Από την Ξάνθη στην ιταλική Κιέβο Βερόνα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Στην Ιταλική Σέριε Α’ και την Κιέβο Βερόνα θα αγωνίζεται την νέα σαιζόν ο πρώην άσσος της Skoda Ξάνθη Εντιμάρ μετά από μια εξαιρετική σαιζόν με την Ρίο Άβε.

Ο Εντιμάρ Κουριτίμπα Φράγκα όπως είναι το πλήρες όνομα του, στα 28 του χρόνια θα έχει την μεγάλη ευκαιρία να παίξει σε ένα από τα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με τους ανθρώπους της Κιέβο Βερόνα να κινούνται άμεσα και να τον αποκτούν μόλις έμεινε ελεύθερος από την Ρουμανική Κλούζ που ανήκαν τα δικαιώματα του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ.

Ο Εντιμάρ που το 2099 πήρε μεταγραφή για την Κλούζ από την Βραζιλιάνικη Κρουζέιρο αγωνίστηκε της δυο πρώτες σαιζόν στους Ρουμάνους. Το καλοκαίρι του 2011 η Ξάνθη θα κάνει την έκπληξη και θα τον αποκτήσει με την μορφή του δανεισμού. Στην ομάδα της Θράκης ο Βραζιλιάνος μπακ έπαιξε 25 φορές σκοράροντας μάλιστα και δύο τέρματα.

Με το πέρας του δανεισμού, οι Ξανθιώτες κινήθηκαν για την απόκτηση του, όμως οι απαιτήσεις των Ρουμάνων κρίθηκαν υπερβολικές και έτσι η Ξάνθη απέσυρε το ενδιαφέρον της. Προς έκπληξη όλων, η Κλούζ τελικά αποφάσισε να μην τον κρατήσει στο ρόστερ της και τον έδωσε εκ νέου δανεικό, αυτή τη φορά στην Πορτογαλική Ρίο Άβε. Την πρώτη του χρονιά στον Πορτογαλικό σύλλογο αγωνίστηκε 28 φορές σκοράροντας μάλιστα και δύο φορές, ενώ φέτος έπαιξε σε 24 παιχνίδια πετυχαίνοντας και ένα γκολ.

Με το πέρας του δανεισμού του στην Ρίο Άβε ο Εντιμάρ είχε την δυνατότητα επιλογής του επόμενου ποδοσφαιρικού του προορισμού μια και το συμβόλαιο του με την Κλούζ ολοκληρωνόταν, με τους Ιταλούς της Κιέβο Βερόνα να κινούνται αστραπιαία και να καταφέρνουν να κάνουν δικό τους έναν εξαιρετικό αριστερό μπακ.