Ο 15χρονος γιος του κομοτηναίου παπά που διαπρέπει στο Λος Άντζελες

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Ο 15χρονος Βαρτάν Μπαλταγιάν, γιος του μέχρι πέρυσι ιερέα της Αρμένικης Εκκλησίας της Κομοτηνής, στον πρώτο κιόλας χρόνο του στο γυμνασιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με τη φανέλα των Pasadena High School ξεχωρίζει με τις επιδόσεις του και ήδη προκαλεί το μεγάλο ενδιαφέρον των σκάουτερς του NBA, παρά το μικρό της ηλικίας του.

Ο Βαρτάν Μπαλταγιάν ήταν μέχρι πέρυσι παίκτης του παιδικού τμήματος του Αίαντα Κομοτηνής από τον Σεπτέμβριο μετακόμισε οικογενειακώς στην πόλη Πασαντίνα που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της μητροπολιτικής περιοχής του Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού ο ιερέας πατέρας του βρήκε εκεί εργασία στην Αρμένικη Εκκλησία.

Εκεί ο νεαρός φόργουορντ αγωνίστηκε φέτος με την ομάδα Pasadena High School (αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των γυμνασίων της Αμερικής). Έχει ύψος 1,92 μέτρα, είναι γεννημένος το 1999 παίζει στην θέση 4.

Την φετινή περίοδο 2013-14 ψηφίστηκε λοιπόν ως ο καλύτερος παίκτης της σεζόν της περιοχής του Λος Άντζελες με μέσο όρο πόντων 20.4 και μέσο όρο ριμπάουντ 7.1 και βραβεύτηκε για την επίδοση του αυτή. Αναμφίβολα, μια μεγάλη επιτυχία, που δείχνει ότι ενδεχομένως να έχει ξεπροβάλλει ένα μεγάλο ταλέντο για το ελληνικό μπάσκετ, φτάνει να προλάβουμε και να μην μας το… “κλέψουν” οι Αμερικάνοι και οι Αρμένιοι.

Ο ίδιος ο Βαρτάν Μπαλταγιάν έχει επαφές μέσω διαδικτύου με αρκετούς παίκτες και φίλους του Αίαντα Κομοτηνής ενώ παρακολουθεί την πορεία του παιδικού.  Η ομάδα του Αίαντα από την πλευρά της και όλοι οι προπονητές του, εύχονται κάθε επιτυχία στο νεαρό πρώην αθλητή του συλλόγου της Ροδόπης τόσο στις αγωνιστικές του δραστηριότητες αλλά και ως σπουδαστής.