Νέος προπονητής στη Βέροια του Κενάν Μπαργκάν

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

Η Βέροια του Κενάν Μπαργκάν ανακοίνωσε την απόκτηση του Χοσέ Κάρλος Γρανέρο για την θέση του προπονητή, ενώ ο πρώην προπονητής του Άρη Θεσσαλονίκης Κίκε Ερνάντεθ αναλαμβάνει την θέση του τεχνικού διευθυντή. Μένει να δούμε αν και φέτος ο πρόεδρος της Βέροιας θα συνεχίσει τις συνεχείς αλλαγές προπονητών στην ομάδα, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια. 

 
 
Τέσσερις κινήσεις (όλες από την ισπανική αγορά) που αφορούν τον προπονητή, τον τεχνικό διευθυντή και δύο ξένους παίκτες ενόψει της νέας σεζόν, ανακοίνωσε η Βέροια! Μάλιστα οι δύο από τους τέσσερις είναι και παλιοί μας γνώριμοι καθώς έχουν εργαστεί στην Ελλάδα στο πρόσφατο παρελθόν. Θυμίζουμε ότι η Βέροια του δικού μας Κενάν Μπαργκάν την προηγούμενη εβδομάδα άφησε ελεύθερους 10 παίχτες από το περσινό ρόστερ της, ανάμεσα τους και τον Γκιγέρμο Πέρεθ που κατά τα φαινόμενα θα καταλήξει στον Πανθρακικό.

“Η Π.Α.Ε. Βέροια ανακοινώνει την πρόσληψη του προπονητή Jose Carlos Granero”, αναφέρει η ανακοίνωση για το νέο προπονητή.

“Η Π.Α.Ε. Βέροια ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον κ. Quique Hernandez ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας μας”, τονίζεται για τον καινούργιο τεχνικό διευθυντή.

Ποιος είναι ο Χοσέ Κάρλος Γρανέρο

Γεννήθηκε στην Τσέγια, της Βαλένθια στο 1963 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την δεύτερη ομάδα της Βαλένθια το 1978. Από το 1983 εώς το 1986 αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα των “νυχτερίδων” έχοντας ελάχιστες συμμετοχές, ενώ η Ουέλβα, η Αλκογιάνο και Μπενιδόρμ ήταν οι σύλλογοι των οποίων την φανέλα φόρεσε μέχρι να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Στην Λεβάντε το 2000 πήρε το βάπτισμα του πυρός σαν προπονητής ενώ το 2002 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ταραγόνα και το 2003 της Έρκουλες. Ακολουθεί ένα πέρασμα από την Αλικάντε, και μία διετία από το 2009 μέχρι το 2011 στην Πονφεραντίνα. Την σεζόν 2011-2012 θα προπονήσει την Αλαβές Βιτόρια και από το 2012 ήταν προπονητής της Οβιέδο.

Από εκεί και πέρα, τη θέση του τεχνικού διευθυντή στη Βέροια ανέλαβε ο γνωστός μας από τη θητεία του ως προπονητής στον Άρη και τον Λεβαδειακό, Κίκε Ερνάντεθ! Ο 55χρονος Ισπανός που επιστρέφει στη χώρα μας έπειτα από τέσσερα χρόνια, καθόταν τις δύο τελευταίες σεζόν στον πάγκο της Χέρκουλες.

Επίσης, η Βέροια ανακοίνωσε την απόκτηση του 25χρονου Ισπανού μέσου, Χοκίν Εσπάρθα, με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. Ο Εσπάρθα αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό το δεύτερο μισό της σεζόν 2012-2013, έχοντας 8 συμμετοχές. Φέτος ήταν στην ισπανική Θαμόρα, στη δεύτερη κατηγορία της χώρας.

Τέλος, η “βασίλισσα του Βορρά” προχώρησε και την απόκτηση του 27χρονου Ισπανού τερματοφύλακα Χαβιέ Ζινάρ Τόρες, ο οποίος τις τρεις τελευταίες σεζόν αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Μπαλεάρες, ενώ έχει περάσει και από την Σαμπαντέλ.