Στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής προκρίθηκε μαθήτρια από την Ξάνθη

Περήφανη την Ξάνθη αλλά και τη χώρα ολόκληρη έκανε η Ζωή Τσαγγαλίδου που διακρίθηκε στους διαγωνισμούς την Ένωσης Φυσικών αλλά και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας .

Η Ξανθιώτισσα μαθήτρια της Β’ Λυκείου, Ζωή Τσαγγαλίδου, αναχωρεί με την εθνική ομάδα της Ελλάδας για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που θα γίνει στα μέσα Ιουλίου στο Καζακστάν, μετά τις εξαίρετες επιδόσεις της σε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Φυσικής.

Διακρίθηκε και στο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας !

Όμως η τόλμη της, η αυτοπεποίθηση της και η αγάπη της για τον κόσμο της φυσικής και των μαθηματικών την οδήγησαν φέτος και σε μια προσωπική της υπέρβαση: Παράλληλα με το διαγωνισμό φυσικής πήρε μέρος και σε διαγωνισμό μαθηματικών για την ανάδειξη της εξαμελούς εθνικής ομάδας της χώρας ενόψει και της Διεθνούς Μαθηματικής Ολυμπιάδας. Η Ζωή ήρθε έβδομη στην τελική κατάταξη με μόλις ένα βαθμό κάτω από το τελευταίο τακτικό μέλος της εθνικής , λαμβάνοντας την πρώτη αναπληρωματική θέση στην ομάδα.

Η Ζωή Τσαγγαλίδου παροτρύνει τα παιδιά που έχουν έφεση στις θετικές επιστήμες να μη διστάσουν να κάνουν το επόμενο βήμα αφού το συναίσθημα είναι μοναδικό. Η ίδια μετά τις διακρίσεις της πρόκειται να εκπροσωπήσει τη χώρα στο εξωτερικό, συναγωνιζόμενη εφήβους από τον υπόλοιπο πλανήτη ! Δεν είναι κάτι καινούριο οι διακρίσεις για τη ζωή, καθώς έχει ήδη ένα χάλκινο και ένα αργυρό μετάλλιο από τις συμμετοχές της σε μαθητικούς πανελλήνιους και διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς, στα Γυμνασιακά της χρόνια.

Ένα κορίτσι που κάνει τη χώρα της να χαμογελά με αισιοδοξία αποδεικνύοντας πως η Ελλάδα διαθέτει δυνατά μυαλά τα οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιεί με αποτέλεσμα να μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Ας ελπίσουμε ότι η τύχη της Ζωής θα είναι διαφορετική και η πατρίδα της θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητές της προσφέροντας της ευκαιρίες που της αξίζουν.

Πηγή: http://www.xanthipress.gr/