Χωρίς Τόρο αλλά με Φέτφα και… Καλομοίρα το νέο “Χ” της Εθνικής με Νιγηρία

Ανταπόκριση από την Φιλαδέλφεια: Δημήτρης Φιλιππίδης

–  Αρκετά βελτιωμένη αλλά χωρίς να καταφέρει να πετύχει κάποιο τέρμα, όπως και στο φιλικό με την Πορτογαλία, εμφανίστηκε η Εθνική Ομάδα στην αναμέτρηση με τη Νιγηρία.

 

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα με τα 10/11 της αλλαγμένα σε σχέση με το ματς του Σαββάτου, καθώς ο μοναδικός που χρίστηκε και πάλι βασικός ήταν ο Μανωλάς. Ο “δικός μας” ξανθιώτης Βασίλης Τοροσίδης δεν αγωνίστηκε ούτε σαν αλλαγή, αλλά ο δραμινός Γιάννης Φετφατζίδης ξεκίνησε το παιχνίδι και αναδείχθηκε ξανά σε πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γλύκος. Στο κέντρο της άμυνας αντί του Παπασταθόπουλου ήταν ο Μόρας, παρέα με τον Μανωλά. Στα άκρα, από δεξιά ήταν ο Βύντρα ως… αντιΤοροσίδης και από αριστερά ο Τζαβέλλας, ενώ σε ρόλο αμυντικού χαφ, πίσω από τους Καραγκούνη και Σάμαρη ήταν ο Ταχτσίδης.

Ο Φετφατζίδης από δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος από αριστερά, έδιναν βοήθειες στον Γκέκα που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης. Κορυφαίες στιγμές για την Εθνική οι τρεις ευκαιρίες του Φετφατζίδη στο 8′, στο 28′ και στο 56′, ενώ έφτιαξε και αυτή του Κονέ 10 λεπτά αργότερα, πριν αντικατασταθεί από τον Σαμαρά στο 74′.

Στον αγώνα βρέθηκαν πάνω από 5.000 ομογενείς που ήρθαν από τα μήκη και πλάτη της Αμερικής για να ενισχύσουν την Εθνική Ελλάδος. Ο αγώνας μεταδόθηκε ραδιοφωνικά από τον Hellas FM, τον μεγαλύτερο ομογενειακό σταθμό των ΗΠΑ. Πριν την έναρξή του, οι Έλληνες φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Καλομοίρα σε μια συναυλία, αλλά και στην ερμηνεία του Εθνικού Ύμνου. Επόμενος αγώνας για την Εθνική – και πρόβα τζενεράλε ενόψει του Μουντιάλ, τα ξημερώματα του Σαββάτου με την Βολιβία.

ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος (46’ Καπίνο), Βύντρα, Τζαβέλλας, Μόρας, Μανωλάς, Σάμαρης (62’ Τζιόλης), Ταχτσίδης, Καραγκούνης (46’ Κονέ), Φετφατζίδης (74’ Σαμαράς), Χριστοδουλόπουλος (80’ Σαλπιγγίδης), Γκέκας (62’ Μήτρογλου) 

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιάμα, Ετσιεγίλε (40’ Κούνλε), Άμπροουζ, Ομερούο, Ομποαμπόνα (46’ Γιόμπο), Μίκελ, Μόουζες, Ονάζι, Οντεμβιγκί (54’ Μπαμπατούντε), Εμενίκε (77’ Νουόφορ), Μούσα (46’ Ουτσέμπο)