Η ταυτότητα της τελευταίας αγωνιστικής της Football League

Ανταπόκριση από την Κρήτη: Λάζαρος Φιλιππίδης

–  Τέλος μετά απο δυο μήνες το μαρτύριο για την Ξάνθη, που έμαθε επιτέλους τον αντίπαλό της και αυτός είναι ο Ολυμπιακός Βόλου του Αχιλλέα Μπέου. Η Νίκη Βόλου πήρε αυτό που χρειαζόταν συντρίβοντας τον αδιάφορο Ηρακλή με 4-0 και ανέβηκε μετά από 48 χρόνια στην πρώτη κατηγορία ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου άντεξε στην πίεση των Χανίων (0-0) και θα διεκδικήσει την άνοδο στο μπαράζ με την Ξάνθη στις 8 του Ιούνη.

Ο Ολυμπιακός Βόλου με τρομερή συγκέντρωση και πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε τον σκοπό του και κράτησε το μηδέν στην άμυνα του. Βέβαια οι ερυθρόλευκοι κινδύνεψαν αρκετές φορές σε ξεσπάσματα πίεσης που είχε άγγιξε σε τρεις περιπτώσεις το γκολ.

Συγκεκριμένα στο 4’ προσπάθεια του Μαραγκουδάκη απομάκρυνε με το πόδι ο Γκίτκος, στο 24’ ο Γιαλούσης σαν από μηχανής θεός έδιωξε με το κεφάλι σουτ του Πάγκαλου, ενώ στο 34’ ο ίδιος παίκτης μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτές ήταν οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για την ομάδα του Μουράτ Σεροπιάν, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε να αντιπαρατάξει ένα γυριστό σουτ του Ιωάννου που κατέληξε άουτ  και στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, ένα φάουλ του Κατσιαρού που έβγαλε σε κόρνερ ο Ρίζος και ένα πλασέ του Πινδώνη που έφυγε άουτ.

Μπορεί ο ΑΟ Χανίων να είχε τις μεγαλύτερες και τις περισσότερες ευκαιρίες, όμως ο Ολυμπιακός στεκόταν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχε πλάνο και έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό. Έτσι οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Γκίτκου και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα, με τη Βολιώτικη ομάδα να έχει τον βαθμό που θέλει για την τρίτη θέση.

Το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, πέρασε χωρίς ευκαιρίες και συγκινήσεις. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Έτσι η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 57’ με τον Νικολιά όμως να σουτάρει αδύναμα κι ο Ρίζος να μπλοκάρει. Το ίδιο έκανε ο έμπειρος γκολκίπερ και σε κεφαλιά του Γκούρμα λίγα λεπτά μετά. Τα Χανιά απείλησαν με τον Κονσταντίνοφ στο 65’ ωστόσο ο Γκίτκος δεν ανησύχησε. Οσο τα λεπτά περνούσαν, το άγχος μεταφερόταν στα πόδια των γηπεδούχων, που έπρεπε να σκοράρουν για να έχουν ελπίδες… Ο Ολυμπιακός πήγαινε το παιχνίδι όπως ήθελε, γεγονός που μετέφερε άγχος στους παίκτες του Σεροπιάν που από αρκετά νωρίς άρχισαν τις βαθιές μπαλιές, δείχνοντας να έχουν χάσει τη συγκέντρωση τους.

Στο τελευταίο 20λεπτο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εντείνουν την πίεση τους. Στο 74’ ο Μαραγκουδάκης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ και την ίδια κατάληξη είχε και προβολή του Παπατζίκου τέσσερα λεπτά μετά σε μία μοναδική ευκαιρία για τους Κρητικούς.  Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να «κλέψει» στο τέλος τους τρεις βαθμούς, όμως ο Παπατζίκος απομάκρυνε πλασέ του Μπρέσκα, σε μία μεγάλη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους.

ΧΑΝΙΑ: Ρίζος, Παπατζίκος, Μανωλάς, Παγώνης, Χατζηισαΐας, Γκούμας (85′ Μέλο), Βασιλόγγιανης (73′ Λουκίνας), Πάγκαλος, Πότσι, Μαραγκουδάκης, Βαλλιάνος (63′ Κονσταντίνοφ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γκίτκος, Ζέρης, Κατσιαρός, Γιαλούσης, Μελίσσης, Ρόκας, Πινδώνης, Νικολιάς (87′ Μπρέσκα), Κολημήτρας, Ιωάννου (94′ Ντινόπουλος), Γκούρμα (79′ Κατσίκης)

Η νίκη που άργησε 48 χρόνια

Η Νίκη Βόλου χρειαζόταν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον αδιάφορο Ηρακλή και δεν αρκέστηκε σε αυτό. Με την έναρξη της αναμέτρησης ο Τζιώρας σκόρπισε τα φαντάσματα πάνω από τον Βόλο και άνοιξε το σκορ για την γηπεδούχο Νίκη.

Το γκολ αυτό του Τζιώρα έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους οπαδούς της Νίκης Βόλου οι οποίοι συνεχίστηκαν με το γκολ του Ανιέτε στο 12′, ενώ στο 36′ η αποβολή του Τσιλιανίδη για λογαριασμό του φιλοξενούμενου Ηρακλή απλοποίησε τα πράγματα.

