Αποκάλυψη: Οι ψήφοι που έλαβε στην Θράκη το Παναθηναϊκό Κίνημα

Γράφει ο Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ, μετά την εύκολη όπως αποδείχθηκε νίκη επί του Ολυμπιακού στον πέμπτο τελικό. Πόσοι όμως είναι οι κατατεγραμμένοι οπαδοί του τριφυλλιού στην Θράκη, που έσπευσαν να δηλώσουν την οπαδική προτίμησή τους και στην… κάλπη.

 

Δέκα ημέρες μετά τις ευρωεκλογές και με αφορμή την κατάκτηση του τίτλου από το τριφύλλι, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα των ψήφων που έλαβε το κόμμα που φέρει το όνομα “Παναθηναϊκό Κίνημα” και κατέβηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές, όπου και έλαβε σε πανελλαδικό επίπεδο 42.230 ψήφους που μεταφράζονται σε ποσοστό 0,74%.

Από αυτές, οι 1.579 δόθηκαν από την Θράκη. Ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό παρουσίασε το Παναθηναϊκό Κίνημα στον Έβρο. Εκεί το ψήφισαν 988 άτομα που μεταφράζεται σε ποσοστό 1,17% που είναι το έκτο υψηλότερο πανελλαδικά και το μεγαλύτερο στην ηπειρωτική χώρα, αφού οι πέντε νομοί στους οποίους παρουσίασε μεγαλύτερο ποσοστό ήταν από τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου. Με άλλα λόγια, αναλογικά περισσότερος κόσμος ψήφισε το Παναθηναϊκό Κίνημα στον Έβρο παρά στην Α’ Αθηνών, όπου έχει την έδρα του και τον μεγαλύτερο όγκο των οπαδών του το τριφύλλι.

Στο Νομό Ξάνθη το Παναθηναϊκό Κίνημα έλαβε 388 ψήφους ή ποσοστό 0,65% –  δηλαδή ελάχιστα κάτω από τον πανελλαδικό μέσο όρο. Ενα από τα χειρότερα ποσοστά του τα εμφάνισε στην Ροδόπη. Εκεί κυμάνθηκε κάτω και από το ψυχολογικό όριο της μισής ποσοστιαίας μονάδας, στο 0,49% έχοντας μόλις 303 ψήφους. Αλλά ακόμα πιο πίσω βρέθηκαν άλλες εκλογικές περιφέρειες όπως η Δράμα, η Ημαθία, τα Γιάννενα, η Πέλλα, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη – όπου είχε και τα μικρότερα ποσοστά του.