Ο Κώστας Θεοδώρου των Κυκλώπων με τους πρωταθλητές Μπιτς Χάντμπολ!

Ανταπόκριση από Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Μια πολύ μεγάλη διάκριση για τον αθλητή των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης Κώστα Θεοδώρου είναι η κλήση του στην ομάδα Acropolis, πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Beach Handball.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος εκτός από τους έξι Έλληνες αθλητές έχει στη σύνθεση της και τέσσερις παγκόσμιους πρωταθλητές από τη Βραζιλία! Η Acropolis παίρνει μέρος στο EBT finals 2014 που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη και θα συμμετέχουν οι 10 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ο Κώστας Θεοδώρου μίλησε στο beachhandballalexandroupolis σε ένα διάλειμμα από τις προπονήσεις και μας είπε λίγα λόγια για τον εαυτό του και για το θεαματικό άθλημα της άμμου, το μπιτς χαντμπολ.

Πως αισθάνεσαι που είσαι συμπαίχτης με κάποιους από τους καλύτερους παίχτες στο κόσμο;
Αυτή η εβδομάδα για μένα ,oπως και για οποιονδήποτε  άλλο αθλητή είναι εμπειρία ζωής …Έχω την τύχη να είμαι συμπαίκτης με τους καλύτερους αθλητές του μπιτς χάνμπολ στον κόσμο. Πιστεύω αυτό από μόνο του λέει πολλά..! Είναι μεγάλο σχολείο ο τρόπος που αγωνίζονται και πιστεύω ότι έχω να αποκομίσω πολλά από τα παιδιά.

Πως είναι οι προπονήσεις με τους πρωταθλητές;
Σίγουρα δύσκολες, κουραστικές  γιατί μαθαίνουμε πράγματα που δεν τα είχαμε δοκιμάσει  ποτέ, άλλα οι συγκεκριμένοι αθλητές είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές 3 φορές και όπως ξαναείπα μόνο θετικές εντυπώσεις μπορώ να αποκομίσω..οπότε δεν με απασχολεί τόσο το θέμα της κούρασης αλλά μόνο το πώς θα μάθω από αυτούς.

Φέτος το πρωτάθλημα έχει κάποιες αλλαγές ,νομίζεις ότι θα βοηθήσουν στο να γίνει καλύτερο;
Φέτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του μπιτς χάντμπολ συμμετέχουν επίσημες ομάδες που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα της σάλας.. Δεν ξέρω αν θα βγει σε καλό μια τέτοια κίνηση ,σίγουρα οι δυσκολίες για τις ελληνικές ομάδες είναι πολλές , υπάρχει έλλειψη πόρων και χορηγιών ,υπάρχουν συνεχείς αγώνες όλο το χειμώνα,θα δοκιμάσουμε και στο τέλος θα δούμε αν θα είναι για το καλό του αθλήματος.

Λίγα λόγια για την ομάδα σου τους Κύκλωπες-beachboys 2012…
Με την ομάδα μου στην άμμο, τους Beachboys  2012, έχει γίνει τα δύο τελευταία χρόνια μια δουλειά με πολύ μεράκι και όρεξη. Η ομάδα αποτελείτε από  αθλητές  κυρίως από την Αλεξανδρούπολη  και κάποιους από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Με συνεχείς διακρίσεις κάθε καλοκαίρι έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα που την σέβονται και την γνωρίζουν πλέον όλοι στην Ελλάδα .Φέτος λόγο των αλλαγών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατεβαίνουμε με την ομάδα των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης και οι στόχοι είναι ακόμη μεγαλύτεροι ,να φτάσουμε πιο ψηλά από την προηγούμενη χρονιά που ήμασταν τέταρτοι στην Ελλάδα και γιατί όχι να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα.

Τι  πρέπει να γίνει  στην Αλεξανδρούπολη ώστε να μπορέσετε να πετύχετε τους στόχους σας με την ομάδα σου;
Όσον αφορά την άμμο, η ομάδα μου όπως σας είπα ,δείχνει καλά και σταθερά βήματα και κάθε καλοκαίρι στοχεύουμε και ψηλότερα ,όσον αφορά  τη σάλα εκεί οι δυσκολίες είναι μεγαλύτερες και χρειάζεται συνεχόμενη προσπάθεια από όλους μας. Ελπίζω  την επόμενη χρονιά με πολύ δουλεία να μπορέσουμε να ανεβάσουμε την ομάδα επίπεδο.

Το τουρνουά  της  Αλεξανδρούπολης  αν και σχετικά καινούργιο, μπορεί να συναγωνιστεί τα μεγάλα τουρνουά της Ευρώπης;
Τα τελευταία χρόνια η Αλεξανδρούπολη έχει οργανώσει με απόλυτη επιτυχία μεγάλα τουρνουά ,το ένα μάλιστα και πανελληνίου πρωταθλήματος όπου συμμετείχαν κορυφαίες ομάδες από Ελλάδα και Βουλγαρία σε άνδρες και γυναίκες. Κάθε χρόνο το τουρνουά γίνεται όλο και καλύτερο ,πιο οργανωμένο και στόχος των υπεύθυνων είναι να γίνει θεσμός και κάθε καλοκαίρι να φέρνει ξένο κόσμο στη πόλη μας. Κατά την άποψη μου είναι από τα πιο οργανωμένα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και έχει όλα τα φόντα για να γίνει ένα από καλύτερα και τα πιο γνωστά στην Ευρώπη.

Για το τέλος ένα μήνυμα για τον κόσμο.
Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι με υγεία  και στην ομάδα μου να πραγματοποιηθούν οι στόχοι μας!