Κάπου εκεί άρχισε η προσωπική παράσταση του Ανιέτε που με δύο γκολ στο 57′ και στο 64′ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο, γράφοντας το τελικό 4-0, μίας εκπληκτικής σεζόν για την Νίκη Βόλου που κράτησε τις δυνάμεις για τα πλέι-οφ και πανηγύρισε εν τέλει την ιστορική άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Ο Ηρακλής δεν τα κατάφερε ακόμη μία σεζόν, και θα προσπαθήσει να βάλει τις βάσεις για να πετύχει αυτό που έκανε η σημερινή αντίπαλός του την νέα αγωνιστική περίοδο.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Σοϊλέδης, Ρεπετσάς (67’ Γιώτας), Γκότοβος, Πινιέιρο, Μπιτσάκος (63’ Μπακάλης), Μανουσάκης, Ισαάκ, Ανιέτε (73’ Παπαδόπουλος), Τζιώρας
ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Αποστολίδης, Κουρούπης (41’ Ματσούκας), Κοντέων, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου (71’ Παληγεώργος), Παπαστεριανός, Σαββίδης, Σαράφογλου (59’ Χιονίδης), Τσιλιανίδης

Έβγαλαν την αγγαρεία

Το παιχνίδι του Ηρακλή Ψαχνών με τον Φωστήρα ήταν αγγαρεία καθώς και οι δύο ομάδες πριν από την έναρξη του αγώνα δεν είχαν ελπίδες για άνοδο. Αδιάφορη ήταν και η εξέλιξη όπου όλα ήταν μηδέν από το σκορ και τις φάσεις μέχρι την απόδοση των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Και οι δύο ομάδες θεωρούνται από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής σεζόν αν και τελικά η γεύση που έμεινε σε αμφότερες είναι ιδιαίτερα πικρή, ιδιαίτερα για τον Ηρακλή Ψαχνών που σε κάποιο σημείο της μίνι διοργάνωσης των πλέι-οφ διεκδικούσε με αξιώσεις την άνοδο.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Γιαννιώτης, Κακαράς, Ρουγκάλας, Μακρίδης (73′ Γ. Μπαστάνης), Λύρας (46′ Θ. Μπαστάνης), Γαρουφαλιάς (59′ Μουστόγιαννης), Λεοντίου, Ζιαμπάρης, Σεχολάρι, Τεγούσης, Εμέκα
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Αγγελόπουλος, Νικολόπουλος, Πατσατζόγλου Β., Βιγιαρέχο, Μπακομήτρος, Πατσατζόγλου Χρ. (46′ Πετρούσης), Ντελέκος (76′ Καλαϊτζίδης), Παληγεώργος, Κρητικός, Ντινιωτάκης, Σταματής.

 

Από τα πανηγύρια στο γήπεδο

Η Κέρκυρα δεν είπε να συνέλθει από τις γιορτές και πανηγύρια καθώς είχε εξασφαλίσει από την προτελευταία αγωνιστική την άνοδο στην Superleague. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Αιγινιακός καθώς νίκησε με 1-0 τους αδιάφορους νησιώτες και έκλεισε με καλό τρόπο την σεζόν.

Ο Κουτσοσπύρος στο 36′ σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, που γενικά παρά τον χαρακτήρα του αδιάφορου που είχε, διέπετο από ρυθμό. Ο  Αιγινιακός θα προσπαθήσει να επαναλάβει την φετινή πορεία και του χρόνου ενώ η Κέρκυρα ήδη κάνει τα πλάνα για την Superleague με την επιστροφή της στην κατηγορία.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Μπαϊμάκης, Δήμου, Γιαζιτζόγλου, Σαμαράς, Ζούρκος, Φαμπίνιο (30′ Λ. Αχαλινόπουλος), Πέντα, Δεμηρτζόγλου (58′ Γκέσιος), Λαζαρίδης, Κυνηγόπουλος (53′ Κ. Αχαλινόπουλος), Κουτσοσπύρος
ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκίνης, Καραγιαννίδης, Παππάς, Αρμένης, Γκόμες, Κουλούρης (46′ Μπέριαν), Κρητικός, Ανδρεόπουλος (63′ Ελληνίδης), Γυφτοκώστας, Γεωργακόπουλος, Σουάνης (46′ Κόντος)

Τα αποτελέσματα της 14ης (τελευταίας) αγωνιστικής των πλέι – οφ της Football League:

Κυριακή 1/6
Νίκη Βόλου-Ηρακλής 4-0 (2′ Τζιώρας, 12′,59′, 64′ Ανιέτε)
Χανιά-Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Φωστήρας-Ηρακλής Ψαχνών 0-0
Αιγινιακός-Κέρκυρα 1-0 (36′ Κουτσοσπύρος)

Η τελική βαθμολογία:
1. Νίκη Βόλου 29
2. Κέρκυρα 28
3. Ολυμπιακός Βόλου 25
4. Χανιά 22
5. Ηρακλής Ψαχνών 19
6. Αιγινιακός 16
7. Ηρακλής 15
8. Φωστήρας 10