Όσα έγιναν στον αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Κεραυνός Πέρνης

Aνταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

– Σε ματς-φιέστα για την ιστορική άνοδο στη Γ’ Εθνική ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προσφέροντας γκολ και θέαμα συνέτριψε με 6-0 τον Κεραυνό Πέρνης στην τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου.

Η ομάδα του Βασίλη Τσιομλεκίδη απέδωσε για ένα ακόμη παιχνίδι πολύ καλό ποδόσφαιρο αποζημιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τους φιλάθλους που αψήφισαν τη βροχή και τις κακές καιρικές συνθήκες και βρέθηκαν στο Φώτης Κοσμάς.

Οι γηπεδούχοι πήραν από το ξεκίνημα τα ηνία του αγώνα, τον έλεγχο του κέντρου και επέβαλαν σταδιακά τον ρυθμό τους, χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερη αντίσταση, κυρίως στο δεύτερο μέρος. Συγκεκριμένα, μόλις στο πέμπτο λεπτό η εκτέλεση φάουλ του Ξενάκη πέρασε λίγο άουτ. Στη μοναδική καλή στιγμή της Πέρνης στο πρώτο ημίχρονο, η σέντρα του Σαμανίδη από δεξιά πέρασε ανεκμετάλλευτη. Στο 20’ ο Κυριζάκης έστειλε με σουτ τη μπάλα στην αγκαλιά του Γαβριήλ. Στο 26ο λεπτό ο Φλώρος με εξαιρετικό σουτ στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα της Πέρνης άνοιξε το σκορ για τον Εθνικό, αξιοποιώντας τον όμορφο συνδυασμό του Σαραντάκη με τον Αγγελακάκη. Στο 33’ ο Γαβριήλ μπλόκαρε το σουτ του Σαραντάκη. Πέντε λεπτά μετά, ο Σαραντάκης έκλεψε τη μπάλα από το τραγικό λάθος του Σαμανίδη και πάσαρε στον Αγγελακάκη, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Γαβριήλ διπλασιάζοντας τα τέρματα του Εθνικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατάφερε να πετύχει τέσσερα ακόμη τέρματα δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην τελική επικράτησή της, ενώ οι φιλοξενούμενοι, παρά τις αλλαγές που πραγματοποιήσαν, δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την κακή εικόνα τους. Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης σημειώθηκε από τους πρωταθλητές της ΕΠΣ Καβάλας, με τον Σαριανίδη, που πήρε τη θέση του Φυσέκη, να μπλοκάρει τη μπάλα στο σουτ του Μπουλγκούρα. Στο 53’ ο νεαρός γκολκίπερ του Εθνικού αποσόβησε το 2-1 σε πλασέ του πρώην ποδοσφαιριστή του Πανθρακικού Μουρατίδη. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα το σουτ του Φλώρου κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα οι δύο αλλαγές της Πέρνης συνεργάστηκαν, αλλά ο αμαρκάριστος Βασιλειάδης δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ασίστ του Θωμαϊδη στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο 69’ ο Αγγελακάκης με δεύτερη προσπάθεια νίκησε τον Γαβριήλ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 71ο λεπτό ο Σαριανίδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Μπουλγκούρα. Στο 73’ ο Κοίλιαρης με σουτ διαμόρφωσε το 4-0. Στο 79ο λεπτό του αγώνα ο Βασιλειάδης δε μπόρεσε για ακόμη μια φορά να σκοράρει στέλνοντας τη μπάλα από πλεονεκτική θέση στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σαριανίδη. Στο 81’ ο Φλώρος κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σαμανίδη και ο νεοεισελθών Πελτέκης, ανήμερα των γενεθλίων του, σημείωσε το 5-0. Στην εκπνοή του αγώνα ο Κυριζάκης αξιοποίησε την πάσα του Ξενάκη και ολοκλήρωσε το θρίαμβο του Εθνικού κάνοντας το 6-0.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μηλιάδης του συνδέσμου Μακεδονίας με βοηθούς τους Κουλα (του ίδιου συνδέσμου) και Ζύρδα (του συνδέσμου Δράμας).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Σαριανίδης, Θάνος, Πετκίδης, Δούπας, Χλωρίδης (62’ Αμπραχαμιάν), Σαραντάκης (58’ Γαλανός), Κυριζάκης, Κοίλιαρης, Ξενάκης, Φλώρος, Αγγελακάκης (70’ Πελτέκης)

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΡΝΗΣ: Γαβριήλ, Σαμανίδης, Μπουλγκούρας, Σιαματάς, Γεωργιάδης (75’ Κωνσταντάρας), Καζιάρας, Μοσχοφίδης, Μουρατίδης, Κοντοτόλης (54’ Βασιλειάδης), Παπαδόπουλος, Ασλανίδης (54’ Θωμαϊδης)