθάριος, Αθανασιάδης, Τριανταφύλλου) και αξιοποίησε την ευκαιρία. Έπαιξε σε πέντε παιχνίδια, σκόραρε σε αυτό με τον Ατρόμητο και έθεσε τις βάσεις για ακόμη καλύτερη χρονιά. Ο Ηπειρώτης Κωνσταντίνος Ζδράβος – Ρίζος μίλησε στο Metrosport για τη περασμένη σεζόν, την προσωπική του παρουσία αλλά και το μέλλον, ενώ αποκάλυψε πώς συνδυάζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με σπουδές Νομικής.

O Κωνσταντίνος Σδράβος-Ρίζος χαρακτήρισε τη σεζόν πετυχημένη λέγοντας ότι “η ομάδα κατάφερε να σωθεί νωρίς, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, ενώ  παράλληλα ο προπονητής είχε την δυνατότητα να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και να πάρουν κι οι πιο νεαροί το βάπτισμα του πυρός. Αυτό βέβαια είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν κάποια παιχνίδια στο τέλος που σε συνδυασμό με την πρόωρη σωτηρία, τη μικρή ίσως χαλάρωση και κάποιες σημαντικές απουσίες χάλασαν την καλή αρχική εικόνα του πρωταθλήματος”.

Ο στόχος του Πανθρακικού για τη νέα σεζόν σύμφωνα με τον Γιαννιώτη παίχτη θα πρέπει να είναι η καθιέρωση της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ και να κοιτάξουν πιο ψηλά σιγά-σιγά, ενώ για την Ευρώπη είπε ότι “δεν είναι εύκολη υπόθεση αφού το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο”. Πρόσθεσε όμως ότι με τη διατήρηση του περσινού κορμού και με κάποιες συγκεκριμένες προσθήκες η ομάδα θα είναι έτοιμη για το παραπάνω βήμα.

Το οικογενειακό κλίμα της ομάδος είναι ο λόγος σύμφωνα με τον Σδράβο η αιτία που η ομάδα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, ακόμη και στην προπόνηση, ενώ όλοι οι παίχτες ανεξαρτήτου ηλικίας κάνουν παρέα μεταξύ τους και το σημαντικότερο είναι ότι οι μεγαλύτεροι στηρίζουν τους μικρότερους σε ηλικία.

Οσο αφορά την απόδοσή του δήλωσε ικανοποιημένος αν και θεωρεί ότι δεν έκανε κάτι σπουδαίο, εθεσε ως στόχο τη νέα σεζόν τη καθιέρωση σιγά σιγά στην ομάδα με περισσότερες συμμετοχές, ενώ περνάει ωραία στην Κομοτηνή αν και προέρχεται από τα όμορφα Ιωάννινα και είναι ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση τόσο του κόσμου της πόλης, των ανθρώπων του Πανθρακικού και κυρίως του προπονητή του Άκη Μάντζιου που τον εμπιστεύτηκε.

Καλύτερη φετινή στιγμή; “Σίγουρα το γκολ με τον Ατρόμητο”, ένα όνειρο που είχε από μικρός και το κατάφερε, δηλαδή να πανηγυρίσει γκολ στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Στο τέλος μίλησε για το πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με σπουδές στη Νομική Κομοτηνής. Βρίσκεται στο τρίτο έτος και σίγουρα με τις διπλές προπονήσεις δεν μπορεί να παρακολουθήσει συχνά τα μαθήματα, αλλά ευχαριστεί την ομάδα του που τον διευκολύνει σημαντικά.