Όλα όσα έγιναν στην αναμέτρηση του Κεραυνού Πέρνης με τον Άρη Αβάτου

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Την πρώτη του νίκη στα μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική πέτυχε ο αδιάφορος Άρης Αβάτου που κέρδισε μέσα στην Χρυσούπολη τον Κεραυνό Πέρνης με 1-2, κάνοντας μάλιστα και ανατροπή στο σκορ και πλέον οι Ξανθιώτες κυνηγούν την δεύτερη θέση, ενώ στον Κεραυνό θέλουν να κλείσουν με νίκη μέσα στην Αλεξανδρούπολη τις υποχρεώσεις τους.

Χωρίς κάποιο βαθμολογικό κίνητρο μια και ο Εθνικός καθάρισε από νωρίς και δεν έδωσε το «δικαίωμα» της ελπίδας στην ομάδα της Πέρνης κυρίως για να κυνηγήσει κάτι, κάτι που έδωσε μα άγρια ομορφιά στο παιχνίδι με της δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και να χάνουν πολλές ευκαιρίες. Στο πρώτο μέρος ο Κερυανός είχε την κατοχή αλλά ο Άρης Αβάτου της καλύτερες φάσεις, αρχικά με τον Κοτόπουλο να αστοχεί από κοντά ενώ στο 26’ ο Παλατίν δεν κατάφερε να κερδίσει τον Γαβριήλ από θέση τετ-α-τετ, ενώ και το δυνατό σουτ του Κοτόπουλου απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας του Κεραυνού. Ότι δεν κατάφεραν οι παίκτες του Αβάτου το πέτυχαν οι γηπεδούχοι με την συμπλήρωση 44’ λεπτών όταν ο Σαββίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ράπτη για το 1-0.

Στην επανάληψη και γνωρίζοντας πλέον ότι ο Εθνικός είναι ο πρωταθλητής του ομίλου ο παίκτες του Άρη μπήκαν ακόμη πιο επιθετικά θέλοντας να εκμεταλλευτούν και πιθανή απογοήτευση από πλευράς γηπεδούχων και κατάφεραν μέσα σε 10 λεπτά να ανατρέψουν τα πάντα. Αρχικά με τον Χιονίδη να ευστοχεί από θέση πέναλτι, ένα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, για να έρθει στο 54’ το αυτογκόλ του Θωμαΐδη μετά από σέντρα του Μπαϊρακταρίδη για να γίνει το 1-2. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Άρη έκλεισαν τους χώρους και προσπαθούσαν με κόντρα επιθέσεις να κλειδώσουν την νίκη, ενώ οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 63’ η τύχη χαμογέλασε στον Άρη μια και το γύρισμα του Βασιλειάδη Γ. κατέληξε στο δοκάρι του Ράπτη, όπως και το σουτ του Σαββίδη στο 90. 

Πλέον οι παίκτες του Άρη θέλουν να κλείσουν ιδανικά την μάχη τον μπαράζ με καλό αποτέλεσμα και μέσα στον Ίασμο την τελευταία αγωνιστική, ενώ οι παίκτες της Πέρνης θα «προσπαθήσουν» να χαλάσουν την γιορτή για την άνοδο του Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη. Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Παναγιώτης Συμεωνίδης με βοηθούς τους Καράμπουλα και Γιαμουζή από την ΕΠΣ Πιερίας.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΡΝΗΣ (Γ. Μαλαματάς): Γαβριήλ, Ρούντι(55’ Σαμανίδης), Μπουλγκούρας, Παπαδόπουλος(57’ Καζάρας), Γεωργιάδης, Σουκρήογλου, Μοσχοφίδης, Θωμαΐδης (67’ Ασλανίδης), Σαββίδης, Μουρατίδης, Κοντοτόλης

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Χρ. Σαμαράς): Ράπτης, Δόντσος, Μπουνταγκίδης, Μπαϊρακταρίδης, Καρασερίδης, Μαραντάς, Βασιλειάδης Χ., Χιονίδης, Κοτόπουλος(75’ Βασιλειάδης Γ.), Παλατίν(81’ Ελμασίδης), Βασιλειάδης Γ. (68’ Χιώτης)