Ήττα στην πρεμιέρα για τους Βετεράνους Καλαθοσφαιριστές της Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Με το αριστερό ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών που διεξάγεται στην Αθήνα οι παλαίμαχοι της Ξάνθης που ηττήθηκαν στην πρεμιέρα από την Χίο με 45-49 πληρώνοντας το κακό 4ο δεκάλεπτο.

Την ήττα γνώρισαν στην πρεμιέρα από την Χίο οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές της Ξάνθης παρότι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχαν το προβάδισμα, όμως με αντεπίθεση στο τέλος η ομάδα της Χίου κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα κερδίζοντας με 45-49.

Η ομάδα της Ξάνθης που πλήρωσε και την κούραση μια και αγωνίστηκαν οι 9 από τους 11 δηλωθέντες (δεν αγωνίστηκαν οι Σταυρακάρας, Ιγνατιάδης), ενώ  πολύ άσχημα ήταν τα ποσοστά στα τρίποντα μόλις 2/14.

Στην πρώτη περίοδο οι νησιώτες μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο μπροστά με 9-12, όμως οι Ξανθιώτες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους στην δεύτερη περίοδο και κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο ισοφαρίζοντας σε 23-23. Στην Τρίτη περίοδο οι Ξανθιώτες συνέχισαν να ελέγχουν την αναμέτρηση και έκλεισαν την Τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 37- 35. Στο τελευταίο δεκάλεπτο και για πέντε λεπτά οι Ξανθιώτες κράταγαν την τύχη του αγώνα στα χέρια τους, όμως με αντεπίθεση στο τέλος η ομάδα της Χίου κατάφερε τελικά να κερδίσει με 45-49.

Στην δεύτερη αγωνιστική του ομίλου η Χίος το πρώι αγωνίζεται κόντρα στην Θεσσαλονίκη, ενώ η ομάδα της Ξάνθης θα αγωνιστεί στην αυλαία του ομίλου κόντρα στην Θεσσαλονίκη στης 19:15. Αναλυτικά οι  πόντοι:

ΞΑΝΘΗ (Τέλης Ηλιάδης): Βαρδικελδόγλου 6, Σαλτσίδης  5(1), Αμοιράς 8,Κοτσίκης 12,Πατσιούρας 10(1), Πασάογλου 4, Χατζηευφραιμίδης, Τζώρτζης, Μαυρόπουλος, Σταυρακάρας, Ιγνατιάδης

 ΧΙΟΣ (Ευάγγελος Δέδες): Μυλωνάς, Δισάκιας 7(1), Δέδες 6, Κουμέλας, Καλλιμάνας 22(3), Μουτάφης. Ρεζνίκος 8, Μπενέτος 5, Μπλάτζιος 1, Δισάκης.