Νέες διακρίσεις για τους κολυμβητές του Κότινου στο Πανελλήνιο ΑμεΑ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Με οχτώ  χρυσά μετάλλια και έξι  πανελλήνια ρεκόρ στις αποσκευές της, επέστρεψε η αποστολή του Α.Σ. ΑμεΑ Κότινος από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2014 που έγινε το διήμερο 22 και 23 Μαΐου 2014 στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ στην Αθήνα.

 

Στους αγώνες συνολικά συμμετείχαν 120 αθλητές -αθλήτριες όλων των κατηγοριών. Ο Α.Σ ΑμεΑ Κότινος συμμετείχε στο πρωτάθλημα με 3 αθλητές. Συγκεκριμένα: Ευάγγελος Μανουηλίδης Κατηγορία S-10 Ανδρών, Μαρία  Κυριακίδου Κατηγορία S-7 10-12 Ετών αθλήτρια του Ν.Ο Αλεξανδρούπολης στην Κλασσική Κολύμβηση και τον Τηλέμαχο Πανταζίδη Κατηγορία S-10 και Sb9 10-12 ετών αθλητής του Νηρέα Ορεστιαδος στην Κλασσική Κολύμβηση!

Τις «πρωτιές» κατέκτησαν ο Βαγγέλης Μανουηλίδης στα 50 μ. & 100 μ. ελεύθερο ανδρών (κατηγορία S10), η Μαρία Κυριακίδου στα 50 μ. ελεύθερο, 50μ. ύπτιο & 50μ. πρόσθιο γυναικών (κατηγορία S7 Υ11-12), σημειώνοντας παράλληλα 3 νέα πανελλήνια ρεκόρ και  ο Τηλέμαχος Πανταζίδης  στα 50 μ. ελεύθερο, 50μ. ύπτιο & 50μ. πρόσθιο ανδρών (κατηγορία S10 και SB-9 Υ11-12), σημειώνοντας και αυτός με τη σειρά του 3 νέα πανελλήνια ρεκόρ.

Η Μαρία και ο Τηλέμαχος ήταν οι μικρότεροι αθλητές που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση, μια λεπτομέρεια που σχολίασε με θαυμασμό ο Πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Γιώργος Φουντουλάκης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη δουλειά που γίνεται στον Κότινο, στον τομέα ανάπτυξης και υποδομής.

Με ανακοίνωσή του, το ΔΣ του συλλόγου συγχαίρει την αθλήτρια και τους αθλητές για τις μεγάλες τους επιτυχίες, καθώς και τους προπονητές τους Δάφνη Δεληγιάννη και Γιάννη Μιρμιγκίδη για την τεράστια και ποικιλόμορφη προσφορά τους. 

“Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου, τους σταθερούς φίλους – υποστηριχτές – χορηγούς μας, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τους συνεργάτες του, για τις βοήθειες που μας προσφέρουν, ο καθένας ξεχωριστά και στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους”, αναφέρει η ανακοίνωση που καταλήγει ως εξής:

“Τέλος, αφού συγχαρούμε όλους τους αθλητές και τις ομάδες που συμμετείχαν στους αγώνες, ανεξάρτητα από τις θέσεις που κατέκτησαν, καλούμε όλα τα Άτομα με Αναπηρία, κάθε ηλικίας, να έλθουν στον «ΚΟΤΙΝΟ», τον μοναδικό Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, που δραστηριοποιείται στον Ν. Έβρου γενικότερα, για να γνωρίσουν τη χαρά που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει”.