Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αντίπαλο της Ξάνθης στα μπαράζ

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Αναμφίβολα αποτελεί την μεγάλη έκπληξη της Football League αλλά όχι ευχάριστη, μια και ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκινώντας η σαιζόν έμοιαζε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία και με βάση κιόλας το γεμάτο έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές ρόστερ. Σίγουρα είναι ο αντίπαλος που κανείς δεν ήθελε στην Ξάνθη όμως οι Θρακιώτες καλούνται στης 8 Ιουνίου στο «Κλ. Βικελίδης» να ξεπεράσουν το εμπόδιο  του Ολυμπιακού Βόλου για να μείνουν στην μεγάλη κατηγορία.

Πάμε να δούμε όμως κάποια στοιχεία για τον αντίπαλο της Ξάνθης. Οι Βολιώτες ξεκίνησαν ιδανικά την σαιζόν και έμοιαζαν άτρωτοι στην διάρκεια του πρωταθλήματος του Νότιου Ομίλου οπού τερμάτισαν με άνεση στην πρώτη θέση έχοντας μάλιστα απολογισμό 17 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες  με 54 γκολ ενεργητικό και μόλις 18 παθητικό έχοντας παράλληλα και τον πρώτο σκόρερ και των δύο ομίλων των Μάριο Γκούρμα με 18γκολ.

Στα πλει οφ τα πράγματα δεν ήταν καθόλου ευνοϊκά για τον Ολυμπιακό παρότι ξεκίνησε με μεγάλη νίκη μέσα στην Κέρκυρα, ενώ από εκεί και πέρα και μετά την εντός έδρας ήττα από την συμπολίτισσα Νίκη φάνηκε οι «ερυθρόλευκοι» να μένουν από δυνάμει και να μην θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που «έβγαζε φωτιές» στο πρωτάθλημα. Μοιραία η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου τερμάτισε στην τρίτη θέση με απολογισμό 25 βαθμούς, κανονικά 19 μια και οι Βολιώτες ξεκίνησαν με 6 βαθμούς πλεονέκτημα,  έχοντας 4 νίκες, 7ισοπαλίες και 3 ήττες σημειώνοντας 10 γκολ και παθητικό 5.

Ο πάγκος:

Ίσως ένα από τα πιο τρωτά και  πιο ευάλωτα σημεία του Ολυμπιακού αποδείχτηκε ο πάγκος του που για ομάδα που διεκδικεί την άνοδο και βρισκόμενοι για πολύ καιρό στην κορυφή μοιάζει αδιανόητο πως άλλαξε τέσσερις προπονητές! Αρχικά την σαιζόν ξεκίνησε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες ο Γιώργος Βαζάκας που «άντεξε» μέχρι της 22 Οκτωβρίου. Την θέση του πήρε ο μέχρι τότε ποδοσφαιριστής του Βόλου Χοσέ Μανουέλ Ρόκα που τα πήγαινε εξαιρετικά όμως κάποιες γκρίνιες τον έφεραν στο τέλος της συνεργασίας του με τους Βολιώτες στης 2 Μαρτίου. Για να πάρει την θέση του ο Σέρβος και γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας Ντράγκαν Κοκότοβιτς που έμεινε στον πάγκο της ομάδας της Μαγνησίας μέχρι της 18 Απριλίου και την ήττα από τον Φωστήρα την Τρίτη αγωνιστική των πλεί-οφ. Άμεσα ανέλαβε ο Νίκος Παντέλης που είναι μέχρι και σήμερα στον πάγκο της ομάδας του Βόλου καταφέρνοντας τουλάχιστον αφού δεν ήρθε η απευθείας άνοδο να πάρει την Τρίτη θέση και την συμμετοχή στα μπαράζ που θα βρει μπροστά της την Ξάνθη.

Οι παίκτες:

Ο κορυφαίος παίκτης του Βόλου  και πιο επικίνδυνος είναι ο πρώτος του σκόρερ ο Αλβανός επιθετικός Μάριο Γκούρμα που αποκτήθηκε ο καλοκαίρι από την Ιταλική Γκεβοράνο. Επίσης ξεχωρίζουν οι έμπειροι και ποιοτικοί Κώστας Καπετάνος,  Στάθης Ρόκας, Ηλίας Ιωάννου, Μάριο Μπρέσκα, Λευτέρης Γιαλούσης οι πολύπειροι Θοδωρής Γκίτκος(40χρ.) και Παναγιώτης Κατσιαρός(36χρ.) ο πρώην αμυντικός της Ξάνθης Θανάσης Κωστούλας, ο πρώην αμυντικός του Πανθρακικού Χρήστος Μελίσσης, και σαφέστατα ο πλέον ταλαντούχος ποδοσφαιριστής για του Βολιώτες ο Αργεντινός Βιθέντε Μόνχε.