Φάκελος της ΟΥΕΦΑ για νέο ύποπτο ματς μπλοκάρει το μπαράζ!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Εξελίξεις που φέρνουν ανατροπές στα όσα ξέραμε μέχρι τώρα για το μπαράζ της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό Βόλου. Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο αγώνας που θα συμπληρώσει το παζλ της Super League της επόμενης σεζόν δεν θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή (8/6), όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Αντιθέτως, βαδίζει προς επ’ αόριστον αναβολή.

Αιτία είναι ο φάκελος που εστάλη από την ΟΥΕΦΑ και χαρακτηρίζει ύποπτο προς χειραγώγηση ματς το Ηρακλής Ψαχνών – Νίκη Βόλου (1-2) για τα πλέι-οφ της Football League. Ο φάκελος εστάλη όσο βρισκόταν σε εξέλιξη το ΔΣ της Football League και μετά από αυτή , το ΔΣ της Football League δεν μπορεί να επικυρώσει την βαθμολογία καθώς πρέπει η υπόθεση να τελεσιδικήσει στα αθλητικά δικαστήρια και έπειτα να ορίσει το μπαράζ.

Η διοργανώτρια αρχή έστειλε όλα τα στοιχεία για το ύποπτο ματς στην πειθαρχική επιτροπή με την σημείωση για τάχιστη διερεύνηση του θέματος. Έτσι, η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του μπαράζ είναι πλέον η Κυριακή 15 Ιουνίου, όταν θα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της προτετοιμασίας της Ξάνθης για την σεζόν που ακόμα δεν έχει τελειώσει.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Ένωση Β’ Εθνικής αναφέρει:

“Η ΕΠΟ απέστειλε πριν από λίγο στην FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ επιστολή της UEFA, με σχετικά συνοδευτικά έγγραφα, που αφορούν στον αγώνα ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ που διεξήχθη στις 28/5/2014. Ο πρόεδρος της Διοργανώτριας διαβίβασε τα έγγραφα στα αρμόδια Θεσμοθετημένα Πειθαρχικά – Δικαιοδοτικά Όργανα, για την τάχιστη διερεύνηση και συνακόλουθα την άμεση διαλεύκανση του θέματος”.