Μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες χορευτές από Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Σαμοθράκη

Μία θέση στο βιβλίο Guiness κατέκτησαν χορευτές και κοινό της Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση «Break Record Guiness – The Largest Rueda de Casino», την οποία διοργάνωσε την Κυριακή 1 Ιουνίου, στην Πλατεία Αριστοτέλους, η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 σε συνεργασία με τη σχολή χορού «Danza Fuerte».

1102 άτομα απ’ όλη την Ελλάδα και τη Θράκη φυσικά, χόρεψαν σάλσα σε ζευγάρια για 7 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα, σχηματίζοντας με 27 διαφορετικές φιγούρες τεράστιους ομόκεντρους κύκλους που γέμισαν ολόκληρη την πλατεία. Με τον τρόπο αυτό, οι συμμετέχοντες κατέρριψαν το προηγούμενο ρεκόρ της Ιταλίας – 706 άτομα για 5 λεπτά με 7 φιγούρες –  και κατέκτησαν μία θέση στο βιβλίο Guiness.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σχολές χορού, χορογράφοι και μεμονωμένοι χορευτές από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη Λάρισα, το Βόλο, τα Γιαννιτσά, την Πέλλα, την Κοζάνη, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, την Πτολεμαΐδα, τη Δράμα, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τις Σέρρες, την Ορεστιάδα, την Κομοτηνή, τη Σαμοθράκη, την Αθήνα αλλά και την Κύπρο. Τους επαγγελματίες χορευτές παρακολούθησε πλήθος κοινού, το οποίο στη συνέχεια κινήθηκε μαζί τους στους ρυθμούς της σάλσα μέχρι αργά το βράδυ.

«Η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε το μεγαλύτερο χορευτικό γεγονός παγκοσμίως. Όλοι όσοι συμμετείχαν φορούσαν μπλουζάκια της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, και όταν έπειτα κυκλοφόρησαν στην πόλη, έδωσαν το μήνυμα ότι ο θεσμός συνέβαλε σημαντικά σε αυτήν την προσπάθεια. Στόχος μας είναι να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία μέσα από τη διοργάνωση χορευτικών happenings στη Θεσσαλονίκη για όλο το 2014», δήλωσε η Μαρία Πασχαλίδου, πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ, επικεφαλής της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Τα έσοδα από τις συμμετοχές των χορευτών θα διατεθούν στο Σύλλογο «Ελπίδα για το παιδί».

 

Πηγή:  http://artpress.sundaybloody.com/