Στον… αέρα η τηλεοπτική μετάδοση του μπαράζ της Ξάνθης με τον Βόλο

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Στον αέρα βρίσκεται η τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα μπαράζ ανάμεσα στην Skoda Ξάνθη και τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς δύο τηλεοπτικοί σταθμοί ερίζουν δικαιολογημένα για τα δικαιώματα.

Ο λόγος είναι απλός. Η Skoda Ξάνθη, ως ομάδα της Super League, έχει εκχωρήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματά της στη Nova. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός Βόλου ελέω Football League έχει δώσει τα τηλεοπτικά του στον OTE TV.

Από την στιγμή που οι αγώνας δεν θεωρείται ούτε της Super League ούτε της Football League, αλλά και αφού δεν έγινε μέχρι τώρα κάποιος διαγωνισμός για την ανάθεση της τηλεοπτικής κάλυψης και δεδομένου ότι θα είναι μονός ο αγώνας, τότε προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα, το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή είναι να έχουμε διπλή τηλεοπτική μετάδοση. Με άλλα λόγια, για πρώτη φορά στα χρονικά να έχουμε ταυτόχρονη μετάδοση ενός αγώνα και από τις δύο ανταγωνιστικές συνδρομητικές πλατφόρμες της χώρας!!!

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να γίνουν γνωστά οριστικά πλέον η μέρα, ο τόπος και η ώρα διεξαγωγής του αγώνα, αν και θεωρείται δεδομένο πως το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Ιουνίου όπως αποφάσισε η Super League με έδρα το γήπεδο του Άρη «Κλ. Βικελίδης», με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι προκρίνεται ως ώρα έναρξης στις 20:30 το βράδυ, μια ώρα που βολεύει και τα δύο κανάλια που κατά τα φαινόμενα θα μεταδώσουν τον αγώνα.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα γίνει μια τηλεοπτική παραγωγή, δηλαδή ένα συνεργείο με κοινή εικόνα και διαφοροποίηση μόνο ως προς τους σχολιαστές ή αν κάθε κανάλι θα στείλει το δικό του συνεργείο. Σε κάθε περίπτωση, με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις, από τις οποίες θα φανεί αν η Ξάνθη και ο Ολυμπιακός Βόλου θα συμβάλουν για να πέσει το τείχος που υπάρχει στις σχέσεις της Nova και του OTE TV, καθιστώντας την αναμέτρηση πέρα από μεγάλης αθλητικής και εξαιρετικής μιντιακής αξίας…