Ο δήμαρχος Πειραιά ανατρέπει τα δεδομένα για το μπαράζ της Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ο Γιάννης Μώραλης εξελέγη την περασμένη Κυριακή νέος δήμαρχος Πειραιά. Μέχρι όμως να αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου, παραμένει στην προεδρία της Super League και με αυτήν την ιδιότητα μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και… άναψε φωτιές αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του μπαράζ της Ξάνθης.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση και η εκτίμηση όλων στα Πηγάδια ήταν ότι η αναμέτρηση θα διεξαχθεί το άλλο Σάββατο, 7 Ιουνίου. Οι αγώνες πλέι οφ της Football League ολοκληρώνονται αυτήν την Κυριακή και αυτή η ημερομηνία φάνταζε ως η πιο λογική. Ωστόσο ο κ. Μώραλης μιλώντας στον Sentra, έδωσε δύο άλλες εναλλακτικές.

Καταρχήν, αποκάλυψε ότι από την πλευρά της Super League δεν προετοιμάζονται για τις 7 αλλά για τις 8 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή. Ως εδώ λογικό, μιλάμε για μια καθυστέρηση ενός εικοσιτετραώρου και μόνο. Ωστόσο η δεύτερη αποκάλυψη είναι πιο σημαντική, αφού η Football League έχει κάνει αίτημα το μπαράζ να πάει πιο μετά.

“Είχαμε πει να διεξαχθεί στις 8 Ιούνη, έκανε αίτημα η FL για 11, θα δούμε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης. Δηλαδή η Football League προτείνει το μπαράζ να πάει την μεθεπόμενη Τετάρτη, μια ημέρα πριν την έναρξη του Μουντιάλ (!!!) και δέκα μέρες μετά το τέλος των πλέι οφ της Β’ Εθνικής.

Ουδείς έχει καταλάβει την λογική του αιτήματος, δεδομένου ότι μέχρι τώρα οι ομάδες της Football League έπαιζαν επί δυο μήνες δυο αγώνες την εβδομάδα και πλέον θα δοθεί στην όποια υποψήφια μια ολόκληρη εβδομάδα να προετοιμαστεί. Σημασία έχει ότι δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα η ημερομηνία. Κάτι που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι το μπαράζ είναι αυτήν την στιγμή στον… αέρα.