Στην 6η θέση οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές της Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών που διεξήχθη στον Ο.Α.Κ.Α. της Αθήνας, με την ομάδα της Ξάνθης να καταλαμβάνει την 6η θέση τελικά, χάνοντας από Θεσσαλονίκη αρχικά και από το Αγρίνιο εν συνεχεία στους αγώνες κατάταξης.

Πάλεψαν αλλά δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα της τελευταίας στιγμής οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές της Ξάνθης που ηττήθηκαν και στα δύο παιχνίδια του ομίλου από Χίο και Θεσσαλονίκη, με τις δύο ομάδες μάλιστα να προκρίνονται  στον τελικό μια και κέρδισαν στους ημιτελικούς Αθήνα και Βέροια αντίστοιχα.

Σήμερα το μεσημέρι, παρότι έπαιξαν εξαιρετικά, έχασαν οριακά με 58-63 στον αγώνα κατάταξης από το Αγρίνιο καταλαμβάνοντας τελικά την 6η θέση.

Οι Ξανθιώτες μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενο με 18-16, πόντο-πόντο πήγαινε και η δεύτερη περίοδο με την ομάδα του Αγρινίου να καταφέρνει να πάρει το προβάδισμα στο τέλος του ημιχρόνου με 33-34.

Ντέρμπι είχαμε και στην τρίτη περίοδο με της δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί μέχρι και το τέλος της περιόδου που βρήκε μπροστά την ομάδα του Αγρινίου με 47-48. Στην τελευταία  περίοδο οι παίκτες της Ξάνθης με όσες δυνάμεις τους έιχαν απομείνει προσπάθησαν να πάρουν το παιχνίδι όμως οι λίγες επιλογές που είχε στην διάθεση του ο Τέλης Ηλιαδής του «έδεσαν» τα χέρια και έτσι οι Αγρινιώτες κατάφεραν στο τέλος να πανηγυρίσουν την νίκη με 58-63

ΞΑΝΘΗ (Τέλης Ηλιάδης): Βαρδικελδόγλου 6, Αμοιράς 7(1), Σαλτσίδης 13(2), Κοτσίκης 20(1), Πατσιούρας 6, Τζώρτζης 3(1), Πασάογλου 3(1), Μαυρόπουλος, Χατζηεφραιμίδης

ΑΓΡΙΝΙΟ: Καββαδάς 12(1), Σταυρόπουλος 21(4), Μποχώρος 6, Σταθόπουλος 10(3), Πατεράκας, Ναούμης, Τσουκαλάς 12, Ντρατζέλος, Αθανασίου, Καρατζώλης, Αγραφιώτης 2.